Британският премиер отмени почивката си заради протести

Продължават антираситските демонстрации и протестите на крайнодесни
11 авг 2024 10:57, Елка Василева
60
Британският премиер отмени почивката си заради протести
Снимка: архив, БГНЕС

Британският премиер Киър Стармър е отменил лятната си почивка на фона на продължаващите антираситски демонстрации и контрапротести на крайнодесни в цялото Обединено кралство. В събота бяха извършени още арести за нарушаване на обществения ред, но не се стигна до безредици, предаде кореспондентът на БНР.

"Скай нюз" съобщи, че премиерът ще отмени почивката си. Хиляди полицаи ще остават в повишена готовност и през днешния неделен ден, в случай че отново се стигне до насилие. За четвърти пореден ден обаче протестиращите срещу расизма са много повече от крайнодесните. Повече от 770 души са арестувани досега след избухването на безредиците преди около седмица. На 349 от тях са повдигнати обвинения.

На специализирани служители е възложено да преследват заподозрени онлайн нарушители и така наречените инфлуенсъри, които според тях са отговорни за "разпространение на омраза и подбуждане към насилие в голям мащаб".

Вчера бяха проведени повече от 20 антираситски демонстрации и няколко по-скромни събирания на хора с крайнодесни възгледи. Най-бурно протече денят в Нюкасъл, където бяха арестувани 14 души, предимно на събирането на крайнодесните. Местната полиция съобщи, че те са били задържани за редица престъпления, включително притежание на нападателно оръжие, притежание на наркотици от клас "B" и неспазване на някои от издадените заповеди. Въпреки това силите за сигурност похвалиха общностите и своите партньори в региона, след като протестите преминаха без избухване на насилие или безредици.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
6
 
! Отговори
До 31 преди 1 месец
Ти колко пъти си бил в Япония? И не ми обяснявай какво пише в мрежата защото аз през няколко месеца съм в Япония по работа. Там е пълно с малазийци и индонезийци, а те са мюсюлмани. Нищо че са дръпнати като японците. Индонезия е най-голямата мюсюлманска държава. Визите за престой и работа в япония са еднакви за всички, без значение от религията. А тези 300 000 мюсюлмани в Япония са граждани на държавата според статистиката. Там не влизат временно пребиваващите.
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След Брекзит ги няма вече европейците, да протестират срещу тях и да ги обвиняват за всичко. Ислямистите далеч не са толкова търпеливи.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 34 - Да, обапе ни се казва, *** в Япония има двойнонповече мюсюлмани, спрямо преди 10 години. 2009 те били 110 000, 2019 били 230 00, а сега били 300 000, но пропускат, да кажат, чемот тях едва 10% са "граждани", а не временно пребиваващи. Япония дава виза само за брак, ако вкараш милиони в икономиката или ако си станал някакаъв значим фактор в полза на японската наука или култура. Оатнаалото са приказки "ама те японците не са, какво дясното ги изкарва" - хаха по лоши са :)
31
0
 
14
 
! Отговори
Пешо от с. Мечка преди 1 месец
Мое ли некой тук да ми обясни,какво е расизъм и какво не е расизъм,защото ако си отворим устата веднага че ме обявят за расист
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Auslander raus!
29
0
 
18
 
! Отговори
До 29 преди 1 месец
В мрежата е качен материал под заглавие "Защо в Япония няма проблем с мюсюлманите?" Можеш веднага да го прочетеш. Там е обобщено какви са забраните. Пребиваващите в Япония мюсюлмани работят само в чужди компании, разрешава им се да се молят само в закрити помещия. Виза на мюсюлманин се дава само по изключение и то за кратък престой. Според трудовото им законодателство, работодалят е в правото си веднага да уволни свой служител, ако разбере, че той изповядва ислям. И още много други забрани.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 29 то оставаше и на село да е. Ама я ги питай там, дали има зала за молене в офиса? И питай, какво става, ако мюфтийта се опита, да надуе високоговорител. Държат я само, за бизнесмени от дубай. Шансът мюсюлманин д аполучи гражданство е нищожен. То не, *** дават повече от 9-10000 паспорта на година, ама ...
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време братята британци, да отхвърлт тираничното управление! Напред, революционери!
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 21 Не е вярно.
25
17
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 1 месец
Пълни глупости. В Япония живеят близо 300 000 мюсюлмани. В Токио е най-голямата джамия в Япония. Лично съм я виждал миналата година. Аиде стига с дезинформацията.
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 25 Как да нямат нищо общо? Родителите му са пришълци, възпитавали са го според критериите на тяхната култура. Поинтересувай се какви са нравите в Руанда и как там се вади нож буквално за нищо.
23
3
 
7
 
! Отговори
Фанка преди 1 месец
Зима пенция,зима ТЕЛК,зима социал в Англия и Шорош дава и сам добре
22
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мигрантите нямат нищо общо с убийствата. Убиеца е британски гражданин. Това заявиха самите разследващи! Всичко е руска дезинформация и пропаганда!
21
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голямо непознаване на причините на протеста! Точно десните са против расизма на които са подложени белите!
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кви разбрах от статията. По светлозелените са крайно десни, а *** са против расизма - защото крайнодесните им пречат на религиозните разбирания където иноверците и по специално децата им трябва да бъдат заклани иначе няма да могат да отидат в рая където всеки един го чакат 999 девици включително и тия които са заклали
19
1
 
18
 
! Отговори
Япония даде пример преди 1 месец
Само след един-единствен атентат забрани "мирната религия" на своя територия. Там няма нито ислямистки групировки, нито мюсюлмански гета. Никой наглец не вегетира там на соц.помощи, докато повтаря непрекъснато, че е дошъл, за да насажда ислям.
18
28
 
1
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
Нападателя не мигрант, а кореняк англичанин. Човека е с психично разтройство. Всичко друго е руZка дезинформация и пропаганда.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тоя ли се е щипал с мъже на плажа като Макрон?
16
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За първи път чувам, че в Англия имало някакви протести. Пък и толкова масови ли са, че чак премиера прекъсва почивката си.
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На нас така с помощта на Венецианската република ни внесоха 500 години ислям и тормоз.