Зеленски иска съседите да помагат за прехващане на руски ракети

Иска среща на Съвета НАТО-Украйна да се обсъди помощта
240
Зеленски иска съседите да помагат за прехващане на руски ракети
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски е разпоредил да се подготви среща в рамките на Съвета НАТО-Украйна, на която да се обсъди участието на съседни страни в свалянето на руски ракети, предаде Укринформ, цитирайки думите на украинския лидер по време на събитие по случай Деня на военновъздушните сили на Украйна.

"Трябва да разработим повече технически възможности, така че съседните страни да могат да използват самолетите си срещу определени пристигащи ракети. Да, те удрят Украйна, но действат в посока на нашите съседни партньори, разбира се, на първо място страните от алианса. И изглежда, че това решение вероятно е трудно за нашите партньори. Те винаги се страхуват от ненужна ескалация. Но ние се борим с това, ще работим по него и мисля, че имаме добър вариант за нашия Съвет НАТО-Украйна, и вече го изработихме от гледна точка на безопасността по море", каза Зеленски.

Той заяви, че вече е възложил на украинските дипломати да работят с НАТО за провеждането на заседание на Съвета НАТО-Украйна и е определил дата за такова заседание.

"Мисля, че днес наистина ни липсва такава коалиция. Защото е голяма отговорност една съседна страна да поеме отговорност и да ни помогне да сваляме ракети. Въпреки че според мен това трябваше да бъде направено много отдавна. Но мисля, че има и друг такъв инструмент, и искам да го изпробваме, за да могат страните от НАТО да разговарят с Украйна за възможността за такава малка коалиция от съседни страни, която да сваля вражески ракети", каза Зеленски./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече даже не ми е интересенИзчерпа се
155
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Идеята е самолетите Ф16 да излитат от Полша. Както Миг и Су излитат от безопасни Русия.
154
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Географски съседите, които са с добро разположение за прихващане на руски ракети са Беларус и Черно Море. НАТО държавите Полша, Румъния, Словакия и Унгария са на запад. Пък ракетите идват от изток. Т.е. искането има смисъл с идея важни ПВО системи да бъдат бесопасно стационирани зад гранницата на НАТО и по този начин да бъдат недокоснати от руски ракети, тъй като Русия няма директно да напрадне територията на НАТО. Като това което прави и Русия слагайки тяхното ПВО на безопасна руска теритрия.
153
1
 
6
 
! Отговори
Путине преди 1 месец
Дай срок два месеца обикновените хора да се изтеглят и Фърляй ядрото!
152
0
 
3
 
! Отговори
ало ало преди 1 месец
и за какво са ти пари и оръжие?....задължаваш всички страни да свалят руските ракети, даже от испания, и от канарските острови може....който не слушка - в съда в хага!
151
0
 
11
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Пак нарежда и получава, но така са го научили приятелите, всичко за украйна без оглед на последствията, само и само да натрият носа на русия. Ако сега се съгласят, самите те ще са във война с русия и нейна мишена. Наглият някой ден ще нареди чужди войски да вземат участие и ес да му даде цялото въоръжение, което има. Той може всичко, да иска и да плаши. Само не може да се извини за укр. зулуми в миналото.
150
0
 
7
 
! Отговори
мдаа преди 1 месец
Не е луд този, който яде баницата, а който му я дава!
149
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този продължава да призовава целия свят да се включи във войната на неговата фашистка държава. Зеленски е военопрестъпник и когато аплодисментите на запада, смехът и махмурлукът отминат, силно се надявам да бъде осъден подобаващо.
148
0
 
15
 
! Отговори
БАБА МАРА преди 1 месец
ГЕНИАЛНА ИДЕЯ ДА СТАНЕМ МИШЕНА НА РУСИЯ КАК ПЪК НЕ ТОЗИ ***=ОТ САМОПРОС-ТО-ТИИ ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР САМО НЕ И ПРЕГОВОРИ И МИР ОРЪЖИЕ ИПАРИ КОГА ЩЕ ПРЕКЪСНЕМ ДИПЛ ОТНОШЕНИЯ
147
1
 
6
 
! Отговори
999 преди 1 месец
Защо съседите?САЩ помагат на Израел,който е достатъчно отдалечен географски от тях.Тази мощна държава не би се затруднила да помогне и на Украина.
146
0
 
8
 
! Отговори
Халил Паша преди 1 месец
Машала, Искандер Папаз, машала!
145
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първо Украйна не е в НАТО, второ съседите дадоха всичко що имат по скалдовете - без пари, трето една ракета от ПВО струва десетки, че и стотици хиляди, кой ще ги плаща - нелигитимния или народа който вече има трилион заеми или пък съседите е така защото са много богати?
144
0
 
7
 
! Отговори
До 147 преди 1 месец
Ами да си ги трепи като нямат акъл ,ама що ги занимава с неговите простотии
143
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съседите трябв да помагат да свалят евреина, защото изтреби младежите в Украйна.
142
0
 
16
 
! Отговори
До 145 преди 1 месец
Такива като тоя трябва да си говорят с македонци , литовци, латвийци и такива от неговия калибър,там глупостите му могат и да минат
141
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Алън Грант 133 - Е че тя Макединия наистина си е фалшива държава. Ти коя история четеш, македонската ли? Там на последната втора страница ли пише че не е фалшива?
140
0
 
12
 
! Отговори
До 143 преди 1 месец
Ами той като няма ,акъл си мисли,че и всички други са като него и някой ще умира за неговата, Урколадия,а наглите украинци ще ми лежат на плажа и останалите ще им бутат в устните като на гладни кукувици в чуждо гнездо
139
0
 
17
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 месец
тоз не са начеса бе, не са начеса мръсната к..вичка да запали цяла Европа, да накара всички да му водят войните . Не искаме бе, не искаме да мрем заради вас, искаме вие да *** сами бе...
138
0
 
16
 
! Отговори
До 143 преди 1 месец
Коя държава и защо хората в Донбас се бият на страната на Русия Дядо Моци
137
8
 
3
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 месец
Ако това стане , ТСВ.Зеленски е в правото си да защитава държавата си от нашествениците , но има някои граници ,след които лошо.