Предварителни резултати: Крайната десница печели изборите в Австрия

Втора остава Австрийската народна партия
29 сеп 2024 19:35, Красимир Ангелов
79
Предварителни резултати: Крайната десница печели изборите в Австрия
Снимка: БГНЕС

Крайнодясната Партия на свободата (FPÖ) печели парламентарните избори в Австрия, показват първите предварителни резултати.

FPÖ на Херберт Кикъл получава 29,1% от гласовете, сочат прогнозите, публикувани от обществената телевизия ORF.

Австрийската народна партия (ÖVP), водена от канцлера Карл Нехамер, получава 26,2% от гласовете и остава на втора позиция.

Първоначалните оценки са основани на преброяването на част от гласовете по пощата и на бюлетините от затворените по-рано избирателни секции, отбелязва БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от Русия
На ръба: Блъфира ли Путин с ядрената доктрина на Русия?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Айше преди 58 минути
Май трябва да се връщаме
61
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Крайностите и десните политики, на събиране на евтина работна ръка от бедните и разбити от имперските политики на Западна Европа, бяха достигнати. Това е нормализиране и лява политика на подкрепа на народа, не на интересите на бизнеса за евтина работна ръка и бизнес експериментите със стартъпи и еко далавери на бизнеса.
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
27 47 В най-крайната си форма концепцията е развита от националсоциалистите, които я съчетават с идеята за германското расово превъзходство и се опитват да я реализират във Втората световна война.[4]Понятието жизнено пространство се използва и от фашисткия режим в Италия за изгражданата от него колониална империя в Средиземноморието и Източна Африка.
59
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Супер, няма Шенген за нашите пишман демократи!
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
27 47 Чети и предай на нпо-то че има хора които са учили история. Жизнено пространство (на немски: Lebensraum) е империалистическа концепция в Германия от първата половина на XX век за завземане и колонизация на съседни територии в Европа, която се превръща в официална доктрина на страната по време на двете световни войни. Първоначално популяризирана към 1901 година от Фридрих Рацел, тя се превръща в основен елемент на Септемврийската програма от 1914 година, очертаваща целите на Германия в ПСВ
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
27 47 не си учил история за това са ти минусите. Фашисти има много преди хитлер. Съюзът на британските фашисти е политическо обединение, което възниква във Великобритания, в условията на Световната икономическа криза и се превръща в най-масовата британска фашистка организация в периода между двете световни войни. Дейността му има значително влияние върху социално-политическия живот в Обединеното кралство през 30-те години на 20 век. И самата програма на германия е много преди хитлер
56
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Защо да е крайна, даже бих казал и защо да е десница. Откога стана нормално да се преминават незаконно дузина граници че и накрая да плащаш на преминалите така? Хората които не са съгласни с това крайни ли са? Ако искат да имат социални придобвки за собственият си народ вместо за мигранти, десни ли са?
55
2
 
19
 
! Отговори
БАНко преди 3 часа
БЯХА УНГАРИЯ И СЛОВАКИЯ , ПОСЛЕДВА ФРАНЦИЯ И НИДЕРЛАНДИЯ , СКОРО БЕШЕ ШАМАРА В ГЕРМАНИЯ , А ДНЕС АВСТРИЯ !!! КОЯ Е СЛЕДВАЩАТА ??? ТАМ КЪДЕТО ИЗБОРИТЕ ПРЕДСТОЯТ , ДАНО СМЕ НИЕ ..... !!! НАТООООООВЦИТЕ , ЗЕЛЕНЯСАЛИТЕ И ВОЕННОЛЮБЦИТЕ В ИСТОРИЯТА !!!
54
3
 
9
 
! Отговори
Войводата преди 3 часа
1. Какво значение има че врагът е купил 70% от нашите партии, разбил е армията, пленил службите и контролира икономиката2. Същото бяха направили и в Ирак3. Но я попитайте нашите господари от САЩ дали искат отново да се върнат в Ирак4. Ще сменят темата. Народа на Ирак ги смаза
53
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Путин е велик, защото спря Ковида и докара гладомор в Западна Европа, за да излезе Западна Европа от лъжите и грешките, които пробутваше на нас да ги приемем и да станем като тях. Благодарим на Путин за съдействието. Западна Европа разбра, че едно световно сметище на хора и идеи, миришещо на кофа за оттпадъци. Голодомора в Западна Европа ги стресна и излекува.
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Откакто се бъзикат с нас аз в Илата не пазарувам и в трите букви гориво не зареждам! Малко, но от сърце!
51
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Ще спечелят сега газ по Балкански поток! Но ако се държат прилично с България! Украинците спират тръбата декември
50
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Искахте Промяна. Промяната стана в Западна Европа. Ние сме в правилния път, Западна Европа има нужда от реформи и Промяна. Западна Европа ще се учи от Източна Европа. Източна Европа е истинската останала Европа.
49
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Европейският път на развитие се променя. Европейските ценности се променят. Зелените фантазии докараха кошмари от африкански глад в Европа. Евроатлантици, готови ли сте за Промените?
48
2
 
22
 
! Отговори
Az преди 3 часа
А простото бг жители си гласуват за тиквата и хашиши... Чворове.
47
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До Че го бара гол Това, че Германия е внасяла и от други държави как променя факта, че СССР са доставили на Хитлер 941 хиляди тона петрол плюс огромни количества метали? Всички неонацисти в Европа подкрепят Путин.
46
5
 
23
 
! Отговори
БАНко преди 4 часа
НАТООВЦЕ , В КАНАВКАТА ВИ ЗАПРАТИ ЕВРОПЕЕЦА !!! ДАНО И АМЕРИКА СЕ СЪВЗЕМЕ И ОТПРАТИ ВОЙНИТЕ НА БАЙДЪНЧОВЦИ В ИСТОРИЯТА !!!
45
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
В България кои са крайно десните? Да знам да гласувам за тях. БНС ли са?
44
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До Подмокрен Рука ми Янко ще управлява! :))))))
43
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Борисов и Пеевски, нещо да изскимтят, хахаха!!