Разбийте правилата, които ви пречат да продължите напред

Ако искате професионален успех, още сега трябва да забравите за някои правила
22 апр 2013 18:04,
2
Разбийте правилата, които ви пречат да продължите напред
Снимка: sxc.hu

Хората могат да бъдат както много различни, така и много еднакви. Едно нещо обаче е характерно за всички тях – всеки човек знае, че правилата са създадени, за да бъдат нарушавани. Това важи с пълна сила и в професионалната сфера. Мислите ли, че Стив Джобс или Бил Гейтс са постигнали своя успех, като са седели тихо в стаята и са спазвали всички правила? Те са от хората, които не се подчиняват на нормите и премахват ограниченията. Ако и вие искате да постигнете професионален успех, време е да разрушите следните правила:

1. „Трябва да се изкачите нагоре по кариерната стълба“. В днешно време има общоприето схващане, че човек може да постигне успех в работата единствено ако се издига, печели много пари и има по-голяма власт. Парадоксално е, защото на всички е ясно, че няма как всички хора да бъдат шефове и да взимат главозамайващи месечни възнаграждения.

Служебната йерархия се превръща във фикс идея за много хора, карайки ги да забравят какво всъщност искат да правят и какво ги прави истински щастливи. Може би вие имате хубава работа според общоприетите стандарти, но искате да зарежете всички и да започнете свой бизнес? В случай като този нарушаването на правилата може да бъде много по-полезно, отколкото тяхното спазване.

2. „Искам, но никога не се случва“. Трябва да промените тази своя нагласа на „Искам и често се случва“. Например казвайте открито: „Искам да работя по този проект“, „Искам да преуспея в този бизнес“ или дори „Искам увеличение на заплатата“. Ако вие не вярвате в собствените си възможности, как ще убедите останалите в тях?

3. „Прекарвайте повече време в офиса“. Повечето хора смятат, че ако прекарват повече време в офиса, това ще им помогне да вършат работата си по-добре. Всъщност неспазването на това правило може да бъде наистина ползотворно, ако знаете точно какво да правите.

Често обстановката в офиса е по-напрегната и това блокира вашия мозък. Обикновено добрите идеи идват извън работната обстановка, когато вие правите нещо приятно или просто сте си починали.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: успехработаправила
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
Името преди 11 години
Ми на мен ми пречи правилото, че на относително равни интервали трябва да сгъвам и разгъвам диафрагмата си ... Това ми пречи да продължа от там (тук) където съм... Обаче нещо не мога и не мога да го преодолея. Също естественно не прочетох и 1 буква от статията. Ако за времето което ми е нужно да я прочета поставя единият си пръст дълбоко в собствения си ан*с, това би било далеч по-пълноценно прекарано време, gtfo невежи...
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като видиш жена с големи цици - стъпвай на циците и гледай нагоре към върха на пирамидата, там където е окото там е най-яко....