Атакуваха Одеса с дронове

По крайбрежието на Черно море кръжат 10 дрона
14 сеп 2024 11:34, Нели Христова
52
Атакуваха Одеса с дронове
Снимка: БГНЕС

Одеса и Одеска област са атакувани с дронове. Сирените в украинския черноморски град бяха задействани в 00,57ч, съобщава БТА.

По крайбрежието на Черно море кръжат 10 дрона, които постоянно маневрират, съобщават местните канали в Телеграм. На заплаха от атака са подложени градовете с прстанищна инфраструктура - Одеса, Черноморски, Южни, Вилково, Белгород Днестровск, Затока.

Местните власти призовават населението да се намира в безопасни места.

В Одеса се чуват силни и продължителни експлозии. Четири дрона летят над града, съобщават местните канали в Телеграм.

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгород-Днестровски район.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от ЕС
В цяла Европа радикалните левица и десница станаха неразличими
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
20
 
18
 
! Отговори
блатото Рашистан преди 5 дни
Когато диктатора фашист в Кремъл дойде на власт, преструвайки се на "демократ", обеща на руснаците, че ще им осигури просперитет и бъдеще. В момента Русия е приемана от ЦЕЛИЯ ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ за терористична държава, в която цари пълна мизерия и терор, крепостните биват мачкани на всички нива, ако дори посмеят да гъкнат, а бъдеще нямат никакво и няма и да имат.
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ТОВА Е В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА : ЧЕРНО МОРЕ - РУСКО ВЪТРЕШНО ЕЗЕРО. СЛЕДВАТ НЕ ПОЛША, А КРАЙБРЕЖИЯТА НА ЧЕРНО МОРЕ - РУМЪНСКОТО И НАШЕТО. ЛОГИЧНО Е.
6
0
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 5 дни
По същата логика НЯМА БЪЛГАРСКИ ТУРЦИ, А БЪЛГАРИ С ТУРСКИ КОРЕНИ.
5
3
 
16
 
! Отговори
Има решение преди 5 дни
Да се прададат, да дадат нацистите сред тях на руската власт и да се молят за прошка! Иначе ще ядат хурката откъм дебелия край!
4
2
 
20
 
! Отговори
Ром"с преди 5 дни
..българите специално споменават от "Днес" за да има по0голяма омраза към Русия ,това е психологическа игра ,но *** вече май няма да им се ловят на въдицата НА Днес. пРИ УДАРИ към Русия от западните ракети в страната,то Русия първо ще удари !!! Румъния ,Полша и ! бЪЛГАРИЯ където са складирани ракетит,а след това по Германия и САЩ ако не им дойде ума на тез от Фашингтон. Ние ще сме за подпалка при голяма битка за преразпределение на благата в света.Пак някой пГаньо Е ДАЛ РАЗРЕШЕНИЕ...
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
10 дрона си фъркат необезпокоявани.. ами да ги свалят бе хихихи
2
2
 
19
 
! Отговори
България над всичко преди 5 дни
150 000 с български корени, а не българи
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Можеше да минете само постоянното напомняне колко са българите в Одеска област. И без друго нищо не научихме от останалата ви информация.