Германия е в началото на епидемия от коронавируса

Хората все пак да трябвало да изпадат в излишна паника
Обновена: 27 фев 2020 11:05 | 27 фев 2020 08:00, Камелия Цветанова
18
Германия е в началото на епидемия от коронавируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Германия е в началото на епидемия от коронавируса, след като появилите се нови случаи на зараза в страната не могат да бъдат проследени до първоначалния източник Китай. Това обяви днес на пресконференция германският министър на здравеопазването Йенс Шпан, цитиран от Ройтерс и Нова тв.

Още по темата

Появата на пет нови случая на коронавируса в западните и южните части на Германия, с които носителите на заразата в страната стават около 20, означава, че болестта навлиза в нова фаза, каза министърът.

"Веригите [за предаване] на инфекцията вече са отчасти непроследими и това е нещо ново", заяви Шпан.

По думите му голям брой хора са контактували с пациенти и това е "голяма промяна" спрямо 16-те досегашни пациенти, при които "веригата можеше да бъде проследена назад до източника Китай".

Министърът прикани хората все пак да не изпадат в излишна паника и отбеляза, че "не всяко кашляне е случай на коронавирус". Според него в Германия има достатъчно изолатори в болниците, ако се наложи да бъдат приемани голям брой заболели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: германиякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
до СПОКО преди 4 години
Да, мисли си, а да си чул за заразените бебета в Ухан и заразените няколко деца в Италия???
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не изпадайте в паника, нищо че не знаем как се разпространява вируса и ще излекувани хора се реинфектират, няма проблеми, ваксина също няма. но не изпадайте в паника, много ви моля. маски също няма, а който има не са ефективни, понеже вируса влиза през ушите и очите. половината свят вече е заразен, но моля да няма паника.
12
4
 
3
 
! Отговори
СПОКО, БЕ... . преди 4 години
КОРОНА ВИРУСА, лови само дърти *** и РУСОФИЛИ.ДЕЦАТА, НЕ!!!
11
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България отдавна има щом на коронавирус - русофил !
10
2
 
8
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 4 години
Да ви имам подзаглавието!
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В лоши ситуации като тази с вируса, нещо което не може да бъде рекетирано, заплашвано и вкарано в затвора лъсва пълната некадърност на едно управление и пълната невъзможност за справяне с проблемите. Преди си мислех, че държавата е способна на всичко стига да поиска, ама като гледам тия неадекватници в правителсвото вече се съмнявам. Сами сме, спасявайте се.
8
4
 
11
 
! Отговори
Az преди 4 години
Да излезв тиквата да каже за коронавируса, купувал ли му е къща у нас и участвал ли е в европроект с ортаци?
7
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От братски комунарски китай те ви " един пояс, един колан"....всички знаеме че това не е грип а е правено в лабораторията в ухан
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне смъртността е ниска .
5
2
 
16
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Спомням си случая преди години в малко затънтено наше селце.За няколко дни умряха 4-5 човека от естествена смърт на по 30-40години, и едва на 6-тия смъртен случай разбраха,че хората са натровени от алкохол.Та и сега така,след 50-тия починал за седмица от пневмония може и да кажат,че проблем има.
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя и Германия е за съжаление с тоя здравен министър. Всички казваха, че подценява заплахата и се оказаха прави. Ако Германия не го овладее отиде цяла Европа.
3
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пламна гората! Жална ни майка предвид положението в здравеопазването ни! Тоя министър трябваше отдавна да бъде буквално изхвърлен от креслото му!
2
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошо. Със сигурност и у нас има заразени, но властите си траят, защото ще лъсне цялата некадърност на държавната машина и пълната неадекватност по всички нива. И просто няма къде да бъдат настанявани болните,ако не дай си Боже, пламнеме, нито пък да бъдат обгрижвани, както по белите държави.
1
6
 
16
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Не бойте се, Бойко пази България.