Евродепутати искат Унгария аут от Шенген, сред тях и наш

Мярката е срещу облекчения визов режим на Будапеща за Русия
5 авг 2024 14:09, Петър Бойчев
162
Евродепутати искат Унгария аут от Шенген, сред тях и наш
Андрей Ковачев Снимка БГНЕС

67 евродепутати поискаха председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен да изключи Унгария от системата за свободно пътуване през вътрешните граници в ЕС. Сред подписалите е и евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев.

Инициативата им е предизвикана от решението на Будапеща да облекчи визовите ограничения за руснаци и беларуси, съобщава в. "Сега". След като комисарката по вътрешните работи Илва Йохансон предупреди, че ЕС ще предприеме действия, ако визовата схема бъде призната за риск, група от 67 депутати в Европейския парламент настояват изпълнителната власт на ЕС да предприеме мерки срещу Будапеща, включително евентуално да отстрани Унгария от Шенгенската зона за свободно пътуване.

„Призоваваме Европейската комисия да предприеме спешни мерки за разследване на решението на Унгария, тъй като то може да представлява вратичка и потенциално да застраши цялостното функциониране на Шенгенското пространство и ролята му на сигурна зона за гражданите”, пише в писмото, инициирано от чешката евродепутатка Дануш Нерудова и литовския ѝ колега Петрас Аустревичус.

„Ако унгарското правителство откаже да промени политиката си, Еврокомисията и всички представители на ЕС трябва да поставят под въпрос унгарското присъствие в Шенгенското пространство, като въведат нови мерки за защита на европейските граждани, включително нов контрол по унгарските граници, ако е необходимо”, се казва още в позицията. В нея се разглежда и възможността други държави от ЕС да не признават унгарските визи и да въведат контрол по границите на страната.

Унгария разшири в края на миналия месец списъка на държавите, откъдето гастарбайтерите ще имат облекчен достъп през нейните граници, а по този начин и през границите на другите държави в Шенгенското пространство. В категорията за облекчени процедури тя включи Босна и Херцеговина, Сърбия, Украйна, Северна Македония, Черна гора, Молдова, Русия и Беларус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Зозо...И КАКВО : Зеленият се притеснил , защото имало план на западащият Запад , за преговори с Москва !Разбра ли , Зозльо !
83
16
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Злобата им край няма, търсете и под леглото си, може случайно и там да намерите някой руснак; сложихте си Мърсула фон дер ***, сега си берете гайлето, ще има да патите от нея, не виждате ли, че тя е стопроцентова чужда контролирана марионетка и предател на европейските държави?!
82
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такива са политиците ни: ''САМО ЗНАЙТЕ ЗА ПАРАТА , СИ ПРОДАВА И ЖЕНАТА....''.
81
10
 
51
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 месец
Евро Диктатурата набира обороти..., герберското л::::но и то в списъка!!!
80
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До @Color Conductor..Аве , защо купувате руска газ /Запада/ , въглища и горива ?НелЕ ''уШ'' има ''санкции'' с/у Русия , и налЕ ЕС бил ''единен'' !
79
12
 
37
 
! Отговори
В резюме преди 1 месец
ДГД. - цялата евро-*** !Андрей Ковачев ми падна в очите. Правеше впечатление на умен мъж!
78
12
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Невероятна наглост, неизбиран от избирателите чиновник и разни депутати да имат претенции към суверенна държава. Тези наистина много са си повярвали, че са над държавите.
77
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Зозо....Запада изтласка Русия в Азия , и сега ще си носи кръста , защото светът ВЕЧЕ , ДРАГИ МИ сМЕХУРКО , ще се управлява от Азиатците ... Сега и Унгария ще бъде изтласкана там , и какво остаНА от ЕС , освен че НЯМА И АРМИЯ ? Няма нужда да ми отговаряш !
76
14
 
37
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
*** иска да издигат нови берлински стени, но няма да им се получи ! СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕ ПРЕЗ ГРАНИЦИТЕ НА ХОРА И СТОКИ !! Чакаме руснаците да дойдат !
75
10
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тома Томов пред телевизора : '' България не я очаква нищо добро , до като се управлява от посолстВА , а парите предвидени за потърпевшите при пожарите , ИЛИ ЩЕ БЪДАТ ОТКРАДНАТИ , ИЛИ ЩЕ БЪДАТ ПОДАРЕНИ НА УКРАЙНА ''... С една дума : '' Де го цепиш , де се пука'' !
74
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ало, цветния кондуктор, да не би случайно оцветените да са ти продупчили билета? Няколко пъти? Пуснаха ли та под дъгата преди това или без да та чакат да се потготвиш психически ти смениха ориентацията?
73
9
 
48
 
! Отговори
аноним преди 1 месец
Интересно-тук ,при нас -правителство се разпада,а там в ЕС виждаме едни и същи мутри български,които освен че се ошишкавяват,стават и милионери.Не е ли съмнително това тяхно живуркане в Брюксел ,и не трябва ли да се махат от там,щом няма същото правителство,при което са избрани,или посочени от техните си хора,или ще векуват там,за баснословни пенсии.Нищо хубаво не са направили за България!
72
44
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
До Анонимен.... Последен напън , на западащият Запад !.... Хахахааа, а къде е "Великият СССР" бре другарю клоун???? Това със западащият запад от 100г. го слушаме :)))))))))))
71
10
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най - смешното е, че в момента всички "Велики" европеейски държави бият рекордите си по купуване на руска газ. Включително и неевропейската Англия.
70
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Инфо...ВСИЧКО уБАБО , ама пиТАХте ли САЩ ????Нали точно за това още преди войната в Украйна САЩ и Англия сринаха ЕС , за да НЕ Е ПО-СИЛЕН ОТ ТЯХ ... А погледни по-далече от носът си ?На приказки всичко е мед и масло , а на практика , КАК Е !
69
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брей, Витя, как така и Украйна е същия списък с Русия и Беларус. Ама че си хитрец! Искаш да замажеш очите на евродепутатите и да покажеш какъв безпристрастен демократ си. Ама никой не ти вярва.
68
17
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Последен напън , на западащият Запад !След което Урсулица ще си вземе дрънката под мишница , и ще напусне ЕС ,... нито лук яла , нито мирисала , ...последствията си остават за БАЛЪЦИТЕ В ЕВРОПА !
67
33
 
9
 
! Отговори
Инфо преди 1 месец
Андрей Ковачев е заместник-председател на Съюза на европейските федералисти. За тези които незнаят това е движение за признаване на политическия идеал за федеративно устройство. Целта е всички членки на ЕС да се обединят от отделни държави във една федерация. Европейската федерация ще е форма на териториално-политическа организация, която обединява в единна политическа система държавното единство и разнообразието на регионалните особености.
66
28
 
12
 
! Отговори
АЗ преди 1 месец
Браво !
65
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бай *** трябва да се наприказва , и какво зависи от наШТЕ примитивни неграмотници ???