Въпрос на време е Шотландия да се отдели от Великобритания

Страната предприема конкретни стъпки към независимост
10 фев 2020 20:10, Нели Христова
78
Въпрос на време е Шотландия да се отдели от Великобритания
Снимка: БГНЕС

Шотландия вече предприема конкретни стъпки за провеждане на референдум за независимост и смята, че е въпрос на време страната да се отдели от останалата част от Великобритания, заяви първият министър на Шотландия Никола Стърджън, предава Reuters, цитиран от БГНЕС.

„В Шотландия предприемаме необходимите стъпки, за да гарантираме провеждането на референдум, който да бъде законен и легитимен, така че резултатът да бъде приет и договорен както в страната, така в международен план“, заяви тя.

Никола Стърджън добави, че ако подкрепата за независимостта продължи да се увеличава, в крайна сметка никой не може да застане срещу този ясен демократичен избор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англия туби влияние в Европа заради Брекзит, а и не се знае какво ще стане с икономиката им. Шотландия и Сев. Ирландия са пред независимост, UK е пред разпад. Не ги броя вече за велика страна, а по-скоро за пудел на САЩ. Франция на Макрон доминира Европа и ако заедно с Германия се съюзят с Русия ще доминират света. Париж - Берлин - Москва = най-големия кошмар на САЩ и Англия.
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 65 напълно си прав а това че разни пострадали от демокрацията мафиоти тоталитаристи американски и руски *** не им харесва ЕС щото има закони ми не е като преди да правят каквото си искат и мечтаят България да се върне поне в мафиотските години на прехода или в комунизма преди Живков и ги боли че не им се получава и ще се съдерат да пишат минуси да псуват и да заплашват то е друга тема.При всяка промяна има и реакция.Пък Шотландия вероятно ще е независима, те не са англичани.
61
6
 
10
 
! Отговори
пострадал от мафията преди 4 години
**** тръбят колко е хубаво без ЕС. Но ние помним...5 лв. на минута разговор; никакви хигиенни норми, здравни изисквания, регулации за въздуха. Само си помислете за следното: То сега Тиквата и другите с него неспазват законите, а ако нямаше и вилата на ЕС съвсем разпасана работа. Единственият ни шанс срещу мафията е ЕС....не азиатската ***, а Европейският съюз и култура, към който са се стремили и нашите учители и възрожденци. Не пиша за Копейкин....
60
6
 
7
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
Да! Въпрос на време е, но след цяла генерация време. Както е по закон. Но не за да се отдели от Британия- а за да има нов референдум, дали да се отдели или не. А относно независимост- шотландците ще имат повече независимост в Британия, отколкото в ЕС. Пък и не се знае още, Брексит за лошо ли е или добро за Британия.
59
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За каква незаисимост дрънка тая кифла??? Та точно когато Британия става независима, тая иска да върне Шотландия връцете на Брюксел. И тотална зависимост. Това независимост ли е?Та и бърза за да не се окаже че няколко години след Брексит, в Британия ще много по-добре.
58
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хахахахахахахаха"Ама ти сериозно ли?"Не си запознат или не си прочел изказването на германския финансов министър Олаф Шолц, който каза, че французите имат нужда от допълнително "убеждаване" за да предадът мястото си в Съвета за Сигурност на ООН на ЕС (иначе казано на Германия). Германия по същия начин иска да убеди Франция да 'сподели' и ядрения си арсенал. После защо британците бягали от ЕС. Германската наглост и манията им да контролират и доминират Европа извадиха Великобритания от ЕС.
57
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще има ли Война на независимостта като в САЩ?
56
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да допуснем Втори Крим! Евроатлантическата общност е силна и единна. Саламон паси и Елена Кремчева ще подкрепят Великобритания с всички натовски сили. Вземете им интервю.
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водородните бомби не стават за съседния двор или държава като Шотландия. Те се фърлят в Азия и Африка.
54
2
 
0
 
! Отговори
Скотишот преди 4 години
До Анонимен 53Нфта ке ядаме. И газ-газишче.
53
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британската Югославия се разпада. Ще се сбият за британското Косово - Северна Ирландия.
52
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАТО трябва да се намеси в полза на нашия евроатлантически съюзник - Великобритания. Украйна не е в НАТО и не можехме да помогнем за Крим. Великобритания е в НАТО и сме задължени по Член 5.
51
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те и в Каталония уж имаха свой парламент и правителство, пък дойдоха 1000 полицаи от Мадрид и ги разпъдиха. При това не бяха 50:50 а 4\5 за независимост.
50
0
 
15
 
! Отговори
Горд българин преди 4 години
Англия и Шотландия си имат своето минало, нещо като България и Византия.Малцина от вас знаят че те са в съюз от 400 години.Елизабет втора е потомка на шотландския крал Едуард първи Брус/феновете на филма Смело сърце знаят/.През 16 век/златния век/ Елизабет първа няма деца и пред смърта си посочва детето на най голямата си противничка - Мери шотландската кралица
49
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А шчо ке ядате :):) ?
48
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ШибиРибиНе бързай да махаш нищо. От 100 години копаят гроба на албиона. Не е зле вробюрократите да си припомнят за съдбата на империите на Наполеон, Кайзера Хитлер и СССР. Всички те владяха огромни части от Европа, бяха сигурни в победата си и точеха ножа на добрата стара Англия, точно както сега го прави ЕС. Хващам бас, че ЕС ще се разпадне по-скоро от UK.
47
1
 
9
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Язък за всичките ми парцали и торбички с Юниън Джак. Диагоналите ще паднат
46
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво толкова са изтърпяли шотландците, освен че са били част от велика империя и понастоящем са част от една от най-силните, уважавани, високоразвити и демократични страни? Да видят българите какво са изтърпяли и тогава да мрънкят. Лигльовци и левичари, това са скoтите! Дадоха им референдум, гласуваха НЕ и пак се киселчат. Няма угодия за тези.
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия иска да вземе ядрените ракети и постоянното членство на Франция в съвета за сигурност на ООН. Само това е достатъчно сериозна причина бритите да се ометат от ЕС. Нищо лично срещу германците, но историята учи! И често се повтаря! Приятели, ама да си имаме уважението!
44
1
 
12
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Всичко, което са изтърпели като по-малък брат,сега ще си го върнат с лихва!Не е въпроса до някакъв реванш, тук нещата опират, че Англия се опитва да "отреже крилата" на Шотландия само за да задоволи нечии болни амбиции.