Австрийски министър: Пълното приемане на България и Румъния сега ще е грешка

Герхард Карнер е за запазване на ветото за Шенген на този етап
13 яну 2024 12:45, Елка Василева
126
Австрийски министър: Пълното приемане на България и Румъния сега ще е грешка
Снимка: архив, БГНЕС

Австрийският ежедневник „Пресе“ публикува интервю на министъра на вътрешните работи Герхард Карнер за политиката на австрийското правителство, в което министърът се спира на актуални вътрешнополитически и външнополитически проблеми.

Още по темата
В равносметката за свършеното Карнер изрази желанието си да бъде запазено ветото срещу разширяването на Шенген с Румъния и България, но не поставя конкретни условия, отбелязва австрийската новинарска агенция АПА, обобщавайки интервюто. Пълното приемане на двете държави в Шенгенското пространство според него ще е грешка „в днешната фаза“ и продължава. „Граничният контрол между държавите е необходим“, добави той.

Позицията на Карнер е, че разширяването не зависи само от Румъния и България. На въпроса какви критерии трябва да изпълнят двете държави за това, той казва: „Не става дума само за Румъния и България. Цялата миграционна система е в безпорядък. Не съм аз този, който раздава оценки в посока на Румъния и България. Застъпвам се на европейско равнище за функционираща система. А това ще стане само ако външната граница е защитена. Това също е съществена част от на новия пакт за убежище и миграция, за който ЕС се договори и който сега трябва да приведем в действие. Само тогава може да има пълна свобода на движение в ЕС".

С Румъния и България "направихме крачка напред с въздушния Шенген, а и с морския Шенген. И трябва да продължим да напредваме стъпка по стъпка". Не е задача на Австрия да съставя график или да създава правила. "Работата на Комисията е да гарантира, че цялостната система работи". Австрия има голям принос в тази област, принос за "раздвижване на нещата. Преди известно време щеше да е немислимо държавните и правителствените ръководители единодушно да решат да финансират съвместно защитата на външните граници. Преди година щеше да бъде немислимо и сключването на пакт за убежище и миграция“, обобщава Герхард Карнер.
(Специално за БТА от Цветана Делибалтова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
105 Вето на всяко действие и предложение на Австрия в ЕС. Вето на австрийските представители в НАТО, както направи Румъния. Бойкот на австрийски фирми и стоки. Вето на РСМ. Стига лоялност от наша страна.
104
7
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
На Банкянския гнузсар му трябва Шенген, за да наводни Европа с поредната порция мигранти и да си получи за това парите от Путкн. Никакъв Шенген, докато сте рузки под логи!
103
5
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Не разбирам какво толкова виете? Най-много вият разни путинисти, ***, евроскептици, гррбери и прочие пап лач. За какво ви е тоя Шенген, нали ги мразите? Стойте си в България, бойкотирайте Била и ОМВ и това ви е играта. Аз например не вия - аз съм евроатлантик и НЕ ЖЕЛАЯ ПУТИНИСТИ да имат свободен достъп до Шенген.
102
3
 
7
 
! Отговори
Истината преди 4 месеца
Извратена нация, която е дала на света Хитлер.
101
2
 
8
 
! Отговори
РБ преди 4 месеца
България да блокира парите за Украйна и веднага ни приемат в Шенген !!! Премахва граничният контрол с Гърция и Румъния свободно движение на хора и товари !!!
100
1
 
6
 
! Отговори
СС преди 4 месеца
Австрия са лицемери ,Меркел покани милиони талибани и Шенген умре !!! Защо ЕС узаконява незаконните емигранти ???
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Докато не се интегрират всички емигранти върнати от ЕС в Бг, и същите не получат Бг гражданство и паспорти, Шенген няма.. Е ще минат доста години. Бг си изигра лошо картите, можеше Шенген срещу емигрантите. Поне като ще ги приемат в Бг/от цял ЕС/, да има полза, ако ли не да си ги държат и без това са доста време в Шенгенския ЕС и са свикнали там, не тук.
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен Toчно.... 26 години евро-фашаги управляват България! ОТ 1998г.
97
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще ни паднат на левачката скоро! Я за газ ще преритат, я стопанина ще ги подкара към НАТО, я някоя голяма поръчка ще поискат за влакове или кой знае каква тяхна корупция! А и нали са немски пудел може и с немците нещо да се разберем! Малко търпение и бойкот на жълтия магазин и синята бензиностанция!!
96
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо Австрия не започна да реформира мигрантската система в ЕС преди влизането на Хърватия в зоната, което стана през 2023?
95
0
 
3
 
! Отговори
а е толкова елемента преди 4 месеца
До Анонимен Не пропускай факта , че те работят тъкмо с корумпираните от нас , няма как да е корумпиран човек , който се препитава с труда си , корумпирана е властта и чиновничеството и , както им е изгодна и колкото им е изгодно и с погнуса , но прибират ползата .
94
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Корумпирани сме били А какво ще кажете по въпроса за фалита на Сигна и милиардера Бенко, драги честни и порядъчни австрийци? Или докато крадяхте и получавахте подкупи, всичко беше наред, а сега се чудите кого да обвините, за да не обвинят вас. Абсолютни лицемери!
93
1
 
4
 
! Отговори
така стоят нещата с преди 4 месеца
До Шефа А задавал ли си си въпросът как се става богат в този аспект , за да получиш отговор на въпроса ти , за тях ние никога няма да бъдем от тях , някой трябва дя е в подчинено положение , да бъде изсмукван , ограбван и каквото още щеш в този смисъл . Аз лично се отнасям със същата доза презрение към тях с каквато те удостояват мен , основанията са лични и не съвпадат напълно .
92
1
 
4
 
! Отговори
Така е преди 4 месеца
До Анонимен 89: Три мандата на Бойко все бяхме на крачка от Шенген. Проблема беше, че там си и останахме. Защо ли? Сигурно опозицията е била виновна.
91
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Необходим е не само пълен бойкот и безкрайни ревизии на всички австрийски компании, а и максимален контрол по границите и възможно най-голямо разтакаване на всички МПС с австрийски регистрации, като започнат да пътуват към родината чистокръвните австрийци през лятото. Тогава Нехамер и компания много бързо ще запеят друга песен!
90
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
85 Първи ПП на дадоха вой срещу Гешев. Борисов бе принуден да подкрепи това. Но, реформа в правосъдието не е само смяната на Гешев.
89
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
87 При ГЕРБ нещата стояха по друг начин и България бе на крачка от Шенген. Вместо РадевДС и ПП, да правят преврат към властта, трябваше да побързаме и да влезем. По показатели и нагласите в ЕС бяхме преди Хърватия. Влязохме в Европейския банков съюз. ПП стагнираха държавата, забавиха процеса по присъединяване. После започна войната и днес можем да кажем "Чао, Шенген".
88
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Каскета срещу Тиквата'' в ''мафиотската държава''. Така ''Политико'' пише за БългарияШенген през крив макарон ето какво е мнението на европа за бьлгария
87
1
 
3
 
! Отговори
Шенген преди 4 месеца
Нетфликс", пръсни се от яд" - така започва Кристиан Оливър статията си под заглавието "Каскета срещу Тиквата": българската мафиотска държава достигна своя преломен момент".
86
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
.....монумент на червената армия.Съкратено се цензурира