6 причини, които ви правят удобни за другите

Искате да избегнете конфликт
2
6 причини, които ви правят удобни за другите
Снимка: Istock

Мисълта да се разбирате с всички може да бъде доста изкушаваща. Но дали всъщност това е добре за вас? Взимате ли прибързани решения, за които съжалявате по-късно? Или пък обещавате да свършите нещо, без наистина да го искате? Ако правите някое от тези неща, може би често пъти в края на деня съжалявате, че винаги се опитвате да угодите на всички, но не и на себе си. Защо се получава така? Вижте в следващите редове:

Липсва ви любов към себе си

Това е най-пренебрегваното качество, когато говорим за хора, които обичат да угаждат на другите. Такива личности винаги са готови да подадат ръка или да бъдат до някой друг. Но когато се стигне до подобна ситуация и те трябва да се погрижат за себе си, това не се случва. Хората, които обгрижват другите, обикновено са страхотни слушатели и дават най-добрите съвети. Но те сами не могат да приемат същия съвет. Хората, които все угаждат на другите, обикновено не се чувстват достатъчно добри или достатъчно достойни, за да си помогнат.

Искате да избегнете конфликт

Обикновено усещате, че е много по-лесно да се съгласите с това, което другите казват. Можете да откриете, че избягвате конфронтация с тях, за да можете да ги направите щастливи или да се съгласите с това, което казват, дори ако не го чувствате наистина. Въпреки че конфликтът има негативен тон, той всъщност е част от комуникацията и ни помага да растем. Ако успеете да преодолеете конфликт с друг човек на работа, в училище или другаде, това ще ви направи по-силен и по-добър човек. Ако избягвате конфликта, като успокоявате всички, тогава най-вероятно ще натрупате много негодувание.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: щастиеуспехконфликт
Още от За да се разбираме
6 добри насоки как да преговаряте за заплата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
Т преди 2 седмици
Чудя се дали е добре да имам дъска, която се съгласява на всичко за да ми е удобно на мен? Малко е притеснително, но ако тя е доволна е ок.