Русия свали четири ракети ATACMS над Крим

Те са доставени на Киев от САЩ
203
Русия свали четири ракети ATACMS над Крим
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия е свалила четири произведени в САЩ ракети с голям обсег ATACMS, изстреляни към Кримския полуостров. Те са наскоро доставени от Вашингтон на Киев. Министерството на отбраната каза, че е "осуетило" нощната атака, но не уточни дали падащите отломки са причинили щети.

Заместник-председателят на комисията по обществена дипломация и междуетнически отношения на кримския парламент (от руска страна) Иван Шонус нарече нощната атака над Крим с американски оперативно-тактически ракети ATACMS "агония на режима в Киев".

Не се съобщават повече подробности, а Украйна не е коментирала твърденията.

През април САЩ потвърдиха, че са изпратили тези ракети в Украйна, която настояваше те да поразяват цели далеч отвъд фронтовата линия. Украйна използва американски ракети ATACMS срещу Русия за първи път през октомври, но наскоро доставените версии имат по-далечен обсег до 300 километра.

Русия настоява, че тези ракети няма да променят фундаментално изхода от конфликта. Украинските сили страдат от недостиг на боеприпаси, отчасти поради продължилите месеци забавяния на доставките от САЩ, които бяха отменени едва миналия месец, след като Конгресът най-накрая одобри пакета за помощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от Свободно време.
Как да не изглеждате отчаяни в любовта?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
3
 
! Отговори
До122 преди 4 седмици
Ми май не са
118
17
 
7
 
! Отговори
До 100 преди 4 седмици
По-добре ти веднагически да кажеш защо в Украйна български език е изучаван навсякъде, където е имало компактно население с българско самосъзнание. След незаконната окупация на Русия българският не се изучава НИКЪДЕ. Нито в Бердянск, нито в Запорожие, нито в Херсонска област. За теб това е ОК, защото ти си рОсофил и българофоб.
117
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ко става сащ май ракетите са ви ментета )
116
5
 
4
 
! Отговори
До боби преди 4 седмици
Боби боби.пак се изказа неподготвен.А я кажи кът си тъй запознат кой я започна.ъъъ
115
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
От боклучавата американска техника, толкова.
114
4
 
20
 
! Отговори
Боби преди 4 седмици
Войната е САЩРусия и Европа, не чатнахте ли? Украйна е само жертвата, а парите и цялото финансиране за Украйна идва от Европа и САЩ, т.е. те водят война с Русия.
113
17
 
6
 
! Отговори
Инженер преди 4 седмици
Според мен Кримския мост ще се самосрути, но ще обвинят украинците! Правен е от китайците, строили срутената тези дни магистрала!
112
12
 
6
 
! Отговори
Пак казвам преди 4 седмици
Е изстреляна не 15 а 18бр но те руските ват ен киии само до 4 могат да броят
111
10
 
4
 
! Отговори
Бре преди 4 седмици
Че ги разбираш бре тле руско.Помни само че ние краварите цял живот тлета като теб блеещи отглеждаме,щото сме *** нъл,а вий третата руски сте умни,красиви и способни.нъл.муахахахааа.скрий се нейде бре ойлюу
110
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Украйна е изтреляла 15....
109
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 112 "Значи когато руснаците нищо не казват за украински удар по руска цел е истина" Истина е, когато украинците успеят д докажат, че наистина са я ударили, оттам и коментарите ми за снимки, видеа и други доказателства, а не защото украинците са казали. Пак не си разбрал (за пореден път).
108
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до 107 Значи когато руснаците нищо не казват за украински удар по руска цел е истина, въпреки това, но когато украинците мълчат за руски удар по украинска цел( в случая по американски ракети) е лъжа??? Виж колко си проооост бе!
107
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Сата НАТО Не им задавай такива въпроси, че ще трябва още фантасмагории да измислят, а и така им е трудно.
106
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Американец, снощи световноизвестният Градинар Жозеп призна, че пиндосите не са световен хегемон. Президентът Путин ги свали от пиедестала, на който горделиво се бяха покатерили след 1991 г..
105
4
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 седмици
Най-вероятно са им въздействали с РЕБ-системи, ATACMS са се отклонили от курса и са паднали в морето преди още да достигнат брега. ------////------ Ами! И как тогава разбрахте, че са били ракети атакамс, а не някакви имитации? Сабаале в 4 часа се гмурнахте и ги намерихте и извадихте ли?
104
6
 
10
 
! Отговори
Кравар преди 4 седмици
Тя русия и над рафинериите си ги сваля но това не им пречи да ги палят и изкарват от строя.До сега всичко е свалено според абджикистанорашистанците но над 20% от мощности те им за преработка на петрол са извън строя.Оти тъй:)))
103
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 105 Противорчеши си с това, че пропаганда се опровергава с друго освен с доказателства, другарю. Даваш пример за пропаганда опровергана с доказателства, а се пънеш, че руската пропаганда била "истина" защото никой нищо не казвал. Сега разбра ли?
102
5
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 4 седмици
Заради предстоящия Ден Пабед администрацията на Псковска област в Росия изпратили картичка и 500 рубли на майките на погиналите руски войници. Общо взето 5 долара
101
4
 
7
 
! Отговори
Пак казвам преди 4 седмици
Довечера или утре най късно ще видим как са се отклонили ATACMS в тубата.Да не е само както са се отклонили онзи ден от посока кримския мост в посока Джанкой:)))
100
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до 105 С кое си противореча бе, смееешник? Украинците казаха че персоналът на острова е избит. Аз казах че в крайна сметка са живи и здрави украинците от Змийския остров и бяха пуснати на свобода от братушките отведени в континентална Украйна. Кое не разбра бе, краварчец?