Нетаняху отхвърли международния натиск за спиране на войната в Газа

"Ако Израел бъде принуден да остане сам, той ще остане сам", заяви той
195
Нетаняху отхвърли международния натиск за спиране на войната в Газа
Снимка: БГНЕС

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху отхвърли международния натиск за спиране на войната в Газа в пламенна реч по повод Деня в памет на жертвите на Холокоста, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес.
Нетаняху заяви: "Ако Израел бъде принуден да остане сам, той ще остане сам." 

Още по темата

Посланието беше отправено по повод нарастващите призиви от световни лидери към Израел да спре войната в анклава, защото израелската военна офанзива срещу "Хамас" е причинила тежки жертви сред цивилното население.

"Казвам на световните лидери: Никакъв натиск, никакво решение на международен форум няма да спре Израел да се защити", заяви Нетаняху.

Йом Хашоа, денят, в който Израел си спомня за 6-те милиона евреи, избити от нацистка Германия и нейните съюзници по време на Холокоста, е една от най-тържествените дати в календара на страната, а речите на възпоменателната церемония обикновено избягват политиката.

Нетаняху също така сравни неотдавнашната вълна от антиизраелски и пропалестински протести в американските кампуси със ситуацията в германските университети през 30-те години на миналия век, в навечерието на Холокоста

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: НетаняхуГазаИзраел
Още от Технологии
В прегръдката на Golden Hour: Xiaomi и блясъкът на новата серия смартфони Xiaomi 14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Човечеството не може без война. Генетично заложено му е. Страха от атома дълго време възпираше хората, но вече на всички им се воюва.
179
0
 
1
 
! Отговори
Libre comme air преди 1 седмица
Еврейски инат!!!
178
0
 
0
 
! Отговори
Външни елементи преди 1 седмица
До АнонименПо време на първите Руско-Османски войни над 30% от руската армия е съставена от черкези и други етноси мюсулмани. Някой от тях като видели джамиите отказват да се бия . После са прогонени от Руската империя в Османската. Заедно с тях идват и верни на империята елементи и започват подривни дейности като терор над населението в България. Обличат се като хайдути и избиват мюсолмани .После слагат *** и нападат християни...
177
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 1 седмица
Въпроса е кой позволи на терористите от Хамас с часове да избиват и отвличат цивилни в Израел. Израел е държава с площ колкото на областит Бургас и Ямбол . И осеяна с огради,бетонни стени, казарми, камери,хиляди постове и въоръжена с най- модерна техника армия. Имат 2000 бр. летателна техника и 10 000 бронирани машини и 445 000 военен персонал и некви палестинци по гуменки избиват 1500 мирни жители ?!
176
1
 
1
 
! Отговори
Нарцисизъм преди 1 седмица
И палестинците и евреите са семити. Антисемитизма е и анти арабизъм. И двата етноса се смятат за много специални и богоизбрани. Всевишния не обича голямато его и нарцисите дето се имат за повече хора от другите хора и ги наказва с вечни войни. От 2000 години там няма мир...
175
2
 
1
 
! Отговори
13 век преди 1 седмица
Монголите се чудили кво толкова има за делене в теа Свещенни земи .Слезли доле с войската под командването на Хулегу хан и видели некви градове и пустиня и некви племена и кръстоносци с големо его. Разрушили и изгорили всичко теглили им по една сяба и си се прибрали горе на хладно. Пътьом превзели Персия и непревземаемата крепост Аламут и изклали и митичните непобедими асасини.
174
0
 
2
 
! Отговори
Ватикански архив преди 1 седмица
По време на Първата световна война английски шпиони обещават на арабите -палестинците огромна арабска държава ако възстаната срещу Германия , Австро-унгария ,Османската империя и България. Арабите атакуват несмските и османските войски в гръб и практически решават изхода на войната.България губи 51% от площа си дадени на сърбия,Гърция и Румъния. Османската империя изчезва. После англичаните обявяват арабите за колония.Евреите отвоюват израел от Англия с крадка война .Карма...
173
1
 
2
 
! Отговори
НАТИСК СРЕЩУ РУСИЯ.! преди 1 седмица
ЗАЩО СТУДЕНТИТЕ В САЩ И ЕВРОПА НЕ ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ВОЙНАТА НА ПУТИН И РУСИЯ..?..........
172
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Яхуу да се запита дали 6 е по добре от колкото 20 милиона? бухахахаха
171
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чака го воениият трибунал в хагаСигурно ще свьрши в килията от ковид , като милошевич
170
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Или се бориш до край и умираш с чест или лазиш цял живот и умираш като мекотело и жертва. Нашите опълченци са избрали първото за разлика от агънцата в Стара Загора, където са гледали как изнасилват и изгарят жените им. Руският подполковник Калитин оставя костите си в защита на наслелението, за да може 150г след това някои съвременни еничери и неблагодарници да плюят против наследниците му.
169
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Разбира се тези палестинци които са си въобразявали, че ако не мразят Израел ще бъдат спасени, ако преклонят главичка сабя няма да я отсече, са жертва на пожелателното си мислене и сега много от тях са в по-добрият свят заедно със семействата си. Не можеш да се осланяш на милостта на окупатра, защото той може и да не я прояви, както се случи!
168
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 168, Общо взето говорили са ти пълни глупости с оглед настоящите събития. Защото евреите не направиха разлика между палестинците с различни очила! Те избиха всичко което е в Газа без оглед джихадист ли е или е с двойно гражданство. Всико на пътя на демократичните бомби замина, независимо дали е подкрепяло Хамас или Израел!
167
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При ядрена война, умираме всички. Едва си дадох сметка колко е оскотял добитъкът в България, щом наистина желаят използване на ядрено оръжие. Вегетират и нямат причина за съществуването си. И най-лошото е, че никъде няма има спасение, ако някой луд натисне копчето.
166
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
В съвременната война решаващи са технологиите и модерното оръжие.Израел разполага с най-добрите военни технологии и оръжие.Няма проблем да воюва сам.
165
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Говорил съм си с израелец и палестинци от Израел (там живеят два милиона палестинци с израелско гражданство). Всичко казаха едно и също: тук е близкия изток и се цени само силата. Защо европейците се месите и се опитвате да ни мерите с вашите очила, забърквате още по-голяма каша, а после държите речи? Едни от нас живеем заедно свободно, другите си избраха шариат и джихад. Не искаме помощ, а да не ни налагат чужди правила.
164
1
 
1
 
! Отговори
6толъчка на Сатаната преди 1 седмица
Шефа на Бай Дэн и Путин - няма кой да го Спре!
163
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БРАВО!Израелтяните са мъжкари,така се прави!Никакъв мир,докато не свършат плъъховете в канализацията!Няма мир за тези,те разбират само от едно-ракети!На 7.10. раздаваха баклави и пееха песни, сега ще плачат(без баклави).И ще помислят,когато решат да си сложат пак камери на каските и да снимат,като стрелят по спящи жени и деца!КАРАЙТЕ ГИ ДО КРАК!
162
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трябваше всички еврей през комина да минат.
161
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А не е ли време и за международни санкции?