В Лондон започва процеса за екстрадацията на Асандж

Ако го предадат на САЩ, го грозят 170 години затвор
24 фев 2020 13:56, Петя Славова
20
В Лондон започва процеса за екстрадацията на Асандж
Снимка: БГНЕС

В лондонски съд започват изслушванията по искането за екстрадиция на основателя на сайта "Уикилийкс" Джулиън Асандж в Съединените щати. Планира се те да продължат 4 седмици, предаде Bulgaria ON AIR.

От обвинението поискаха да бъдат разделени на две части и през тази седмица да бъдат представени само първоначалните аргументи на страните, а след това - през май или началото на юни - да бъдат изложени доказателствата и да бъдат призовани свидетелите.

Още по темата

Решението се очаква известно време след края на изслушванията, но вероятно това няма да означава край на процеса, тъй като по всяка вероятност ще има обжалване.

Адвокатът на Асандж каза, че делото може да се проточи с години и да стигне дори до Върховния съд. Вашингтон иска да изправи Джулиън Асандж на съд по общо 18 обвинения, 17 от които са за нарушения по Закона за шпионажа.

Ако бъде предаден на американските власти, той може да получи около 170 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не беше Асандж,Тръмп можеше и да загуби изборите.Не запушвайте устата на истината,не четох Уикилийкс,но съм за свободата на словото и правото на свобода на всеки човек!
17
0
 
0
 
! Отговори
гл шеф преди 4 години
до. цял свят. от гл. шеф. на тайно разузнаване. питамеви съседите и свойте какво искате от нашият румен. румен нищо невие направил. румен няма дасе уплаши. 10г румен го термозите психическо. румен на никой няма нищо да дава и да взима. ще има с вас всички голямо разузнаване. с заснетите матреяли. спретесе хора. ще патите. не винете румен него дебнете румен нищо не вписва...
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не можело .. имало публични тайни ...Не и като тайните са в ущърб на човечеството! Публична тайна може да са имената на хора разработващи ваксина за Корона вируса, за да няма огромен обществен натиск над тях, но не и имената на хора, разработвали този вирус.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разсипаха го този човек краварофашистите.Добре че се намери някой да им изкара коpливитe ризи, да се знае какви лъжци и мошеници са.Смел човек, подкрепям го.
14
2
 
2
 
! Отговори
4км и ивету преди 4 години
Хуркалистката Ивъуитнъ Никойлоквова е нашият женски Асандж.Макр ялова, тя има основателна с надежда да докаже че не е стерилана обяснявайки безплодието си с много работа, ангажираност с Асен, на има Асан, от където чрез Асан и ангажираността й тя има верското становище да си повярва че е наштъ женскъ Асанджутка фон Пекторис
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Do VictimizedПо-скоро за модел!!!!
12
0
 
11
 
! Отговори
zoro преди 4 години
Америка и Германия с техника от Швейцария подслушва с години над 100 държави.Кой ще ги съди? Асандж раскри истинско лице на капитализъма- и получи присъда веднага.
11
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
съвременния свят дължи съществуването си на ТАЙНИТЕ и ЗАДКУЛИСНИ действия на определен СОРТ СЪЩЕСТВА!Падне ли завесата,зад която се крият,ще настане ..голема веселба.Но,въпросните СЪЩЕСТВА ще унищожат Земята,ако трябва,но нема да позволят кръвнишките им методи и практики да бъдат "осветени"....Впрочем това ИЗВРАЩЕНИЕ не е от вчера!..-Защо мислите още от древността хората се уповават на "Второто Пришествие"?..-Ами защото Звяра е много силен,само ДРУГА,по-могъща от него Сила може да го "изду
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето това е поредното доказателство, че американците налагат "демокрация", но никога не я практикуват.
9
1
 
13
 
! Отговори
ДДТ преди 4 години
Жалко за Асандж. Ще прекара остатъка от живота си по съдилища и затвори. Никога няма да го пуснат като свободен гражданин, защото той е прекалено опасен за определени кръгове във власта.
8
0
 
11
 
! Отговори
Ken преди 4 години
Поправете заглавието !Не "екстрадацията" а "екстрадицията".
7
0
 
18
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
"Тоя е изкарал късмет, че е шпионирал янките в полза на руснаците."Уикилийкс има доволно количество материали уличаващи руски граждани в корупция и престъпления, но който не е отварял сайта им той не знае. Уикилийкс никога не са били опровергавани за фалшива публикация, всички западни медии, че и нашите пишат лъжи всеки ден. Материалите които Асандж публикува за американските военни престъпления дойдоха от Брадли Манинг, не от Русия и до сега никой не е показал ползата на Русия от публикациите
6
2
 
18
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Асандж ще послужи за назидание на всички журналисти да си помислят добре когато им попаднат документи уличаващи империята във военни престъпления и най-вече крайното им лицемерие.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3Страх ме е, ме състоянието ми е прекалено тежко и без намеса.Дано се намерят хира, които да мунпомогнат!
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хммИ защо го казваш с такава ефирна усмивчица?! Няма ти е приятно, че човек борещ се за оравдата и истината, може да хъденубит, за назидание?!
3
1
 
16
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Наистина,делата и процедурите ще се проточат с години.Убеден съм за съжаление,че Асандж няма да доживее края на сагата.Я ще бъде отровен,я инфаркт ненадейно.Не е сложно,човек да предвиди крайният изход.
2
7
 
8
 
! Отговори
Хмм преди 4 години
Със сигурност няма да ги доживее до края :D
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Асандж е герой!