Земетресение от 7,2 в Таджикистан, близо до границата с Китай

Трусът е бил усетен силно в китайския Синцзян-уйгурски район
23 фев 2023 10:56, Елка Василева
11
Земетресение от 7,2 в Таджикистан, близо до границата с Китай
Снимка: архив, БГНЕС

Земетресение с магнитуд 7,2 е било регистрирано тази сутрин в източната част на Таджикистан, близо до границата с Китай, съобщи китайската държавна телевизия, като се позова на националната сеизмологична служба в Пекин.

Още по темата
Трусът е бил на дълбочина 10 километра, а епицентърът е бил на около 82 километра от най-близката граница с Китай.

Земният трус е регистриран в 05:37 часа местно време (0:37 ч. по Гринуич) местно време и е бил усетен силно в някои части на западния китайски Синцзян-уйгурски автономен район, включително в градовете Кашгар и Артуш, уточнява китайската телевизия.

Електроснабдяването и комуникациите в китайския град Кашгар са продължили да работят нормално, предаде агенция Синхуа.

Към момента няма информация за жертви или щети.

Железопътните служби в Синцзян-уйгурския район са спрели временно движението на някои влакове, съобщиха китайските държавни медии.

Местните китайски власти извършат проверка на състоянието на мостове, тунели и сигнални инсталации в района, където е било усетено земетресението.

По-рано Геофизичният институт на САЩ съобщи за земетресение с магнитуд 6,8, регистрирано в източната част на Таджикистан. Според института то е станало на дълбочина от около 20,5 км. Епицентърът му е бил в Горно-Бадахшанската автономна област, граничеща с Афганистан и Китай, слабо населен район, заобиколен от планинската верига Памир.
(БТА, Светослав Танчев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си продължа мисълта за бетона като съотношението не трябва да е пропорционално цимента може да е повече и филца от пясъка,след това на бетона се прави експеримент иследване и се кара до лаборатория да се изсладва неговата здравина и издръжливост,вътре в бетона се слагат специални добавки и лепило строително лепило както се правят днес шпакловките с цимент и чак тогава се слага арматура може вече и графен,межу другото графена може да замени бетова приятен и успешен ден.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще ви разкажеме приятели за строителството в българия,как трябва да изглежда строителството,когато си купувате апартамент не гледаите телевизора паркета и дограмата и калво обзавеждане има гледаите от какви материали е строен и дали е здрав каква локация има,защото има материали и материали има тухли и тухли има бетон и бетон,много е важна основата,сградата не се започва от покрива,много е важна здравината на бетона,вътре се влага филц пясък и цимент.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Любопитно:знаете ли как се правят пътищата в българия върху старият пропаднал асфалт с дупки се слага нов без да се поправи и изравни стария и отдолу остават дупки и като завали дъжд новият пропада защото има фуги и водата си намира проходи,а като няма дупки водата няма къде да се задържи,и така новият кара 3,4 години и пропада и после трябва пак нов,вследващият епизод ще ви разкажем за строителството в бълария,асфалта се прави на три пласта.
4
2
 
3
 
! Отговори
G.I. Joe преди 1 година
Там живеят в сламени колиби и няма проблем.
3
2
 
4
 
! Отговори
Османлия преди 1 година
Добре, че няма турци там, иначе щеше да е мазало !
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, явно е така.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В библията всичко е описано. Живеем в последните времена!