Евродепутати искат Унгария аут от Шенген, сред тях и наш

Мярката е срещу облекчения визов режим на Будапеща за Русия
5 авг 2024 14:09, Петър Бойчев
162
Евродепутати искат Унгария аут от Шенген, сред тях и наш
Андрей Ковачев Снимка БГНЕС

67 евродепутати поискаха председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен да изключи Унгария от системата за свободно пътуване през вътрешните граници в ЕС. Сред подписалите е и евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев.

Инициативата им е предизвикана от решението на Будапеща да облекчи визовите ограничения за руснаци и беларуси, съобщава в. "Сега". След като комисарката по вътрешните работи Илва Йохансон предупреди, че ЕС ще предприеме действия, ако визовата схема бъде призната за риск, група от 67 депутати в Европейския парламент настояват изпълнителната власт на ЕС да предприеме мерки срещу Будапеща, включително евентуално да отстрани Унгария от Шенгенската зона за свободно пътуване.

„Призоваваме Европейската комисия да предприеме спешни мерки за разследване на решението на Унгария, тъй като то може да представлява вратичка и потенциално да застраши цялостното функциониране на Шенгенското пространство и ролята му на сигурна зона за гражданите”, пише в писмото, инициирано от чешката евродепутатка Дануш Нерудова и литовския ѝ колега Петрас Аустревичус.

„Ако унгарското правителство откаже да промени политиката си, Еврокомисията и всички представители на ЕС трябва да поставят под въпрос унгарското присъствие в Шенгенското пространство, като въведат нови мерки за защита на европейските граждани, включително нов контрол по унгарските граници, ако е необходимо”, се казва още в позицията. В нея се разглежда и възможността други държави от ЕС да не признават унгарските визи и да въведат контрол по границите на страната.

Унгария разшири в края на миналия месец списъка на държавите, откъдето гастарбайтерите ще имат облекчен достъп през нейните граници, а по този начин и през границите на другите държави в Шенгенското пространство. В категорията за облекчени процедури тя включи Босна и Херцеговина, Сърбия, Украйна, Северна Македония, Черна гора, Молдова, Русия и Беларус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
12
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АНДРЮ КЛЬОПАЧА, РУЧАЙ СИ ЕВРОЛЕБЕЦА И НЕ СЕ ПРАВИ ПО-КАТОЛИК ОТ ПАПАТА!!!...
123
19
 
70
 
! Отговори
ГжегошБженчешчикевич преди 1 месец
В грешния съюз сме! Вренето ще покаже, дали съм прав.
122
19
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По добре Руснаци и Беларусци вместо тази *** от Африка и близкият Изток.
121
20
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това А еврогеьовете от Европейския парламент ,гадове фашиски н
120
15
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Геьовете нямат думата ,имали в в целия ЕС и сащ гадове марш на фронта в Украйна
119
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕФтин ***!!!!
118
18
 
70
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
И на кого ще направят мръсно като извадят Унгария от Шенген ? На всички които минават границата и ,включително и на българските шофьори ,когато ни приемат в Шенген.
117
14
 
74
 
! Отговори
Ппп преди 1 месец
Този нашият *** плосък не вижда ли, че Европа е вече превзета от мигранти с коренно различни навици, вероизповедание, култура и светоглед. Та седнал наш Гюро и той да тъпоумничи. Ей изгладиха им се езиците от *** на де що им се подаде. Какво нещо правят парите с човека, ако изобщо е човек. Изме.кяр.
116
44
 
25
 
! Отговори
Фют до Бастун преди 1 месец
До 102. Който плаща, той поръчва музиката. Взимат милиарди от ЕС, а се гушкат с ботокса. Няма да стане.
115
37
 
14
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До ***. Който плаща, той поръчва музиката. Взимат милиарди от ЕС, а се гушкат с ботокса. Няма да стане.
114
14
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Започнаха предсмъртните гърчове на ЕС.
113
15
 
73
 
! Отговори
Да! преди 1 месец
Аут от ЕС? Че това си е живо най-добро пожелание. Представете си живота без някои европейски директиви, плод на чиновническа надменност. И без директиви създадени за двоен стандарт. Само си представете че Урсула, с безумния поглед и глупавото си панталонче не ви подтичва по телевизора!
112
14
 
66
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
Ще я отстранят на куково лято.Това просто ще доведе до излизането и от ЕС и няма да посмеят.Пък,ако искат още да загубят и малкото останал им авторитет в света да го направят.
111
6
 
12
 
! Отговори
Мижитурка преди 1 месец
До НякойНе драги, или драгичка, ние никъде няма да ходим а оставаме по родните си места, което е центъра на София. Но щом изселването ти е първата идея, то го приложи към себе си, хайде в родния овчарник, под сайванта, да не дрънкаш за изселване.
110
9
 
67
 
! Отговори
Подснисване преди 1 месец
Къде е Унгария, къде си ти? Елементарен подмазвач, папагал, треперещ за кариерата си! Там където е текло, ще тече. Унгария е ключово европейско място, затова може да има различни възгледи и критично мислене. Не е приета в ЕС по целесъобразност и с подснисване. Няма да се съгласява на всяка цена.
109
72
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Унгарците винаги са били гадни ***.Създават ни проблеми и с Северна Македония.Там медиите са техни.
108
9
 
36
 
! Отговори
999 преди 1 месец
С работна виза за Унгария едва ли чужденци ще могат свободно да преминават извън страната в други държави от Шенген.За какво е целият този шум?
107
17
 
60
 
! Отговори
Путин. преди 1 месец
Ковачев. За. Жалост. Унгария. Не. Е. Блуза. На. Задница. Като. Тебе. И. Герб. И. Всички. Във. Парламента. Един. Като. Орган. Да. Има. Във. България. И. Ше. Цъфне. Всички. Сте. Продажни. Мекерета. Във. Ада. Да. Врите. Дано
106
8
 
64
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 месец
Марионетките на марионетките се активизираха,да ви имам политическата система-само търтей и гинеколожки орални !
105
11
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ковачев плужъка за какво се има!? Уникално противен тип!