Консулството ни в Лос Анджелис с гореща линия заради бурята "Хилари"

В Канада и Испания пък евакуират заради пожари
20 авг 2023 16:22, Красимир Ангелов
7

Десетки хиляди хора се евакуирани в Канада и Испания заради пожарите. В канадската провинция Британска Колумбия около 30 хиляди души получиха заповед да напуснат домовете си, като огънят почти достигна град Келоуна и районът е напълно изолиран.

В Келоуна, град със 150 хиляди души население, пожарникарите са били принудени да се оттеглят. Някои са останали в капан зад фронта на огъня, докато спасявали местни жители. Премиерът на страната Джъстин Трюдо каза, че пламъците са причинили "ужасни загуби". Той се срещна с евакуирани хора от Йелоунайф, столицата на Северозападните територии. По официалните данни в Канада вече са изгорели над 14 милиона хектара. Има и жертви – поне четирима души.

Югозападната част на САЩ е пред заплахата от задаващата се тропическа буря "Хилари". Генералното консулство на България в Лос Анджелис обяви телефонна линия за нуждаещи се от помощ.

От консулството заявиха, че имат готовност да съдействат на български граждани, ако са в беда.

Вижте повече в репортажа на Григори Недялков и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бурята сигурно е така кръстена в чест на Хилъри Клинтън.Тя преди години каза,че трябва да се намали населението в Украйна,Полша,Румъния и прибалтийските държави,за да има къде да се населят сащисаните ако избухне Йелоустон.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Цииирк! Плашете се хора, има климатични промени, за които ще искарат вас виновни и като обявят тотален контрол върху живота ви трябва да сте достатъчно уплашени, за да го приемете без съпротива. Също като ковид препаратите.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Там да не би да има българска диаспора?Мисля,че са единици,които одавна са забравили откъде са дошли.