Великобритания не иска нискоквалифицираната работна ръка

Целта е да намали цялостният брой на имигрантите
Обновена: 16 фев 2020 19:18 | 16 фев 2020 16:07, Анисия Иванова
93
Великобритания не иска нискоквалифицираната работна ръка
Снимка: Pixabay

Великобритания няма да допуска нискоквалифицираната работна ръка от чужбина и ще изисква от всички квалифицирани работници, желаещи да работят в кралството, да имат предложение за работа, да отговарят на стандартите за заплащане и да владеят английски, предаде Ройтерс.

"Нашата нова имиграционна система ще затвори кранчето за нискоквалифицираната работна ръка от чужбина", написа британският вътрешен министър Прити Пател в статия за неделното издание на в. "Сън". "От догодина всички квалифицирани работници ще трябва да съберат достатъчно точки, за да работят в Обединеното кралство. Те ще трябва да владеят свободно английски, да имат твърда оферта за работа и да покриват изискванията за заплащане", допълва тя. Пател посочва, че с този план "цялостният брой" на имигрантите ще намалее.

Според някои опозиционни политици ограничаването на имиграцията може да навреди на сектора на обществените услуги, например на Националната здравна служба, разчитаща донякъде на граждани от ЕС, които работят като медицински сестри и лекари.

Правителството заяви, че ще дава допълнителни точки на тези, които работят в сектори, където има недостиг от подготвени кадри.

Лондон и Брюксел ще прекарат тази година в преговори за споразумение за отношенията след Брекзит, което да влезе в сила от 1 януари догодина. Основната конфликтна точка в тези преговори е доколко ще се отклонява Великобритания от регулациите на ЕС.

Обединеното кралство напусна Евросъюза в края на януари, но до 31 декември е в сила преходен период, през който няма да има особени промени в досегашната ситуация.

Към момента европейските граждани имат право да се движат свободно между държавите членки. Някои британци гласуваха за Брекзит на референдума през 2016 г., за да бъде намален броят на пристигащите във Великобритания хора, отбелязва Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
6
 
! Отговори
Одд преди 4 години
Начетох се на писаниците на мрънкала, дето нямат трудови навици и явно нямат желание да придобият такива. На един му искали препоръки (ти са видиш), друг го дискриминирали, езикът, хората, футболът, времето...Има ли сектор от британската икономика, който да не добре развит? И за да се поддържат развити, в тях работят специалисти. От цял свят. Ако в шестата световна икиномика не можеш да прокопсаш, търси причината другаде. Само че неудачникът никога не я търси у себе си. Той търси оправдания.
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 58Преди една година бях в Лондон, бячках към Бритиш ЕърУейз, с храни за самолетите. Бачках по 14 часа и над 200 ч. на месец. Накаря, защото имах повече от 200 часа ми отдържаха повече пари. Взимах - чисто 1500 паунда, плюс минус за разходи - баланса ми беше едно голямо нищо от 100 паунда. Заминах за Германия и се родих. Евтина храна, не толкова скъпи квартири като в Лондон. И сега баланса ми е в пъти над мизерията в Англия. Няма постоянни ветрове и е по-топличко.
70
4
 
4
 
! Отговори
от сидней,австралия преди 4 години
Ако някой си бе направил труда да провери детайли, щеше да напише че за нивото на англйски, необходим за пребиваване и работа, ще се изисква ИЕЛТС профишънси левел, което значи ИЕЛТС 7. Ай на печелившите честито, да гоните седмиците със студентчетата по залите на британски съвет. А да, и си платете рекета, щот седмици ще видите през крив макарон. Който разбрал, разбрал съвета ми. Па който не, ще се явява през месец на дати и ще се набутва с 6.5Кой разбрал, разбрал. По3драви от слънчево Сидней
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ол инклузивът за британски туристи ще включва самостоятелно почистване на повърнатото.
68
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е да си чистят сами.
67
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британия ще излезе от ЕС и вместо на острова да ходят бели европейци, ще ги заливат все повече и повече индийци, пакита, афрота и всякаква подобна ***. Ходили ли сте скоро в Бирмингам? Ето така ще изглежда цяла Англия. А шотланците по-добре да напуснат потъващия кораб докато е време. Допуснаха огромна грешка, че не гласуваха за независимост на първия референдум.
66
2
 
8
 
! Отговори
ББ преди 4 години
дядовците им и бащите им са се борили против фашзма които налагат те...те са рожби на битките на предците им,сега да са някъде из Турция...Индия...Пакистан...люлки на демокрацията...болест... и света го толерира...отвратително е
65
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е, че познати българи, които живеят там, се местят към Шотландия и Ирландия. Познавам няколко, които се преместиха на север или запад. В близко бъдеще Шотландия, Уелс и С.Ирландия ще направят всичко възможно да се отделят, а англичаните ще си стоят горди извън съюза. На крива ракета космосът й пречи, както са казали хората.
64
2
 
6
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Е то и аз не искам *** в България, ама кой ме пита. Ибаз искам само висшисти и умове, ама няма.
63
4
 
7
 
! Отговори
тиква преди 4 години
До Анонимен 71тези незнайно как определени като предатели хранят цели семейства у наси вкарват млрдинякои от тях си идват и отварят бизнес с който хранят неблагодарни плям.палакато тебе
62
1
 
6
 
! Отговори
Питър преди 4 години
До Анонимен 67То само тя да беше, с мед да ги намажеш. Фараж, Джонсън, Джавид, Сунак, Франсоа, Пател - всичките са деца на предишни или скорошни мигранти. Познавам 2-3 "коренни" (щото всички така или иначе идват от Европа) англичани, които са за брекзит. Масовката от най-върлите брекзитчии и брекзитчийки в Лондон са имигранти, сред които има и много българи.... Това ако някой го разбере, ще получи Нобел
61
1
 
9
 
! Отговори
ББ преди 4 години
обременени деца и внуци на емигранти/с цялото ми уважение към предците им/, политически лидери на империята налагат расизъм и фашизъм в 21 век...отвратително и недопустимо
60
2
 
8
 
! Отговори
сара преди 4 години
И сега какво ще стане с ягодите ???
59
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прити Пател горката е такава расистка, а самата тя е имигрантка. Доста глупава женица, ама...той Божо си ги е събрал все такива послушни и с гладки мозъци.
58
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки търси това което няма!Явно англичаните са tъпи и необразовани щом имат недостиг на висшисти !
57
0
 
13
 
! Отговори
ББ преди 4 години
*** и лицемерието...фашисти,империята ви е изградена върх убиства и кървища...върху човешки жертви,"просперитета" ви се дължи на милионите работещи за малко пари,плащащи данъци,и ако ЕС им позволи да налагат фашизма ще е голям срам...връщаме се към някакво нечовешко минало...а роби приемате лицемери..отвратен съм
56
0
 
3
 
! Отговори
Испания преди 4 години
Странно, 950 за С+Е дадох, 370 за В. И в Испания си ги подмених с местни. D нямам, там не знам как са.
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 32Нискоквалифициран, драги, е човек който няма необходимото образование и умения да извършва дейност ,която ги изисква.Затова само образованият може претендира за високо платена и престижна работа.Например далеч не всеки може да бъде лекар или медицинска сестра в рискови отделения. Затова се изискват специални знания и умения.А за да ги придобиеш се иска да си плащаш поне пет години докато завършиш. А пари откъде?Ето сега допираме до неквалифицирания труд. Порочен кръг,не ли
54
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много са малко нашите хора които живеят във ВБ и са наистина с добра, квалифицирана високо платена работа. Доколкото разбирам повечето са или шофьори или строителни или земеделски работници. Дори да са завършили висше в БГ то е невалидно за там, трябва да получиш тяхната квалификация. А англичаните нямат сметка да обучават хора отвън които спокойно да конкурират техните хора там. И не говоря за слугинските професии. В Европа не е така. И в Америка не е така. Там ти се дава повече шанс.
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въобще не искат. Наркосите с по 4-5 деца, които се издържат от помощи ще работят.