Орбан се хвали: Десетилетието – най-успешно за Унгария

Страната обаче поставена под заплахи – климат, население
17 фев 2020 12:50,
17

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че изминалото десетилетие е било най-успешното за Унгария през последните 100 години, но страната е застрашена от климатичната криза, намаляването на населението и от заплахите, надвиснали над европейската икономика.

В годишното си обръщение към нацията Орбан каза, че макар и икономическият растеж на Унгария от близо 5% да е много по-голям от средния за ЕС, страната все още е тясно свързана с икономическото развитие на Блока, тъй като 85% от износа ѝ е за други европейски страни.

Още по темата

По отношение на демографския срив Орбан каза, че макар и правителствените помощи за женени двойки и за многодетни семейства да са помогнали, са необходими още мерки, предавa Bulgaria ON AIR.

Унгарският лидер обяви и политики за опазване на околната среда, включително увеличаване на площта на горите с 27%, стъпки, които да доведат до забрана на пластмасовите опаковки за еднократна употреба и планове за предлагане на стимули за използване на електромобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
4
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Намери и прочети как го потигна Орбан всичко това, че е дълго за разправяне, но е много интересно. Започна се с стабилизация на унгарската валута.........Орбан не случайно днес има основание да се хвали.............Ами ние? - Бива ни да осмиваме Русия и Унгария и толкоз, а?
15
1
 
5
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
В резултат на икономическите реформи на Орбан и според Евростат: Покупателната способност в Унгария представлява 68 % от средната за ЕС и 45% от средната за САЩ т.е унгарската икономика попада сред тези с висок доход на човек в света. Относителният дял на Унгария от световния износ на стоки и услуги е 0.53% от световния (за сравнение делът на БГ е 0.15%). Приносът на унгарската индустрия превишава средният за ЕС на 30% срещу 24% с отрасли: химия, фармацев., автомобилостр., електроника, металург.
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гост+Обясни ми какво е постигнал Орбан, освен че унищожи демокрацията в тази страна. Унгария е малко по-добре от България и на едно ниво с Русия.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"За това ли се бориха унгарците, да им натресат нов вид комунизъм...." А ние за днешната ***, мизерия и васалитет ли се борихме, а?
12
1
 
1
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
"А Орбан какво ще каже по въпроса защо медиите са под контрола му и Унгария се управлява по путински модел." Ти луд ли си бе Паерцалев? Ако Путинският модел води до успехите на Унгария, нашите трябва веднага да го въведат. Орбан игнорира всякакви политически и идеологически ограничения и направи най-доброто за икономиката и просперитета на Унгария. Освен, че изгони Сорос и не прие мигранти, разви отношенията си с Русия и никой не можа да му каже "копче". Няма унгарци забягнали на Запад.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От както ГРОБ на Бойко властва в България сме последни във всичко. Имаме истинският шанс да изчезнеме като нация. И по турско робство не е било толкова зле. Както при властването на Бойко. Пороби всичко.
10
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Орбан какво ще каже по въпроса защо медиите са под контрола му и Унгария се управлява по путински модел. За това ли се бориха унгарците, да им натресат нов вид комунизъм под формата на национализъм и масово оглупяване.
9
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Орбан е бил стипендиант на Сорос.
8
1
 
5
 
! Отговори
Наков преди 4 години
Колкото и да се хвали Орбан не може да достигне успехите на наш Бо -ти - квун
7
8
 
4
 
! Отговори
do 1 преди 4 години
Да бе, не бил комунист.Това че в името на партията има "млади демократи" не я прави такава.
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Орбан е първо ПАТРИОТ, НЕЗАВИСИМ ПОЛИТИК, ОТГОВОРЕН УПРАВЛЯВАЩ, дипломат и защитник на народните интереси на унгарците ! Нашият бушмен има ли ги тези качества ?
5
5
 
11
 
! Отговори
Истински ФАКТ 19 век преди 4 години
УНГАРИЯ е държавата показала първа цялата несъстоятелност на германските лъжиУнгария вдига масово въстание срещу Австро-УНГАРИЯ и Хапбургските германски аристократи са в паника и вероятно плащат луди пари на Руския Цар да доиде да потуши това въстание въпреки че и те могат самички но е унижение Австро-Унгария да воюва срещу УнгарияХърватите дори са се възхищавали от българите и са ни давали за пример като варварски байганьовски народ но СВОБОДЕН а не германски роби като тях
4
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От социално гледна точка Орбан такива неща направи, че и за 50 години няма да ги стигнем.
3
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко не стана Орбан щото е посредствен.
2
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
забравил е да добави галопиращата инфлация , 350 форинта за 1 еу .
1
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И има основание да се хвали. Но Орбан никога не е бил комунист.Евала, Орбан! Респект.