Защо находчивите хора успяват в живота

Изправени пред сериозна конкуренция, те знаят как да спечелят предимство
27 май 2014 08:27, Теодора Драгоева
2
Защо находчивите хора успяват в живота
Снимка: sxc.hu

Замисляли ли сте се какви са тайните на находчивите хора (тези, които лесно намират изход от трудно положение), с които те успяват винаги да преборят конкуренцията и да постигнат успех в кариерата?

В повечето случаи те не го постигат със сила, хитрост или повече ресурси, а с интелект, предприемчивост и съобразителност. Именно благодарение на тях и на добре обмислената си тактика те надхитряват конкуренцията и печелят битките си в бизнеса, а и в живота.

Ето и 6-те предимства на находчивите личности в бизнеса:

1. Те винаги намират време да си „напишат домашното“. Тези хора не предприемат нищо преди да са анализирали ситуацията и да са направили свое проучване по въпроса. Те не пестят времето и усилията си в това да проверят всички теории, да се поровят в интернет или да разпитат правилните хора, преди да формулират плана си. Във всеки даден конфликт те проверяват фактите и данните.

2. Те държат егото си под контрол. Здравословната порция его със сигурност е важна в бизнеса, особено ако човек иска да бъде силен лидер, но егото не трябва да пречи на човек в осъществяването на идеите му или в отношенията с опонентите му. Находчивите бизнесмени знаят, че невинаги са прави и затова се оглеждат за хората, които носят добрите идеи и умните планове и са готови да им се доверят.

3. Те не обичат предположенията. Находчивите хора се пазят от спекулациите в бизнеса, защото знаят, че те често водят до неуспех. Те предпочитат да действат по по-безопасен начин като тестват почти всяка една теория, преди да я вкарат в действие. Те са наясно, че този подход може да им отнеме малко повече време и усилия, но с него шансовете за успех са значително по-големи.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
универсално преди 9 години
4. проституцията на шосето- бързи пари, проституцията на работното място- бърза кариера
1
0
 
8
 
! Отговори
По света и у нас преди 9 години
Умният човек прави така, за да изгради успешна кариера в нормална държава. Същата стратегия е приложима и в личния живот на хората от нормалните общества.У нас важат други правила:1. Да си протеже на шефа или на някой, още по-силен от него. *** може да си, това е без значение.2. Да участваш успешно във всички интриги на не чак толкова силните в служебната йерархия, но амбициозни, злобни и завистливи колеги.3. Да си издръжлив на махленски сплетни и роднински простотии.