Нежната сила в големия бизнес

Типове шефки, с които може да си имате работа
1 окт 2012 20:27,
32
Нежната сила в големия бизнес
Мерил Стрийп е истинска зла "кралица" в лентата "Дяволът носи Прада". Снимка: outnow.ch

Макар да сме в 21-ви век, все още се усеща някаква полова дискриминация що се касае до йерархиите в компаниите. Наскоро дори ЕС бе загрижен за ниския процент от дами на ръководни позиции в големите компании и предложи мястото им да бъде гарантирано с квота (или казано по друг начин – 40% от ръководните позиции във фирмите да бъде предоставено на нежния пол).

Уви, вече девет държави се обявиха срещу това предложение, а сред тях е и България.

Все пак това не означава, че не можете да имате за шеф една дама. И ако това се случи, трябва да сте наясно с какъв тип шеф точно си имате работа.

Според economictimes.indiatimes.com босовете с пола биват няколко вида:

Кралицата:

Тази специфична шефка може да бъде описана като властна и перфекционист. Тя се отличава с безупречно облекло и аура и откъдето и да мине, куп глави се обръщат след нея. Тя е дистанциран и труден управник, защото смята, че всички са под нивото ѝ. Не взима участие в ежедневните офис дискусии, нито взима отношения в офис политиката.

Ако имате такава шефка с добър нрав, то поне ще се научите на респект, и то към човек, който го заслужава. Ако обаче тя е зла, то най-вероятно ще се превърнете в революционер във фирмата, защото няма да можете дълго да понесете киселото ѝ поведение и язвителни бележки.

Грижовната:

Тази жена е винаги се грижи за служителите си като майка-орлица. Предлага им да ги закара до дома им, да ги изведе на обяд или дори ги пуска в почивка, когато някое от децата им има рожден ден или някакво събитие в училище или детската градина. Тя изисква 100% лоялност от своите подчинени и го прави посредством загриженост и майчински съвети.

Грижовната шефка си има фаворити и се меси в офис политиката, като заема страна.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
16
 
! Отговори
Раждайте деца преди 11 години
Продължение. В резултат на което след 20-30 години в Европа ще има повече мюсли.А след 70-80 няма да има бял човек. И еманципацията ще свърши набързо, защото ония пак ще си тормозят жените , но няма да са от белите щото няма да ги има. От друга страна се възпитаха слаби мъже които не могат да скокнат да направят революция като хората. По умните се досещат кой дърпа конците в света и защо се прави това.
4
2
 
18
 
! Отговори
Раждайте деца преди 11 години
Искам да ви кажа на всички че еманципацията и феминизма ще сложат край на бялата раса по земята. Много е просто - жените забравиха (бяха накарани) основната си роля да раждат и тръганаха да правят кариера. в резултат на което се раджат все по-малко деца - видно е в България. В Испания например се раждат средно 1.07 деца от Испанките - а за да се запази нацията трябват 2.1. Докаро арабелите които напълниха Европа , жените им раждат 8-9.
3
6
 
5
 
! Отговори
2 преди 11 години
Ако от каменната ера се е променило нещо до сега,когато мъжа е дърпал жената за косата до наши дни....То е защото мъжете са проявявали толерантност и не са били като колегите си от арабския свят,които и до ден днешен приемат жената като нещо за * и за готвене...Тука дето пишете жените колко сте велики....отидете им го разправяйте в Саудитска Арабия или в някой др.арабска държава....В Индия ако се разбере,че бебето е момиче и следва аборт
2
6
 
8
 
! Отговори
2 преди 11 години
Има една поговорка,жената не е като човека.....Аз от опит казвам ,че женската еманципация свършва там където не и платиш сметка...След това тя се сеща ,че е жена....че ти си мъжа,че ти трябва да и плащащ,да си кавалер и прочие..Мъжете са по стриктни,по емоционално здържани,психиката им не е толкова лабилна....Света просто е такъв,че се контролира от мъжете.....така е било преди 1000 години ,така и ще бъде след 1000 години....така е и сега....
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
о, я по-сериозно :D дайте по тази логика да сложим квота и за хомосексуални