Жертвите на удара в Полтава вече с 58

Трима души са издъхнали от раните си
8 сеп 2024 17:30, Нели Христова
79
Жертвите на удара в Полтава вече с 58
Снимка: БГНЕС

Украйна съобщи, че още трима души, ранени при голям руски ракетен удар по град Полтава миналата седмица, са издъхнали от раните си, с което броят на загиналите достигна 58 души.

Нападението на 3 септември срещу централната част на града беше едно от най-смъртоносните руски удари от месеци насам, като беше насочено срещу институт за военно образование.

Украинските власти не съобщават колко от жертвите са военни или цивилни, предаде АФП.

„За съжаление, още трима души, които бяха ранени в резултат на руската атака срещу Полтава на 3 септември, са починали в болница. Броят на загиналите нарасна до 58 души“, заяви губернаторът на Полтава Филип Пронин в публикация в Telegram.

Нападението предизвика широко осъждане сред международните поддръжници на Киев и известен гняв у дома, след като се появиха съобщения, че Русия се е насочила към военна церемония, която се е провеждала навън.

След нападението президентът на Украйна Володимир Зеленски повтори призивите си към Запада да достави повече системи за противовъздушна отбрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от САЩ
Шефът на ЦРУ: Бяхме убедени, че Русия ще използва тактически ядрени оръжия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
58 ли, изпуснали сте нулата отзад.
30
2
 
17
 
! Отговори
Айляк преди 1 седмица
Полтава е специален град за рашките. И зат'ва специално са ги целнали...
29
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нямате си представа колко англо-саксонци *** като кучета в Украйна. Само преди седмица американски офицер "случайно" загинал в Полша без никакви обяснения, а смъртта му беше потулена набързо.
28
2
 
27
 
! Отговори
Тиква преди 1 седмица
Над 550, натовци и бандероФашаги, добра работа на Искандер, чакаме още добри новини.
27
0
 
17
 
! Отговори
ВАНГА преди 1 седмица
А КОИ СА ЕРКЮЛ, ХАНС И ГЖИМЕК ДЕТО ЧАКАТ ПОГРЕБЕНИЕ С ПОЧЕСТИ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ПЪРВЕНЦИ??? И ДРУГИТЕ СЪЩО ДА ГИ НЕ ЗАБРАВЯТ...
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
..."Русия се е насочила към военна церемония" - поредната глупотевина, сглобена ит вашия механизъм, който вие наричате интелект. Считате ли го наистина за интелект? Или английският е толкова точен език? Или ползващите английски са гола вода, където и да се обърнат?
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Досега трябва да са ги заровили по различно свободолюбиви, независими и цивилизовани "западни" гробища. Тайно разбира се.
24
3
 
20
 
! Отговори
БАНко преди 1 седмица
СКАПАНАТА ЕВРОПА СЕ ЗАТРУДНЯВА ДА ИЗВОЗВА НАЕМНИЦИ , СЪБРАНИ В ЧУВАЛИ !!! ВЧЕРА ЦЯЛАТА КОМПОЗИЦИЯ В ЛВОВ ОТИДЕ ЗИЯН , ЖАЛКО ЗА ПОЛСКИТЕ ФАШИСТИ !!!
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Така както ни представят нещата : Никой не лъже, но истината я няма (по филм на Акира Куросава). Само че в случая всички лъжат и за търсене на никаква истина не може да иде реч.
22
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Запада е в траур за загиналите трафиканти на "демокрация"
21
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Спомням си как в първите часове всички медии съобщаваха за ударено от Руснаците училище в град Полтава. Казваха, че имало много загинали и ранени деца. А то какво се оказа..после как да вярваме на западните информационни агенции.
20
2
 
23
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 1 седмица
Броят на загиналите при удара вероятно са около 300, като между убитите чужденци най-много са поляците. Има и шведски, английски, мурикански, френски и германски инструктори, експресно изпратени при рогатия си господар яхнали Искандер'а. Има информация от украински блогъри които твърдят че убитите са около 450 плюс "много" ранени. Колко са тези "много" ранени един дявол знае. И сред толкова лъжи и от двете страни кой крив, кой прав вече дори и дяволът не знае. Пожелавам успех на Русия!
19
3
 
22
 
! Отговори
Само 58 ? преди 1 седмица
Или по-скоро 580+ натовкси терориста ?
18
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нали бяха училище и болница? Сега вече е военна церемония. Браво на руснаците, как са ги целнали. Над 300 са попълнили отрядите на Бандера.
17
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След удара 6 НАТОвски транспортни самолета са се насочили към Полтава. 2 Американски, 1 Френски, 1 Немски, 1 Полски и 1 Румънски. Има го на Флайтрадара.
16
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Съвсем случайно шведският министър на отбраната подаде оставка веднага след удара,а разни чуждестранни самолети идват да си прибират...учителите...
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Алекс 13. А пък руснаците кротко ще си седят така ли ?
14
4
 
23
 
! Отговори
мдаа преди 1 седмица
Ден след удара в Полша бил намерен мъртъв американски военен с висок чин. Дали и той не е бил в Полтава?
13
30
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Украйна да си довършва балистичните ракети и удри.Друг начин да се разговаря с руските терористи няма.
12
3
 
32
 
! Отговори
Ха ха преди 1 седмица
По време на война да правиш военна церемония на открито е меко казано аматьорщина. Обучил си един випуск военни и заедно със западните инструктори си ги строил на плаца, за да раздадеш диплими. Сервирани на тепсия за руски Искандер. И бам, сума обучени всушника воглаве с натовци при Бандера. Сега Зе реве, че било варварско. Варварско е да тероризираш и избиваш цивилни, както правят укрофашистите.