Два влака се сблъскаха в Мюнхен, поне един загинал

Около 40 души са ранени при инцидента
14 фев 2022 20:48, Александър Попов
9
Два влака се сблъскаха в Мюнхен, поне един загинал
Снимка: БГНЕС

Един човек е загинал, а около 40 души са ранени при сблъсъка на два крайградски влака близо до Мюнхен в Южна Германия, съобщиха от полицията.

"Един човек е загинал, а ранените са двуцифрено число", заяви пред АФП говорител на мюнхенската полиция след следобедната катастрофа в близост до станцията на градската железница S-Bahn в Ебенхаузен-Шефтларн, югозападно от Мюнхен.

"На мястото на инцидента работят многобройни служби за спешна помощ и има пострадали", се казва в съобщение на правоохранителните органи в Twitter.

Според вестник "Билд" около 40 души са били ранени, някои тежко. Машинистът също е затиснат в отломките. Влаковете са се движели по един коловоз, като единият е пътувал за Мюнхен, а другият - за Волфратсхаузен в Бавария.

Участъкът е блокиран. Поне един от вагоните е дерайлирал.

Инцидентът е станал около 16:40 ч. местно време. Причината за него все още не е известна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важно е, че мигрантите са там и ще бъдат движещата сила в страната, баба Меркел виждаше застаряло население и си напълни страната с младежи около 20 годишни за да подмлади Германия. Сега ще си сърбат попарата.
8
0
 
3
 
! Отговори
Немска му работа преди 2 години
Хубава работа, ама немска - сблъскали се два влака.
7
2
 
7
 
! Отговори
. преди 2 години
Някой от влаковете да не е подкаран от някой мюмюнхен?
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Капиталистите за да печелят премахнаха кантонерите и стрелочниците и сега се осланят на компютрите. Резултата е плачевен. Загиват хора. Това нее първата катастрофа в Германия. Кой знае още колко ще има с невинни жертви. Но Капиталиста не му дреме за хората той гледа печалбата и шикозният си живот. Работил съм 35 години като машинист. През този период няма нито една катастрофа с жертви. Защото имаше хора които направлява движението на композициите. Сега влакове се удрят в скали няма кантонери.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хитлер се върти бясно в ямата...
4
4
 
6
 
! Отговори
Жепеец до 2 преди 2 години
Несмките железници не са добри какъв Ordung?? Най-добрият жп транспорт има Испания и Франция!! Ако не си посещавал има итернет образовай се!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сашоо, от кога влаковете загиват ?
2
1
 
2
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 2 години
Ей, няма го вече немския Орднунг...
1
1
 
6
 
! Отговори
от Мюнхен преди 2 години
за пореден път. 2018 имаше няколко катастрофи подобни в Германия, заради лоша работа на системата за регулиране на движението!