Протестите в Армения срещу Пашинян продължават

Опозицията се готви да свали премиера
22 сеп 2023 10:20, Александър Попов
40
Протестите в Армения срещу Пашинян продължават
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Антиправителствени демонстранти излязоха по улиците на Ереван за трети ден, за да протестират срещу начина, по който правителството се справя с кризата в Нагорни Карабах, предаде АФП.

На 20 септември арменските сепаратисти в Нагорни Карабах се съгласиха да свалят оръжие и да разформироват армията си след светкавична офанзива от страна на Баку.

Това предизвика масови антиправителствени митинги в Ереван, като опозиционните партии обвиниха министър-председателя Никол Пашинян в прекалено големи отстъпки пред Баку и поискаха оставката му.

Лидерите на опозицията обявиха, че планират да инициират импийчмънт на премиера в парламента.

Днес малки групи протестиращи блокираха улици в арменската столица, като се заканиха да попречат на провеждането на заседанието на кабинета, насрочено за по-късно през деня.

Полицията задържа опозиционния политик Андраник Теванян, един от организаторите на протеста.

През изминалите дни десетки протестиращи бяха задържани пред офиса на Пашинян след безредици, при които демонстрантите хвърляха бутилки и камъни, опитвайки се да проникнат в сградата.

Полицията използва зашеметяващи гранати и предупреди, че ще използва "специални мерки", ако сблъсъците продължат.

На 21 септември Пашинян заяви, че правителството му "ще действа твърдо, но в съответствие със закона" срещу бунтовниците.

"Моят призив, призивът на правителството остава същият: запазете спокойствие и не преминавайте границите на закона в този емоционален и труден момент", каза той в телевизионно обръщение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Армения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Да бяха протестирали га тръгнаха да се мазнят на САЩ. Сега си получават заслуженото.
33
2
 
5
 
! Отговори
Еревански Денков преди 7 месеца
Нагорни Карабах е признат за територия на Азербайджан от Армения. Арменският Денков, министър-председателят Пашинян беше организирал съвместни военни учения с някакви американци. Ученията завършиха преди броени дни. Нека сега тези американци, новите приятели на Пашинян се застъпят за карабахските арменци, за да не стане като с българите след Илинденско-Преображенското въстание. Ангажиментите на Русия по договор са да защитава Армения при нападение на арменска територия, каквото в момента няма.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 34 защото, Паши се съюзи с Американците и предаде руснаците. Даже беше извикан арменския посланник . И тъй като руснаците вече не ги пазят Азерите се възползваха. Ама как т р ол като тебе да мисли .
31
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Армения нали е във военен съюз с Русия, Масква защо не им помага срещу азерите, а? Рудия даже има военна база в Армения!
30
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това нещо ми пролича руска цветна революция.
29
5
 
8
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 7 месеца
Азерите си върнаха тяхното нищо друго!
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пашинян ги продаде за 1 ден... аз ако бях арменец щях да го пре ч укам.
27
4
 
19
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 7 месеца
Много странно, когато армяни и азери са били под шапката на Руската империя, са живяли безпроблемно и в разбирателство. Сега, когато пръв приятел им е САЩ ще се избиват взаимно. Предполагам, че и този път Путин е витовен!
26
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нали и арменците искат да играят с щатите, резултатите са налице.
25
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За каква светкавична офанзива плямпате. 1 седмица докато Армения провеждаше военни учения със САЩ, Азербайджан предвижваше техника и хора към Нагорни Карабах. На пикник ли бяха тръгнали според вас? И за какви сепаратисти става дума, като тази територия винаги е била Арменска?!
24
5
 
10
 
! Отговори
Касапина преди 7 месеца
Исляма е гангрена която се премахва само с ампутация !
23
3
 
2
 
! Отговори
До 18 с големите преди 8 месеца
Еднорог,нещо си нервен, диазепамче взе ли?
22
9
 
6
 
! Отговори
Москва потъна преди 8 месеца
Скоро и Армения няма да е под руска окупация. Честита им независимост и на тях.
21
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Арменците доказват,че са народ а не нишки и племе като нас.
20
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На ход е Ердоган да си върне Армения.
19
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Блестяща антитерористична операция на Алиев. Впечатляващ успех. Нагорни Карабах е изличен от картата на Армения. Честито на победителите.
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Луксозна къща с басейн в LA за Пашинян и семейството му. Пашинян подписа че Нагорни Карабах е част от Азербайджан. Честито на печелившите! Същото ги чака и нашите хубавци от Киро и компания.
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тия са като нашите"умно-красиви"отпадъчеmа,протестират обаче не отиват на фронта в Карабах,същите като нашите блеят за Украйна ама си седят на паважа!
16
8
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
До До 13/ ПО ТВОЯТА ЛОГИКА ТРЯБВА ДА ТЕ ВКАРАТ В ПСИХИАТРИЯТА НАЙ-СКОРО! МЕМОРАНДУМА ОТ БУДАПЕЩА ЗАДЪЛЖАВА ФАЩ ДА ПАЗИ УКРАЙНА, А НЕ ПРОПАДНАЛАТА РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ И ТРОЛОВЕТЕ И КАТО ТЕБЕ :D
15
3
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ЕДНА ТЕРИТОРИЯ ДА ИСКА ДА СЕ ОТДЕЛИ ОТ НЯКОЯ ДЪРЖАВА! НО ТОВА ЩЕ СТАВА ЧРЕЗ ОБЯВЯВАНЕ НА ВОЙНА КАКТО СИ Е РЕДНО ИЛИ ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ !! С АЛА БАЛА РЕФЕРЕНДУМИ НЕСТАВА! И КОСОВО НЕ СЕ ОТДЕЛИ С РЕФЕРЕНДУМ А С ВОЙНА!