Синът на Емил Димитров съди Фараона за 15 хил. лв. заради кючека "Моя страна"

Той се жалва, че щял да остане на улицата
Обновена: 3 ное 2023 14:05 | 3 ное 2023 14:01, Нели Христова
64
Синът на Емил Димитров съди Фараона за 15 хил. лв. заради кючека "Моя страна"
Снимка: YouTube

"Преди няколко дни ми изпратиха призовка. Чрез адвокатката си синът на Емил Димитров е завел дело срещу мен с иск първоначално за 5000 лв., а впоследствие - за още 15 000 за авторски права", съобщава пред "България Днес" рапърът от Кнежа Кристофър Галовски - Фараона.

Певецът сподели преди няколко месеца, че се страхува да не остане с трите си деца и половинката си на улицата заради огромната за доходите му сума, която ще трябва да изплати като поп на наследника на поп звездата, ако Димитров-син спечели делото.

Още по темата

Името на Галовски, който е финалист от "Гласът на България", нашумя в скандал заради негова чалга версия на хита на Емил Димитров "Моя страна". Колеги на естрадната легенда скочиха срещу Фараона заради гаврата му според тях с неофициалния химн на България. А Емил Димитров-младши побърза да заяви в медиите, че ще съди младия изпълнител за погазването на наследствените му авторски права върху прочутото парче.

Провинциалният рапър си е "вързал гащите" пред Темида, поръчвайки на свои разноски частна експертиза. Изводите на експертите, споделя той, са обнадеждаващи за него и песимистични - за противната страна. "Хората, изготвили експертизата, а те са доказани специалисти в своята област, са установили, че моята песен "Моя Германия" е в размер 9/8. Това е класическо хоро, професионално народно изпълнение, пише го във всеки учебник по теория на музиката. А на Емил Димитров е в размер 9/8 и жанрът е блус, балада. Моето парче е бихармонично, а тяхното - натурален мажор", пояснява Фараона. "Затова няма как по отношение на музиката да спечелят срещу мен в съда", заключава певецът.

Диалогът му с Борислав Андреев, сина на текстописеца на Емил Димитров и негов най-близък приятел до самата му смърт - Васил Андреев, се оказа коренно противоположна на описаното преди време от Галовски.

"Този човек цитира поздрава ми и хубавите думи, които съм казал за изпълнението му, а защо забрави да каже, че няма право да изпълнява без разрешение в такъв вариант съвместната песен на баща ми и на Емил Димитров?", попита риторично Борислав Андреев.

"Имам записани думите му", контрира го пред вестника Фараона. По-същественото в случая е, че Андреев-син не е завел иск в съда срещу изпълнителя от Кнежа. Но...все още!

"Дори да заведе дело, ако спечеля, аз ще предявя контраиск срещу тях за същата сума", закани се Кристофър Галовски. Той е категоричен, че няма да се предаде без бой и да се остави да му вземат къщата заради евентуалния борч. "Синът на Васил Андреев пък няма никакъв шанс срещу мен по отношение на текста, защото в "Моя Германия" има само няколко думи, които са общи с тези в "Моя България", всичко останало е различно. Частната експертиза доказа и това", цака отново със силен коз опонентите си Фараона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ейии, има хора готови за едната далавера да продадат България парче по парче!Ама от наведени бащи се пръкват продажни деца!Това е!
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кристофър е клошар.
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Статията има принос за популяризиране творчеството на този..
45
0
 
3
 
! Отговори
едно ферари преди 6 месеца
естествено продължение на тенденцията положена от хилядите напълнили стадион В.Левски на концерта на чалгаря Славчо
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
БРАВО !!!!!!!!!!! Успех на синът!
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
*** в която и държава да живеят си остават такива. Не подлежат на интеграция. Крадене, измами, мърсене, затъпяване. Тежест за всички.
42
0
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 6 месеца
Да се свърже с Гошка да му помогне.От една кръв са.
41
1
 
26
 
! Отговори
VladTepes преди 6 месеца
За подобна простотия заслужава да се оръси дори повече.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ми то б-стан е вече тяхна ко ривети:)))
39
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
целото факултет сме с фики....долу Емил къф тоа
38
0
 
2
 
! Отговори
НИКАР преди 6 месеца
Чак рак ла де. Ами, те са просто най-добрите. ТЕЗИ ОТ НИКАРА МУ НА Г-Н ГЕОРТИ. Аз съм им просто приятел. НО ПЪК, КОЕТО Е НАЙ-ВАЖНОТО. ОБЕЩАЛ СЪМ ИМ, да съм им верен до гроб. НЕ МИСЛЯ ДА УМИРАМ СКОРО. На тъх им пожелавам също дълги г. ЖИВОТ И ЗДРАВЕ. ОСТАНЕТЕ ГИ ТЕЗИ МЪКИ, приятели. Те са за другите, не са за нас.
37
16
 
3
 
! Отговори
Чобан Ходжа PhD преди 6 месеца
Най ме кефи когато някой чалгар удари джакпота и цял народ се кефи, една малка група мастити професионалисти и почитатели на стойностното изкустфу скачат като бясни кучета и почват да ръфат с пяна на устата. Само дето забравят че техните стойности са от бай тошово време
36
0
 
2
 
! Отговори
ФИНАНСИСТ преди 6 месеца
До предишния коментиращ, държавата ИЗОБЩО, ама ИЗОБЩО НЕ Е ТЯХНА. Те нака даси мислят, че Е ТЯХНА. Просто написано, блажениса вярващите бовши комунисти. А пък си го готва с РАСТИТЕЛНО. СЛЪНЧОГЛЕДОВО. ГЕОРГИ ДА ЯДЕ И ИЗОБЩО ДА НЕ СЕ СТРАХУВА. С охранителят му сме си големи приятели от доста г. КАКТО И С НЕГ ОСАМИЯ. ПОБЕЛЕЛИ СА НИ КОСИТЕ, а и брадите.
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Заглавието на тази "статия" олицетворява състоянието на клетата ни държава като цяло...
34
0
 
2
 
! Отговори
до 34 преди 6 месеца
Малко си омешал истината!
33
0
 
4
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 6 месеца
Еееее, ФараонЯ има пари, он затова е ФАРАОН!
32
6
 
6
 
! Отговори
Itso преди 6 месеца
Щото бък Емил Димитров малко е крал от Шарл Азнавур и френските шансони.
31
8
 
2
 
! Отговори
Какво се оплаквате? преди 6 месеца
В държавата на ГЕРБ-ДПС и Възраждане+ИТН+Румен Радев - такава ви е културата. Нали вие си ги избрахте чалгаджиите, сега защо се оплаквате?
30
0
 
1
 
! Отговори
2023 преди 6 месеца
Не разбрах защо г-н ГЕОРТИ, собственикът и шефа им на тези от НИКАР е отслабнал толкова много. След лошото идва и добро.А пък, тези години са си лоши не само за Българията ни, но и за света. А пък, тя си ни е нашата и родна. Ше им ги ***. Изобщо не се съмнявайте втова, ПРИЯТЕЛИТЕ МИ.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Те такива, като тоя нямат уважение към реална собственост, били желязо или прилично място за колиба все си го заплюва, че е негово, та какво отношение очаквате да има към интелектуалната. Най-добре да си ходи в Германия, какво се е притеснил за къщата си в България?