Байдън спечели първичните избори на демократите в Северна Дакота

В началото на месеца и Тръмп спечели в щата при републиканците
31 мар 2024 09:55, Красимир Ангелов
18
Байдън спечели първичните избори на демократите в Северна Дакота
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън спечели първичните избори на демократите в щата Северна Дакота, предаде Асошиейтед прес.

Така Байдън направи поредна крачка към това да си осигури номинацията на своята партия за президентските избори в страната през ноември. По всяка вероятност те ще бъдат повторение на дуела от 2020 г. между президента демократ и републиканеца Доналд Тръмп.

Победата на Байдън на първичните избори в Северна Дакота на практика бе сигурна, макар че в списъка имаше още седем кандидати, отбелязва АП. Гласуването се състоя предимно по пощата, като желаещите получиха своите бюлетини още миналия месец.

В републиканския лагер, Тръмп спечели първичните избори в Северна Дакота, които бяха произведени на 4 март под формата на партийни събрания. Така предишният президент на САЩ си осигури подкрепата на всички 29 делегати, които щатът в Средния запад на страната ще изпрати на националната конференция на партията през юли в град Милуоки, щата Уисконсин, на която официално ще бъде определен нейният кандидат на изборите.

На практика Байдън и Тръмп вече са си осигурили достатъчно делегати, за да се изправят отново един срещу друг, посочва АП. Това би било първото повторение на президентски избори в САЩ от 156 г. (БТА, Николай Станоев)

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
1
 
! Отговори
Коментар преди 1 месец
Байдън бил победил, но и Тръмп бил победил. Твърде сложо е за една американска президентска глава. Виж за аудиторията това е много полезна информация.
11
1
 
2
 
! Отговори
Пешо, преди 1 месец
Каква е тая дистопия бе, брат?
10
1
 
5
 
! Отговори
Може ли преди 1 месец
И у нас по пощата да гласуваме?
9
7
 
3
 
! Отговори
Пешо войнолюбеца!!! преди 1 месец
Великия и мъдър г-н Байдън печели съкрушително изборите през късната есен!Демократите печелят и в двете места-Сената и Конгреса на САЩ!Щат Калифорния е решаващ,а там е силата на Демократическата партия!Само щат Калифорния дава 55(!)гласа в общите избори!Рушняшките ррусороби и техните ввулгарски роби на ррусоробите са разнищени,бре!И така-ббий ррушняка по концертни зали,ббий ги по киносалони,ббий ги по ресторанти,ббий ги по въздух,по земя,по вода,под земя,под вода,в Космоса,извън Космоса!
8
3
 
12
 
! Отговори
Петров преди 1 месец
Биден спечели но те разбра щото по това време му сменяха памперсите
7
2
 
12
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 месец
Гробищата пак ще гласуват за демократите
6
1
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА ФАЩ СА ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА ГОДИНА!
5
2
 
13
 
! Отговори
иво преди 1 месец
Абсурда продължава. Немога да повярвам
4
2
 
8
 
! Отговори
Познато преди 1 месец
Събраха му пари и сега ги купува!И у нас е така!
3
2
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ЕДИНЯ СИ ПИСА 60 МИЛИОНА ГЛАСА ПОЛУЧЕНИ ОТ ИНТЕРНЕТ:D А ТУК ПЪК ГЛАСУВАТ ПО ПОЩАТА БЕЗ ДА Е ЗАВЕРЕНО ОТ НОТАРИУС. С ДВЕ ДУМИ ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПУСНЕ ПИСМО ОТ ТВОЕ ИМА , ЧЕ СИ ГЛАСУВАЛ ЗА ДЖО БАЙДЪН : ЧАКАТ ДО ПОСЛЕДНИЯ ДЕН ДА ВИДЯТ КОЙ КАК Е ГЛАСУВАЛ И ДОПЪЛВАТ СЪС ПИСМА ПУСНАТИ В ПОСЛЕДНИЯ ДЕН КОИТО СЕ ЗАЧИТАТ ДОРИ ДА СА ПОЛУЧЕНИ СЛЕД СРОКА
2
2
 
14
 
! Отговори
За България с любов преди 1 месец
Ние се оплакваме, че с България няма качествен материал, от който да си изберем лидери. Обаче какво да кажем за САЩ, където изборът се свежда до един с деменция или друг с шизофрения?
1
2
 
19
 
! Отговори
Ех, преди 1 месец
А той знае ли, че ги е спечелил?