Какво показва, че във връзката ви има стрес?

Намеса на трети лица във връзката
17 апр 2024 19:15, Михаела Лазарова
10
Какво показва, че във връзката ви има стрес?
Снимка: Istock

Любовта трябва да ни носи хубави емоции. Да ни помага да растем, да ставаме по-добра версия на себе си, да ни вдъхновява и учи на нови ценни неща. Но това невинаги е възможно. Една любовна връзка преминава през изпитания – хубави и лоши, в които разбираме много за партньора ни, но и за нас самите.

Стресът е навсякъде край нас, дори във взаимоотношенията ни. Как да го разпознаете?

Вижте 10 признака.

1. Финансови притеснения – Независимо дали решавате кой да плати сметката на среща или планирате общ бюджет, след като заживеете заедно, финансовите несъответствия или разногласия могат да бъдат благодатна почва за стрес във връзката. Парите са една от най-честите причини за раздяла.

2. Проблеми с доверието – Проблемите с доверието невинаги произтичат от конкретни доказателства за предателство; понякога те се подхранват от несигурност или минал опит. Въпреки това, ако в настояща връзка, партньорът ни е дал повод да се съмняваме в лоялността му, то определено това води до стрес.

3. Комуникационни бариери – Има разлика между говорене и общуване. Проблемите с комуникацията във връзката могат да варират от прости недоразумения до дълбоко вкоренени модели на избягване на дискусии по важни и за двамата въпроси.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от За да се разбираме
Шест стъпки в намирането на партньор, ако сте над 40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Приятни сънища!
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
... и в двата случая в крайна сметка се стигна до брак с натрапената госпожица. Значи могат да бъдат направени изводи. Важно е някой да лобира за определена девойка и да прави така, че тя често да се оказва на едно и също място с онзи, на когото искат да я натрапят. После да му кажат "Защо не я изпратиш, няма кой друг." После да направят така, че неговата приятелка да разбере и да се обиди и да я изолират колкото пъти успеят. Направете си изводите и обогатете житейския си опит.
7
3
 
2
 
! Отговори
Замислих се преди 1 седмица
И успях да се сетя само за два случая, при които някой от младежка компания успява чрез интрижки и внушения да раздели друг младеж от компанията и приятелката му, за да уреди своя близка за гадже на въпросния младеж. Двата случая си приличат по това, че приятелката, която искат да прогонят следва в друг ВУЗ и лесно може да се импровизира някакво гостуване, при което да запознаят гаджето й с друга и после пак по същия начин да продължат да ги срещат, когато тя не присъства. И в двата случая...
6
3
 
3
 
! Отговори
Не подценявайте преди 1 седмица
намесата на приятели. Случва се дружка интригантка да хареса любимия на своя приятелка и да успее да му се навре в ръцете или, ако не успее, от злоба ще направи така, че наивната й приятелка да остане с впечатление, че някоя друга флиртува с гаджето й, а то няма нищо против. Или пък приятел започва да убеждава някой младеж да не задълбочава връзката си с някое момиче. Прави това по някакви съображения и понякога се случва такива внушения да имат ефект. Така някой наивник си изтървава късмета.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
... при харесаната от майка му мома. И женицата се решила да "подтикне" отношенията между двамата. Обадила се на момичето и намекнала, че след като двамата със сина й прекарват заедно по едно нощ седмично, редно е вече да се пооженят. Момичето се слисало и казало, че живее с родителите си и не може да приема гадже за преспиване. "Нали вашите ходя на вилата ви всеки уикенд?" "Каква вила, ние нямаме вила!" И така разконспирирали юнака. Момичето се обидило, скъсало връзката. Той обвинява майка си.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има много източници на стрес, които човек не може да избегне. Но някои може. Тогава защо да не избегне тези, които може? Даже недоумявам колко много хора сами се вкарват във филми, като могат и да не се.
3
3
 
1
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 1 седмица
Спомням си колко деликатно се намесваше една женица, която много хареса приятелка на сина си и искрено желаеше да ги ожени. Синът се възплзва от това по много стронен начин. И той харесваше момичето, но имаше проблеми в опитите да се усамотява с нея - нямаше къде, винаги трябваше да импровизират. Имаше обаче една разведена, доста по-дърта от него. Тя разполагаше с терен и според мен този младеж й беше нужен само за една цел. Той лъжеше майка си, че всяка нощ събота срещу неделя прекарва при ...
2
3
 
2
 
! Отговори
Т преди 1 седмица
Т ърся си нова дъска с размери: 30г S, 50г М, 50+г L. Nice to have: да обича да се поти.
1
4
 
5
 
! Отговори
Т преди 1 седмица
Дъската ви е поискала 100 хил евро все едно не ви познава че и хиляда нямате. После напрежението ескалира и вие се евакуирате.