Съдят 12-годишни деца за масовите безредици във Великобритания

Близо 1000 души са арестувани, на стотици са повдигнати обвинения
13 авг 2024 08:41, Елка Василева
63
Съдят 12-годишни деца за масовите безредици във Великобритания
Снимка: архив, БГНЕС

Деца на по 12 години се очаква да се явят пред съда в момент, когато продължават да бъдат повдигани обвинения срещу заподозрени във връзка с масовите обществени безредици във Великобритания, предаде ДПА.

В съда вчера се яви и Люси Конъли, съпруга на консервативния градски съветник от Западен Нортхамптъншир Реймънд Конъли, която е обвинена, че е насърчавала хора в социалните мрежи да нападат хотели, в които са настанени лица, търсещи убежище. Тя е написала публикацията в „Екс“ в деня, когато три момичета бяха смъртоносно намушкани в Саутпорт.

Още по темата
От Кралската прокуратура заявиха, че на двама 12-годишни са повдигнати обвинения във връзка с агресивни безредици, като се очаква единият от тях да се яви пред Ливърпулския съд за малолетни, а другият пред Магистратския съд в Манчестър.

Смята се, че те са най-младите явили се пред съд във връзка с безредиците.

Също в Манчестър 31-годишният Нийл Чарнък е признал, че е хвърлил запалителна бомба по полицията по време на „позорни безредици“ в центъра на Болтън на 4 август.

41-годишен мъж беше осъден на 2 години и 8 месеца затвор от Кралския съд в Шефилд, защото е участвал в размириците пред хотел, в който са настанени бежанци, в Родърам.

Рики Хардман, който управлява транспортна фирма, беше арестуван, след като в национален вестник беше публикувана снимка от безредиците на 4 август, на която се вижда как той размахва дървен прът.

В кралския съд в Тисайд юноша беше осъден на задържане от 18 месеца, тъй като е бил видян да „празнува“, след като е хвърлил камък по полицейски служител.

18-годишният Коул Стюарт е един от около тридесетте души, които на 5 август се бяха събрали пред джамия в града.

Стюарт е бил видян да троши голям камък на малки камъчета, с които е замерил полицията, а по-късно е бил видян да „празнува с ръце във въздуха“, когато едно от камъчетата уцелва полицай в ръката.

Досега са били арестувани 927 души, а на 466 души са били повдигнати обвинения във връзка с неотдавнашните безредици, каза говорител на Националния съвет на полицейските началници (НСПН).

Според Кралската прокуратура към днешна дата на 273 души са повдигнати обвинения във връзка с безредиците, а данните на НСПН са по-високи, защото в тях влизат и обвиненията, повдигнати единствено от полицията, без участието на Кралската прокуратура.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 25 И така както "ограбваха", белите християни научиха колониалните народи на труд, построиха им училища, университети и болници, забраниха им да изгарят вдовиците живи върху погребалната клада на починалите им съпрузи докато 10-те им деца гледат и след това остават на произвола на съдбата. *** много лоши били тези бели християни, бе!
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека да напомним, че в много държави, а също и в Англия има специализиран съд за малолетни и непълнолетни деца извършили престъпление- имащи поправителни функции на наказанията. В Русия тоя съд се нарича ювиналная юстиция.
27
9
 
7
 
! Отговори
Рашков преди 1 месец
аууууу ужасТ , в Англия съдят деца , ,,,,,, е верно че са вандали но не може така та те са деца
26
2
 
32
 
! Отговори
Хм... преди 1 месец
Значи вместо да търсят вината на родителите, че са го отгледали и възпитали такъв или на тия дето са го радилкализирали в джамията където е ходил да "тренира" тоя "Сандокан с двата ножа" , който закла трите малки момиченца демократичните управници в "обединеното" Кралство , търсят да съдят хората които са ПРОТИВ това да колят тях и децата им по улиците и протестират срещу бездействието на власта..... Браво бе!
25
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За последните 5 века бледоликите юдейо-християнски изчадия на сатаната, начело с ингилизите! причиниха безброй мъки и страдания, смърт и разруха, грабежи и кражби по всички краища на света. Но, дето се казва the karma is a bitch. Сега тези хора, които бяха ограбвани поколения наред от бледоликите юдейо-християни идват да си вземат обратно това, което беше ограбено от тях.
24
2
 
4
 
! Отговори
Горчивите уроци преди 1 месец
До Чичо Кольо - Начини за справяне има. Генерал Пиночет прояви жестокост, но спаси Чили. Един от първите му актове беше да намали соц.помощи с над 70%. Обвиняват го за гибелта на 3 000 човека и за още толкова изчезнали. Репресиите в Чили са част от плана на ЦРУ "Кондор", вследствие на който в цяла Южна Америка са загинали около 60 000 човека. Хайде сега, който иска нека да сравни всичко това с убитите и изчезналите вследствие т.нар. Народен съд у нас, когато населението на Бг е било 5 300 000.
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво очакват англичаните, почти всички в парламент и правителство са от бившите им колонии, сега са английски милионери и ги управляват.:))
22
3
 
8
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
*** ли управляват Великата Британия?Тези вярно са психопати,хората имат право да протестират,това да не им е Рассия или Северна Корея??Никаква разлика между комунисти и либерали,все диктатури...А какво стана с убиеца на децата,пуснахте ли го за добро поведение??
21
5
 
19
 
! Отговори
Чичо Кольо преди 1 месец
Дами и господа, негово величество - Фашизмът! Да благодарим на левите п0м1яри за прекрасния опит да потопят Европа!
20
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не се споменава по медиите, че полицаите в Англия отказват масово да застанат срешу протестиращите. Защото в почивния си ден те са от другата страна на барикадата. Правителството в Лондон планува да използва и армията за справяне с протестите.
19
1
 
27
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Още ли вярвате, че Жан Виденов, фалира България.... Точно ей тия, които сега бият и съдят бялото си население я фалираха, кой не скача е червен и сега има банани и тоалетна хартия в изобилие... ===)))
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Англия е пред гражданска война но по нашите телевизии неможе да го видим , страшно е там в момента
17
1
 
19
 
! Отговори
Доста преди 1 месец
държави са имали колонии от които години наред са точили природни богатства и са експлоатирали човешки труд. Сега да се оправят с бевшите си слуги и роби. Ние обаче НА НИКОЙ НИЩО НЕ ДЪЛЖИМ!
16
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Англия може да те арестуват и осъдят за постове в социалните мрежи и разпространяване на мемета и карикатури. Точно като в Северна Корея.
15
0
 
19
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 месец
М,да.Някои бебета също са много агресивни.
14
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На кандидат-хрантутниците, налазили Европа, да се даде срок да напуснат нашия континент. Който иска да остане, ВЕДНАГА да приеме нашия начин на живот и културата ни - никакви хиджаби, никакви джамии и д/пене на обществени места, никакво размахване на ножове, никакви сватби преди младоженците да са завършили поне средно образование и да работят. Който роди преди това - изгонване от Европа. Който се опита да хитрува да бъде отпращан така, както е дошъл - на гумена лодка, автомобилна гума и т.н.
13
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бежанците като протестират или ордите мароканци,алжирци и подобни във Франция и грабят магазини,палят коли,нападат полицаи и тогава никой не съдят и не вкарват в затворите. На белите обаче в собствените им страни и непълнолетните деца са готови да ги вкарат в затвора,за да си затварят устите. Ще вече се осъзнават,че скоро ще са малцинство и връщане назад няма.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 12 Кривоносите реализират замисъла на така наречените "мъдреци от Сион". Не мисля, че е невъзможно да спасим европейско-християнската цивилизация - своите нации, култура и интереси.
11
2
 
16
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Най хубавото в цялата история е, че политиката прокарвана, като демонокрация по цял свят от техните политици и крале от десетилетия, им се стовари връз главите, кат бумеранг.... ===)))
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малки буйни палавници. Вместо да си кротуват и да чакат да бъдат заклани от някой нискочел с миришещи крака козоонождач.