Продължават безредиците срещу мигранти на Острова

Те започнаха след убийството на три деца
63
Продължават безредиците срещу мигранти на Острова
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Протестиращи подпалиха и нахлуха в хотели, използвани за подслон на кандидати за убежище в Северна Англия, докато страната се бори с най-тежките социални размирици от години насам.

Насилието беше предизвикано от намушкването с нож на три млади момичета в Саутпорт, Северозападна Англия, в началото на седмицата.

На кадри се вижда как на 4 август протестиращите вандализират и подпалват два хотела "Холидей Инс" в Северна Англия - единият в Тамуърт, който преди това е бил критикуван от местен политик за това, че е настанявал кандидати за убежище, и другият в Ротерхам.

Според местните власти в Тамуърт протестиращите са хвърляли бомбички, чупили са прозорци и са запалили огън, като са ранили един полицай. Междувременно в Ротерхам протестиращите са хвърляли дъски, използвали са пожарогасители срещу полицаи, запалили са предмети в близост до хотела и са счупили прозорци, за да влязат в сградата, съобщи полицията.

По това време хотелът в Ротерхам е бил "пълен с ужасени обитатели и служители", се казва в изявление на помощник-главния полицейски инспектор Линдзи Бътърфийлд.

Британският министър-председател Киър Стармър осъди насилствените протести през уикенда, при които от събота вечер насам са арестувани най-малко 147 души. Той предупреди, че участниците в насилието ще бъдат изправени пред цялата сила на закона.

"Хората в тази страна имат право да бъдат в безопасност и въпреки това станахме свидетели на нападения срещу мюсюлмански общности, на джамии, на други малцинствени общности, на нацистки поздрави по улиците, на нападения срещу полицията, на безсмислено насилие наред с расистка реторика. Така че не, няма да се притеснявам да го нарека каквото е", заяви Стармър от Даунинг стрийт в неделя.

По повод на сцените на насилие в Ротерхам Стармър описа "мародерски банди, които имат намерение да нарушават закона" и подчерта, че насилниците не "представляват нашата страна". Министърът на вътрешните работи на Обединеното кралство заяви, че към крайно десните бунтовници, които са предизвикали безредици, ще се подходи по метода "бързо да ги закопчаем", но добави, че не е необходимо да се използва армията.

В коментар за Би Би Си Даяна Джонсън подчерта, че планът е да се извършат бързи арести и обвинения, за да се отстранят нарушителите на реда възможно най-бързо и да се въздейства възпиращо за предотвратяване на по-нататъшни безредици.

Ожесточените размирици са най-тежките от бунтовете през 2011 г. насам и представляват огромно предизвикателство за лейбъристкото правителство на Стармър само няколко седмици след като то спечели властта.

Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство обяви, че на джамиите в Обединеното кралство ще бъде осигурена "по-голяма защита с нови мерки за сигурност при извънредни ситуации" в светлината на последните нападения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Е нали драпахте да изгоните източноевропейските гастербайтери и направихте Брекзит. Значи си предпочитате ислямските имигранти.....еми каквото поискахте си го получихте.
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И от двете страни и двамата предизвикали конфликтите, са били съдени или обвинявани в престъпления , в Европа и Канада.
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми то се оказа, че изобщо няма мюсулмани в тези конфликти в Англия.
24
1
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Няма лошо. Британците сами си избраха Стамър. Сега ще си го траят.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Насилие, палежи, грабежи. Какво се случва във Великобритания" , https://svobodnaevropa.bg/a/velikobritaniya-bezreditsi-politsiyazadarzhani-kraynodesni/33065177.html
22
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оказа се, че убиеца е английски гражданин, извършвал и други престъпления и опити за убийство: "Впоследствие полицията съобщава, че заподозреният е 17-годишниятАксел Рудакубана,който е роден във Великобритания. Той има повдигнати обвинения в убийство и опит за убийство." . И "Във вторник, ден след убийството, голяма тълпа, за която полицията твърди, че е свързана с крайната националистическатаАнглийска лига за защита, първа предизвиква масови безредици. Вследствие на това петдесет и трима полицаи получават наранявания, а 27 са откарани в болница.Сред основателите на групата е Стивън Яксли-Л
21
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледах как полицията заедно с мюсюлмани бие собственните си граждани.Направо не е истина ,накъде отива тоя свят.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Криско ГроздьовВ такъв случай означава, че почти целия свят е заложник на еврейско-мюсулманските конфликти, трябва да се намери начин, да не влияят на държавите подобни опити за конфликти и влияние. И закона да е за всички и над всички, за да има ред.
19
5
 
17
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 1 месец
Евреите съсипаха Европа, първо като инфилтрираха християнството и я изопачиха до неузнаваемост. И по-важното, във всяка една страна в Европа без изключение образователната, съдебната, законодателната, финансовата система, плюс медиите и развлекателният сектор принадлежат на евреите. Още преди 30 г. на една конференция на леваците в Швеция една много влиятелна еврейка го каза открито "Не можем да я оставим Европа да бъде бяла и християнска, трява да я диверцифираме." Хммм ... интересно, нали?!
18
4
 
32
 
! Отговори
АЗ преди 1 месец
Почна да им идва акъла на ингилизите ! Обаче да бият мюслимите , а не - полицията !
17
1
 
34
 
! Отговори
Медийни помияри преди 1 месец
По националната телевизия как беше коментирано: хулиганите които оскверниха траура.Айде стига бе?!?!! Британците са корави, не вярвам да се свлекат до нивото на Белгия и Франция. А че сред справедливия гняв на народа има и *** и гамени- неизбежно е.
16
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Чичо, Всяка крушка , си има опашка, разровиха и разбунтуваха арабските държави с войни, предизвиквайки разруха, глад, болести, емиграция, след което ги упрекват. И не трябва да се залита в крайности, в една или друга посока.
15
8
 
3
 
! Отговори
Криско Гроздьов преди 1 месец
Всичко е планирано. Обикновената публика, която искаше само да покаже подкрепа за опечалените семейства на три малки момичета, беше отвлечена от самото правителство. Знаем, че създаващите проблеми са платени актьори, Томи Робинсън е ционистки *** (в момента се легави с приятелите му на All Inclusive курорта в Ая Напа), той не представлява народни масси, а само своите господари от Мосад, и хората са качени с автобуси, за да създават проблеми. Безредиците са достатъчно реални.
14
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ислямистите в Европа са на социални от данъците на европейците и се га даже ще плащат и да ги охраняват.Европа загива,имат повече права от нас
13
1
 
20
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
Докато виновниците отгоре надолу не бъдат намушкани с каквото мушкащо има, тъй ще е.
12
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
не са намушкани три момиченца, а толкова са починали. намушканите са дузина деца.
11
3
 
32
 
! Отговори
До 7 преди 1 месец
С родители дошли от Катар като мигрянти където религията е ислям и след това пръкнал се в Уелс от тях чуден син убиец ти как реши че те са го похристиянчили? Масовите убийци с ножове винаги са амyджи
10
28
 
9
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Абе, одобрявате нападението на арабелите в Израел, а тук се бунтувате срещу тях, че щели да ви превземат. То, мисленето на чебурашките е като на Путин, не искал Киев, ама искал да унищожи Украйна. Блатна му работа.
9
0
 
3
 
! Отговори
Сълза и смях преди 1 месец
Така ,така....
8
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те са деца и имат право на само-изява. Защо ги арестуват, притискат? Сатрапите начело с монарха. Цялата световна общност трябва незабавно да подкрепи протестиращите и да осъди бруталното полицейско насилие срещу местното население на Наглобрития.