Си: Китай ще бъде винаги добър приятел на Русия

Натрупахме солиден опит, каза Путин
16 май 2024 08:55, Петър Бойчев
93
Си: Китай ще бъде винаги добър приятел на Русия
Снимка БГНЕС

Сегашните отношения между Китай и Русия не са постигнати лесно и трябва да бъдат съхранявани и от двете страни, заяви днес китайският лидер Си Цзинпин на среща в Пекин с руския президент Владимир Путин, предаде Ройтерс, като се позова на китайски държавни медии, предава БТА.

Китай винаги ще бъде добър съсед, приятел и партньор на Русия, каза Си Цзинпин, цитиран от китайската държавна телевизия.

Китай е готов да си сътрудничи с Русия в името на развитието и обновлението на двете страни, както и за постигането на справедливост в света, изтъкна китайският президент.

Москва и Пекин натрупаха солиден опит на практическо сътрудничество помежду си, заяви Владимир Путин на Си Цзинпин в Пекин, предадоха днес руски новинарски агенции.

Сътрудничеството между Русия и Китай не е насочено срещу някоя друга сила и е стабилизиращ фактор за света, каза още руският президент, цитиран от новинарската агенция РИА Новости.

Си Цзинпин посрещна днес Владимир Путин, който започна своето двудневно посещение в Китай, предаде Асошиейтед прес.

Путин пристига в Китай в момент, в който руските сили предприеха нова офанзива в Украйна, като посещението му в Пекин подчертава близките отношения между него и китайския лидер.

Путин бе посрещнат от Си Цзинпин с военни почести в Дома на народните събрания в Пекин.

Си поздрави Путин за избирането му за пети мандат като президент на Русия и обърна внимание на факта, че Москва и Пекин отбелязват 75 години от установяването на дипломатически отношения между бившия Съветски съюз и Китайската народна република.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: китайсиРусияПутин
Още от Русия
Путин знае заплахите в руската история: Загуба на война или срив на икономиката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Без паника, моля ! преди 2 седмици
България ще оцелее, за разлика от други, които са зяпнали да глътнат света, НО ЩЕ СЕ ПРЪСНАТ НА МАЛКИ, МАЛКИ, МАЛКИ ПАРЧЕНЦА !
76
1
 
0
 
! Отговори
Велес преди 2 седмици
А сега си спомнете как преминаха срещите на Си Цзинпин с Емануел Макрон, Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел от една страна, и от друга Си Цзинпин със Орбан, Александър Вучич и Владимир Путин, и си направете съответните изводи, ако имате нещо под косите си... ПС.... В долния коментар "сбърках" едно име и коментара не излезе .... Ха Ха Хааа...
75
1
 
1
 
! Отговори
Велес преди 2 седмици
А сега си спомнете как преминаха срещите на Си Цзинпин с Емануел Макрон, Урсула фон дер *** и Шарл Мишел от една страна, и от друга Си Цзинпин със Орбан, Александър Вучич и Владимир Путин, и си направете съответните изводи, ако имате нещо под косите си...
74
6
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Хитър е другарят Си.Малко сладки приказки,потупване по рамото на Жужака,богата вечеря и руски суровини за без пари.След това с тези суровини се произвеждат стоки,които се продават на богатите пазари в Северна Америка и Европа.Чебурашките остават със сладките приказки,за китайците-долари и евраци.
73
3
 
5
 
! Отговори
до 71, Съгласен съм. преди 2 седмици
Това ще продължи докато САЩ имат кораби покрай Тайван. В момента, в който Тайван се върне обратно в китайско владение е момента, в който Китай може да си позволи да бъде "новият САЩ". Но аз не мисля, че Китай имат желание за военно доминиране и извиване на ръце. Поне до момента не са демонстрирали такова отношение към съседни на тях държави, включително и към тия, с които имат териториални претенции като Индия и Пакистан.
72
0
 
3
 
! Отговори
Пергеле преди 2 седмици
Ясно е че им спонсорират авантюрата още време. Явно изгодата е голяма.
71
1
 
10
 
! Отговори
ъ преди 2 седмици
Кратки и ясни изказвания. Разбираеми дори за евроатлантиците. Впрочем, Шолц когато беше на посещение в Китай, кой го посрещна? Май беше заместник-кметът на някакъв град.
70
7
 
2
 
! Отговори
Факт преди 2 седмици
Китай ще е приятел на Русия,докато САЩ представлява екзистенциална заплаха за него.Спукат ли гуми американците,свършва и китайско-руското приятелство.
69
3
 
10
 
! Отговори
Много му станахте преди 2 седмици
психолозите и анализаторите на Путин :D Успокойте се малко и си гледайте вашата държава.
68
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Общото между Русия и Сащ е, че и двете се опитват да разделят обществото на едни срещу други и затова трябва да сме и тях и против тях и нека се посмеем на чувството им за изключителност и не само тяхното.
67
3
 
6
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 седмици
НАЛИ ЗНАЕТЕ, КАКВО Е ПОСЛЕДНОТО ЖЕЛАНИЕ НА ДУБЧЕК ----"КИТАЙЦИТЕ ДА ДОЙДАТ В ПРАГА".../,,, защото и на отиване и връщане, ще минат през Москва..."/....!!!!!!!
66
4
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До 49 "Няма да забравя една карикатура на Комарницки, от посещението на Си Дзинпин в Москва миналат година..." - тоз го знам от 1994-та година. И въпреки рекламите му още тогаз, карикатурите му ставаха за илюстрация на тоалетна хартия. Не съм си променил мнението до сега.
65
6
 
5
 
! Отговори
Да бе, преди 2 седмици
...и всички му се вързахме! Единственото, с което се е съобразявала Поднебесната, е ... собственият интерес! А Путин се държи като паленце, което търси внимание и демонстрира "любвеобилност"!!
64
8
 
8
 
! Отговори
Копейкин преди 2 седмици
Другар Си, не се съмнявам, че Русия ще ви е приятел, докато ги доите. Сега, когато светът се дистанцира от тях, на вса ще ви дават на принципа "две за лев". Нищо, че народа им мина на картошка и зеле.
63
3
 
8
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 седмици
ТО, ...И ВИЕТНАМ И КИТАЙ, БЕХА " БРАТСКИ СТРАНИ"....ПОСЛЕ ЗНАЕМ, КВО СЕ СЛУЧИ....ТАКА БЕШЕ И С " БРАТСКИЯ АФГАНИСТАН", БЕ.....НАЛИ И НЕГО ГО СПАСЯВАХА....ХАХАХА
62
5
 
7
 
! Отговори
ЕТО.... преди 2 седмици
Започнаха " великите плонжове" по червения клим на СИ....ХАХАХАААА....Тия пиески на "братството" при Соца, си ги знаем чудесно...!!!
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Казва, че е добър приятел, но да се знае, че сиренето е с пари. На путин не му е лесно.
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Москва и Пекин отбелязват 75 години от установяването на дипломатически отношения между СССР и Китайската народна република. През 1949 г Съветският съюз пръв призна учредяването на КНР, а през 1952 г Мао Дзедун помоли Сталин да приеме Китай в състава на СССР. През 1953 г Сталин беше убит, а Хрушчов развали отношенията с КНР.
59
3
 
6
 
! Отговори
leoteo преди 2 седмици
До АнонименСвободата ни е дала Царска Русия ,паметника на цар Освободителще стои вечно пред Народното събрание,сегашните путинисти санищо по различно от терористи.Който не се бори с злото с мисли,думи.... става част от него.
58
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Китай е готов да си сътрудничи с Русия за постигането на справедливост в света. - Изтокът поведе борба със Запада за равни права.