Въпрос на време е Шотландия да се отдели от Великобритания

Страната предприема конкретни стъпки към независимост
10 фев 2020 20:10, Нели Христова
78
Въпрос на време е Шотландия да се отдели от Великобритания
Снимка: БГНЕС

Шотландия вече предприема конкретни стъпки за провеждане на референдум за независимост и смята, че е въпрос на време страната да се отдели от останалата част от Великобритания, заяви първият министър на Шотландия Никола Стърджън, предава Reuters, цитиран от БГНЕС.

„В Шотландия предприемаме необходимите стъпки, за да гарантираме провеждането на референдум, който да бъде законен и легитимен, така че резултатът да бъде приет и договорен както в страната, така в международен план“, заяви тя.

Никола Стърджън добави, че ако подкрепата за независимостта продължи да се увеличава, в крайна сметка никой не може да застане срещу този ясен демократичен избор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
12
 
! Отговори
--- преди 4 години
Ами отделят се шотландците и после пак обратно в ЕС!Те имаха полза, най-малкото университетите им се напълниха със студенти от държавите от ЕС! Британия е загниваща империя!
22
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В контролираните евромедии от две години чета как прогнилата Британия се разпада, фалира и кво ли не. А истината е, че ръста на икономиката й е двойно по-висок от този на Германия. Само ще ви кажа, че британците може да са всичко, но глупaци не са. На много хора им се иска да няма друга алтернатива на ЕС, обаче такава има.
21
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бритите са създали капитализма и разбират от търговия и икономика. Ако Англия дръпне икономически това ще означава, че има живот извън ЕС и самия ЕС ще се обезмисли. Иначе Шотландците не ги разбирам, вярно не се харесват с англичаните, но да предпочетеш да си в съюз с Германците вместо с британските си братя с които си воювал и кървял рамо до рамо в най-съдбоносните моменти е странно за мен. Най-малкото живеят на един остров.
20
5
 
18
 
! Отговори
Нали преди 4 години
Ако Шотландия се отдели, по-вечето бизнеси ще се изнесат натам. От това се страхуват англетата. Страна членка на ЕС до границата ти е опасен конкурент
19
2
 
14
 
! Отговори
Килтс преди 4 години
Нагли и арогантни англичани - значи те може да искат независимост от ЕС ,а шотландците не могат . На това му се вика демокрация за собствено ползване. Щом народа иска , ще трябва да има референдум. Англичаните имат претенции да са демократична страна, но щом опре до интереси забравят това.
18
3
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 13 преди 4 години
Старият (направо престарелият) британски лъв се спъна и се изтъркаля в канавката, защото стопаните му (разбирай жителите му) от глупостта си се подведоха по лъжите на шайка интересчии, които прибират едни големи пари за това, което правят. Сега малкото здравомислещи ще се отърват от трупа, а югоизточните тикви (Англия) ще му направят паметник и ще го боготворят, докато не измрат и не бъдат забравени от историята.
17
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори Шотландия да се отдели: 1). Това ще промени ли факта, че Англия ще остане извън ЕС?2). Вас какво ви бърка? Радвайте се, че България е в ЕС и благоденства.
16
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
че е въпрос на време спор няма, друг е въпросът колко време - 100-200 години или по-вече
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Дай Тексас на ти Дегестан.
14
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Референдум за независимост в Дегестан кога, а?
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Референдум за независимост в Тексас кога, а?
12
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А референдум за независимост на Бавария кога? Бритите поне дадоха референдум на гайдите, а Германия кога ще даде на Бавария? Ами Каталуния? Гиди лицемери.
11
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През вековете много ентусиасти се опитаха да разпаднат Великобритания: Наполеон, Кайзера, Хитлер, СССР... никой не успя. Стария британски лъв е още тук. Благоденстваща Британия - кошмар за евробюрократите. ЕС се страхува от свободната конкуренция и предприемачество.
10
2
 
28
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
На референдума за независимост на Шотландия от Обединеното кралство през 2014 г. националистите загубиха с 45% на 55%. Но това беше цели две години преди британския референдум за Brexit през 2016 г., когато Шотландия гласува с огромно мнозинство (62:38 на сто) за запазване на европейското членство.източник: "Икономист"Това дава яснота по въпроса защо трябва да се проведе нов референдум за независимост на Шотландия!
9
14
 
1
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Успех на шотландците под водачеството на "Тя".Човешката история не познава случай на исторически акт,планиран и проведен от жена.Последния случай,точно във Великобритания когато Тереза Мей за три години дори не започна това,което Б.Джонсън свърши за месеци трябва да убеди шотландците,че ако искат независимост им трябват Уолъс и Брус,а не...
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче инглизите са лукави знаеха, че шотландия в ЕС и проведоха техния референдум за СКОТСИТ преди този на БРЕКСИТ и сега шотландците ще се борят за независимостта си от Великобритания.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SichtpunktТова беше преди референдумът за БРЕКСИТ и шотландците гласуваха против, понеже това означаваше да излязат от ЕС.
6
0
 
15
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Доколкото помня само преди няколко години се проведе референдум и мнозинството шотланди недвусмислено заявиха, че искат да останат част от UK. Колко още референдуми искаш да ти даде Лондон, г-жо Стърджън?Ти добре помниш, ама тогава GB нямаше да излиза от EU и то без сделка.Ако не ги оставят сто процента ще почне военна съпротива - атентати, грабежи, убийства. Жонсън е първият.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом Ок може да се отцепи от ЕС, защо Шотландия да не може да се отцепи от ОК?
4
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доколкото помня само преди няколко години се проведе референдум и мнозинството шотланди недвусмислено заявиха, че искат да останат част от UK. Колко още референдуми искаш да ти даде Лондон, г-жо Стърджън? Хехе. Като толкова искаш да си част от ЕС, кеф ти Франция, кеф ти Германия. Не е нужно да унищожаваш най-великия държавен съюз, който в момент от историята е владял 25% от земната суша.