Тенденции в грима от 90-те, които сега се завръщат

Ето кое е хит
19 апр 2024 22:06, Ивета Иванова
3
Тенденции в грима от 90-те, които сега се завръщат
Снимка: iStock/biglike

Знаем, че в света на модата и красотата почти постоянно се завръщат тенденции от минали години и периоди. През 2024 г. това също е така. Специално за топлите месеци стават хит много тенденции в грима, които са били актуални и през 90-те години. Кои са те и с какво ще изглеждате наистина модерни и стилни? Вижте отговорите на "Pop Sugar".

Кафяво червило
 
През по-топлите месеци изоставяме прекалено тъмните червила - тъмночервено, тъмнолилаво, бордо. Но пък на подиума се завръща кафявото. Кафявите червила бяха топ тенденция през 90-те и в началото на века. Сега отново са истински хит. Може да залагате на различни разновидности - шоколадово кафяво, светлокафяво, кремаво, бежово, дори тъмнокафяво. Така имате леко ретро визия, но сте много чаровни и елегантни.
 
Сини сенки за очи
 
Сенките за очи бяха предпочитан и дори задължителен грим за 90-те и началото на века. Можеше дамите да минат без очна линия, молив или спирала, но сенките и червилото бяха задължителни. Сега сенките отново са много популярни, по-специално тези в синьо. Тогава се носиха искрящи, наситени сини сенки. Трябваше да се слага голямо количество сенки върху клепача, те да изпъкват, да блестят. Сега някои звезди слагат по-малко количество, но отново залагат на сини сенки за очи често. Някои пък предпочитат синя очна линия - Хейли Бийбър, например.

Кафяв молив за устни
 
Друга задължителна част от визията. Ако се слага червило или гланц, задължително устните се оформяха с кафяв молив за устни. Да се се сложи червило в бежово или светлокафяво и устните да се очертаят с тъмнокафяв молив за устни беше нещо като неписано правило. Много звезди през 90-те и в началото на века залагаха на такава визия. Кафявият молив за устни се завърна преди няколко години и в топлите месеци на 2024 г. става доста актуален. Ким Кардашян и Лизо залагат често на него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от Звезди
Зендая предизвика фурор с рокля с тенис топка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.