В кои случаи може да си останете приятели с бившия?

Раздялата помежду ви беше щастлива
18
В кои случаи може да си останете приятели с бившия?
Снимка: Istock

Когато приключим любовна връзка, единият от въпросите, които си задаваме, е дали можем да бъдем приятели с бившия. Всичко зависи от това каква е била връзката ни, раздялата, причината за нея, имаме ли необходимост от това приятелство. Ако се надяваме отново да се съберем, оставайки приятели, тогава идеята не е добра. Приключването на взаимоотношенията винаги е съпроводено с емоции и от двете страни. Нуждаем се от време, в което да се убедим, че ментално и емоционално сме приключили с бившия си партньор.

И все пак, в кои случаи може да си позволите да помислите да си останете приятели?

1. Вие сте необвързана и сексът помежду ви беше страхотен

Истината е, че понякога може да имате ужасна емоционална връзка с бившия си, но пък сексуално да ви е приятно да го правите известно време след края на връзката. Разбира се, това е в случай, че помежду ви няма емоционална връзка, иначе може да се окаже не толкова приятно изживяване за вас или бившия ви.

2. Когато има взаимно разбирателство и подкрепа

Минало е време след вашата раздяла, емоциите вече са отминали, но оказва се, че и двамата имате нужда от емоционална подкрепа, била тя за постигане на успех или друга житейска ситуация. Имате няколко трудни ситуации, които „изискват“ и двамата да останете приятели.

3. Вие сте като брат и сестра

Ако сте имали връзка, в която сексът не е бил фактор, то тогава не би трябвало да имате проблеми да бъдете приятели. В крайна сметка сексуалното привличане е най-голямото разсейване за бившите, които се опитват да бъдат приятели. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Пак до 10, 11, 12 преди 5 месеца
Що се отнася до интимните отношения, наистина е разумно още в самото начало да предупреждаваш, че предпочиташ да изчакаш, но еточнявай също защо изчакваш, само защото си притеснителен или за да се увериш, че връзката е сериозна. Повечето момчета в наше време искат секс още на първата среща и само ако са по-възпитани предявяват такива претенци едва след като излязат 2-3 пъти с някое момиче. Затова девойките се чудят, когато попаднат на мъж като теб. Може би се усъмняват, че не ги харесваш?
10
2
 
2
 
! Отговори
До 10, 11, 12 преди 5 месеца
Първата ти приятелка е постъпила много лошо, като те е изоставила точно в деня, когато имаш личен празник. Това показва, че тази жена е без душа и не си струва да тъгуваш за нея. Но има и друг вариант. Да не би пък да е била голяма скъперница и да е избрала имения ти ден, за да скъса с теб, като истинската и цел е била да не ти купи подарък? Все пак, ако ти си финансирал всичките ви забавления, редно е било и тя да те зарадва за празника ти. Изобщо не мисли повече за тази.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Следващата - пак така, тъй като каква е гаранцията, че няма да си легне с всеки. Всичко отново - внимание, развлечения, подаръци, но пак не и давах в началото "такова" от същите съображения. Изгони ме след няма и две седмици....
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И след още малко "Съжалавам, знам, че не си очаквал това от мен, но нещата между нас вървят много бавно и тежко...надявам се да ми простиш и да си останем приятели." Точно на именния ми ден и точно когато шефът обеща и наистина ми даде двойна заплата - хвана ме да плача пред компютъра. Хем я предупредих тази още в началото, че съм притеснителен и срамежлив характер. С цялата си наглост искаше да си останем приятели. Да-да, приятели с предател.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много трудна работа. Бях с една, близо 4 месеца, всичко беше перфектно, разбирахме се, ходехме по ресторанти, екскурзии, развлечения, имах и добра работа. Но, за да видя дали наистина държи на мен, спахме заедно, но не и давах да правим...Чашата преля, когато бяхме на гости у една нейна приятелка с приспиване - пак не и дадох, защото - за първи път съм на ново, чуждо място, нормално да ми е притеснено.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Никога. Край
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Никога!
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е почти невъзможно в българското племе. Но много добре си спомням случка от живота на индийските ни сънародници през 90-те години, която някои медии отразиха. Една ромка се обадила на бившия си мъж и се оплакала, че сегашният й съпруг я бие. Бившият отишъл при настоящия, набил го и му казал повече да не тормози жената. Такива ми ти работи.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Въдици!
2
1
 
14
 
! Отговори
Кексолог преди 5 месеца
Ако се рендосвате редовно, може да си останете приятели за разтуха!
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не може да си приятел с бивши.