Полицията в Нидерландия иска забрана на фойерверките

Щяло да се предотвратят безредици и щети
Обновена: 3 яну 2024 19:14 | 3 яну 2024 19:13, Александър Попов
11
Полицията в Нидерландия иска забрана на фойерверките
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Само национална забрана на фойерверките би могла да помогне поне донякъде да се предотвратят безредици, щети и ранени служители по време на новогодишната нощ. Това каза пред медии Франк Пау, началник на полицията в Амстердам, който отговаря и за предотвратяване на насилието срещу полицията в цялата страна, предаде Националната информационна агенция на Нидерландия АНП.

„Инцидентите, с които се сблъскваме, винаги са свързани със запалването на фойерверки. Това създава атмосфера на беззаконие“, каза Пау. По думите му действията на служителите на реда са затруднени, тъй като невинаги могат да преценят дали става въпрос за законни или незаконни фойерверки.

„Готови сме за промяна“, заяви Пау, като се обърна и към политиците. „Винаги получаваме много симпатии след новогодишната нощ, съпроводени и от чувство на срам, но след това престава да се говори по темата. Забраната на фойерверките наистина ще помогне“./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Нидерландияфойерверки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Либерална Демокрация преди 4 месеца
Защо постоянно искат да налагат забрана след забрана?!
8
2
 
3
 
! Отговори
До първия преди 4 месеца
Моли се да има истински марксизъм та хората да заживеят наистина стойностно и добре, без сегашните извращения, в момента се гради откровен фашизъм, а разликата е огромна! Набийте си в главата, че докато има Частен бизнес, корпорации, частни банки и други такива няма как да има марксизъм или комунизъм, а само фашизъм!!!!!
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Германия се гласят да ги забранят, поне в градовете. А, като знаем, крал Чарлз какъв противник е на фоерверките, нищо чудно и в Англия да ги забранят.
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не съм чувал досега гърменето на фойерверки да е довело до безредици.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чак пък забрана.:))Това е един ден в годината.::)))
4
4
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 4 месеца
Бенгалския огън забранен ли е? А жените в клетка на Нова година ще ги затваряте ли, за да ги предпазите от опипване, че много норвежци и шведи имат този навик? Явно вие само имате проблем с фойерверките, тук огърмяхме света. Получавали съчувствие, ми поплачете на приятелско рамо, вадете палките и въведете ред. Нищо де, знаете кой е Влад Цепеш, но сега ще разберете и защо го е правил
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Забранете вноса на нигерийци
2
5
 
8
 
! Отговори
@ преди 4 месеца
Може ли да забранят полицията?
1
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
и ние искаме ама кой ли ни чува.