Васко Кръпката: Заветът на Кирил Маричков е човещината

Той беше човек за пример, казва Милена
13 окт 2024 21:15, Нели Христова
39
Васко Кръпката: Заветът на Кирил Маричков е човещината
Снимка: БГНЕС

"Помня Кирил Маричков като човек за пример. Той беше всеобхватен. Освен, че беше музикант, че пишеше песни, можеше да се говори с него по различни теми“, каза Милена в студиото на NOVA.

Тя сподели, че една от причините да свири на китара е, заради вдъхновението, което е усетила по време на концерт на "Щурците", когато е била в 5 клас. "Явно още тогава са ми пуснали искрата, която ме запали“, каза още Милена. И сподели, че се учела да свири на китара на песента на групата - "Две следи".

Васил Георгиев – Васко Кръпката сподели, че Кирил Маричков е бил "чешит". "Коя рокзвезда не е чешит", посочи музикантът. И допълни, че като "новобранец" е следвал съветите на българската легенда.

Милена сподели, че в миналото всички те са били идеалисти и да останали такива и до днес. Васко смята, че като музиканти в годините на прехода са дали надежда на хората.

"Песните са като децата. Не можеш да обичаш различно. Преди бате Кире да отлети слушах "Дяволски сезон" и сега тя ми е любимата“, сподели Васко.

Музикантите казаха, че в саудтрака на българската демокрация включват песни като "Комунизмът си отива", "Не'ам нерви“, "Вдигни очи" и др.

"Заветът на Кирил Маричков е човещината", сподели Васко Кръпката на финала на предаването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от Звезди
Как мръсната приказка на Пи Диди загрубя?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Подуене Блуз Бенд - Кучето на крайния квартал. После много мазен и гладък стана.
15
6
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 часа
Даже най-големият евроатлантик в България, най-успешният политик на нашето време господин Пеевски каза, че много страда за Маричков. Пеевски също каза, че когато стане министър-председател на България ще засили всички евроатлантици към украинския фронт с песните на Щурците и ние ще отстояваме идеите на господата Кръпката и Пеевски. Спете спокойно деца, днес има банани в магазините, а вие скоро ще имате възможността да воювате срещу Путин, който иска да ни открадне бананите и чиповете от пералнит
14
1
 
12
 
! Отговори
Шефрет преди 3 часа
Демократа Въшку Трътката пак търси трибуна . Не е от най чистоплътните ,но обича да се прави на бунтар и мислител
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Нека всеки знае, че промяната към по-добро или по-лошо започва лично от него ... Гледайте на обществото като на продължение на собствения си дом.
12
5
 
7
 
! Отговори
Барба Яни преди 3 часа
Почва да става досадно когато един местен рок идол започва да придобива аура на национална икона. Гласувайте и намерете лидери които да бъдат такива, защото няма нито, повтарям нито един национален лидер който да е еднозначно почетен от целия народ. Левски, но той е легенда и не е бил политическа фигура. Ако беше оцелял сигурно щеше да е редом със Стамболов клиент на ресторант касапска среща. Аре лека нощ.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Човещината на днешно време е в "Червената книга" - има я у единици. Специално в България.
10
7
 
3
 
! Отговори
Айляк преди 3 часа
Всеки, който не е фен на чалгата, е дар за България. Стига сте плюли Киро, още повече, че вече е починал. Кръпката дънеше як, суров блус и създаде алтернативния химн на България - Кучето на крайния квартал:) Нищо, че парчето е изкопирано от Тен йърс афтер. Всеки човек си има тъмна страна, никой не е идеален.
9
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Добре, че имаме такива бунтари музиканти като Маричков и Кръпката, иначе Т. Живков досега щеше да управлява България, а ние щяхме да ядем банани само по нова година.
8
2
 
9
 
! Отговори
Ц-ц-ц-ц-ц-ц-ц преди 3 часа
Е знаех си аз, всичките музикални величия на България като г-н Кръпката са слушали бунтарските песни на г-н Маричков и точно в този момент е дошла лошата новина. Те от скромност не си казват, че дори са го сънували предната нощ, но споделиха с мен в частен разговор.
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Заветът е сороски грантаджия - Дърт комунист пее Аз не съм комунист - за долари и марки :)))
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
И подуенския клошар се нареди сред оплаквачките на "великия" Кирил Маричков. Дано да е изкарал парички за някоя биричка.
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
За " Васко кръпката", много българи за 1 път " чухме" за него,след 1989 г,когато," пееше" по митингите,на тогавашната върхушка " СДС"! Кирил Маричков е Голям! И този с неговото мнение е безинтересен!!!-:(
4
6
 
24
 
! Отговори
я си еби майката бе преди 3 часа
спете спокойно деца ... При Тодор Живков при социализма когато бяхме с Русия децата излизаха да играят без да се обаждат на родителите къде излизат, и те самите не знаеха къде ще ходят, просто излизаха, намираха други деца и играеха до тъмно - без да дават обяснения на родителите къде ходят и какво правят и с кого играят. Вечер като се стъмни ако детето не се прибираше за вечеря родителите сядаха спокойно без никакви грижи на масата да се хранят и казваха - остави го, като огладнее, то само ще си дойде. Такова детство сегашните никога няма да имат.
3
0
 
9
 
! Отговори
Васко преди 4 часа
щампата. Ама, той толкова си може.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Уби човек и се измъкна.Голяма работа е.
1
6
 
6
 
! Отговори
Мизан Тропов преди 4 часа
ако маричков беше паднал връз кръпката и милена, щех да черпим кой кво сака