Русия се оплака от цензура в YouTube

Тя се случвала по "нареждане на Вашингтон"
69
Русия се оплака от цензура в YouTube
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министерството на външните работи на Русия обвини платформата YouTube, че цензурира съдържание и възпрепятства достъпа до информация по нареждане на Вашингтон, като предупреди, че има достатъчно основания да предприеме действия срещу сайта за видео хостинг, предаде Ройтерс.

През последните години Русия остро критикува Google - собственик на платформата, че сваля канали на руски медии и обществени фигури, не премахва съдържание, което Москва смята за незаконно или нежелано, и не съхранява по подходящ начин данните си в Русия.

"Виждаме много сериозни основания да предприемем мерки срещу сайта за видео хостинг YouTube, заяви в изявление говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова.

"Многобройните системни нарушения на руското законодателство и демонстративното незачитане на руската аудитория и нейните интереси оставят на регулаторните органи на нашата държава правото да използват съответните правни инструменти", уточни тя.

"Беззаконието и политическата цензура остават нормата за контролираната от Вашингтон администрация на "Ютюб", добави Захарова, обвинявайки ръководството на платформата, че системно премахва руско съдържание в опит да лиши света от руски източници на информация.

"Гугъл" не отговори веднага на молбата за коментар във връзка с изявлението на руското ведомство.

Критиките на Русия към американската интернет компания се засилиха през последните две седмици, като високопоставени законодатели я обвиниха за по-ниската скорост при сваляне на съдържание в YouTube, а други, включително лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров, призоваха платформата да бъде блокирана.  

Говорител на YouTube вече заяви, че компанията е запозната със съобщенията за това, че някои хора нямат достъп до платформата на територията на Русия.

"Това не е резултат от технически проблеми от наша страна или предприети от нас действия", заяви той.

Днес Захарова също така подчерта, че освен десетките канали в YouTube, свързани с руската държава или публични личности, които са били премахнати от платформата, видеоклипове са били свалени и от канала на самото руско външно министерство.

"YouTube извърши акт на директна цензура, възпрепятства свободното разпространение и достъпа до информация, като по този начин наруши правата на стотици хиляди наши абонати", добави говорителката на ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: YouTubeРусияЗахарова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали щяха да си правят свой Интернет мужиците. Какво се оплакват.
30
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Москва ще отговори с мощен парад на Филип Киркоров и Шаман!
29
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След Путин и Хитлер се оплакал от цензура.
28
6
 
20
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Нали, свръх нагли, брутално нагли и арогантни извеpги са 0pkите. YouTube си е американска платформа и никой не може да й каже как да пуска там и какво не. Или вие искате с пропагандата и лъжите си да мътите мозъците и на американските реднеци, защото други няма да ви се вържат. Имате си вКонтакте, там си пишете проcтотиите, лъжите и манипулациите. Гнyсен крокозъбел
27
1
 
19
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 месец
Трольовете им няма къде да си разпространяват лъжите и опорките.
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ау горките цензурирали ги, ами да го блокират. Други видео сайтове съществуват, даже руски като rubute.ru . Така че кого плаши Захарова гарките ли? Май я е шубе нещо мадама, че хората ще се надигнат.
25
2
 
16
 
! Отговори
мара общата преди 1 месец
като я видя....и ми пада веднага...
24
0
 
5
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 1 месец
На гоморашите - на леля им лелята / леля им лелина. То аз, ако по неведоми пътища и случайно, получа съдържание на гоморашки език или нещо, което не представя гомораша в крайно негативна светлина, директно го маркирам като неподходящо, какво остава за всичките нормални хора по нормалния свят / по белия свят :). Не им трябва на тези интернет достъп, да си забъркат една тяхна версия на иктерична мрежа (както е в държавите на мечо кух и ким тлъсти и трети) и да изчезват от онлайн пространството.
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия се оплаква от цензурата.... Муахахахаа
22
3
 
23
 
! Отговори
До 28 преди 1 месец
Ами като видим Захаровная и ерекцията ни изчезва. Тая руска ypуcпия е убиец на мъжко либидо. :):) Требе да си страшно пиян, за да й го укараш в междукрачието. Е, може и по партийна линия, но с намордник и противогъз Сделано в СеСеСеРе. Успех!
21
0
 
8
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 месец
В Русия младите са б:::есни, че шепа "депутати" искат да ограничат използването на Тубата като снижат скороста, с която се зарежда Страницата на Тубата, тоест, отваряш страницата на Тубата, но може дачакаш минути докато се зареди, и това са ползватели, които подкрепят СВО-то, но не желаят да бъдат ограничавани в достъпа им до информация!!!
20
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ютуб отдавна се усра.Гледам сега телеграм и Вконтакте са по добри .Даже мъртвите украински войници ги цензориаха с някви пиксели а сега са ги забранили нацяло .А знаете ли кво покзват американците ?Как Рамбо с 30 патрона в пълнителя убива по 40 виетнамеца.Тоес лъжата се показва и няма проблем да се дават мъртви виетнамци а истината се цензорира за да не се показват мъртви украинци . Ето това е Ютуб и американската ,,демокрация,, Да се ланситра лъжа и мъртви виетнамци да се лъже света че са силни
19
1
 
18
 
! Отговори
32335445 преди 1 месец
И какви мерки ще предприемат другарите от Москва? Няма мярка за нивото им на плиткоумие.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като да го направиш насред Европа и да се оплачеш, че са наложили санкции на тоалетната хартия!
17
0
 
17
 
! Отговори
Do 24 преди 1 месец
А ко танъ с три дни и в Киев, една неделя - и до полската граница? А Одесса, Берлин, Лисабон, кога? Машини за пуканки ли да си купуваме?
16
0
 
14
 
! Отговори
До 25 преди 1 месец
Ами да направят, но за това се иска пипе, но самагонът и Тройной одеколон са им изтрили сивото мозъчно вещество. Преди време един русожоп кальхозник каза на рентгенолога, I don't see my brain. Why? Рентгенологът го попита откъде е и оня каза: "I'm Russian." Рентгенологът продължи: It's normal. Don't worry. You're Russian.
15
1
 
18
 
! Отговори
XA XA XA преди 1 месец
Да си направят тогава раcсйскaя труба и те ще цензурират
14
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
13
3
 
17
 
! Отговори
До 21 преди 1 месец
И много добре сте направили! Похвално! Тази мегаломанска русская гнъc без покритие трябва да се банира чрезвичайно.
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците са мега тъпппи хора. Коментирах един хвалипръцковски клип за силата и мощта на руската авиация и през нощта ми се обади някакъв супер ядосан мужик на телефона съз закани и псувни. Теглих му една путкамайна на руски и го баннах.