Русия свали четири ракети ATACMS над Крим

Те са доставени на Киев от САЩ
203
Русия свали четири ракети ATACMS над Крим
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия е свалила четири произведени в САЩ ракети с голям обсег ATACMS, изстреляни към Кримския полуостров. Те са наскоро доставени от Вашингтон на Киев. Министерството на отбраната каза, че е "осуетило" нощната атака, но не уточни дали падащите отломки са причинили щети.

Заместник-председателят на комисията по обществена дипломация и междуетнически отношения на кримския парламент (от руска страна) Иван Шонус нарече нощната атака над Крим с американски оперативно-тактически ракети ATACMS "агония на режима в Киев".

Не се съобщават повече подробности, а Украйна не е коментирала твърденията.

През април САЩ потвърдиха, че са изпратили тези ракети в Украйна, която настояваше те да поразяват цели далеч отвъд фронтовата линия. Украйна използва американски ракети ATACMS срещу Русия за първи път през октомври, но наскоро доставените версии имат по-далечен обсег до 300 километра.

Русия настоява, че тези ракети няма да променят фундаментално изхода от конфликта. Украинските сили страдат от недостиг на боеприпаси, отчасти поради продължилите месеци забавяния на доставките от САЩ, които бяха отменени едва миналия месец, след като Конгресът най-накрая одобри пакета за помощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от Свободно време.
Как да не изглеждате отчаяни в любовта?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 102 "ATACMS са се отклонили от курса и са паднали в морето" Ееее, и сега няма да видим доказателства, че е имало такова нещо. Мдаааа.
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 98 Така е, но това няма нищо общо с разговора. Всъщност, явно не осъзнаваш, че с "примерите" си сам си противоречиш.
97
7
 
8
 
! Отговори
Русия е преди 4 седмици
Дупката на Азия мечтаеща да е в Европа
96
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до 101 Няма украински фашисти в Украйна викаш? А кои изгориха жив българин в Украйна ве, кравар скааапан? Кои палеха български знамена в Украйна веее, кравар? Руснаците или украинските фашисти? Казвай бързо вееее???
95
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"нещо не разбирам, пускат ракети по киев, има разрушени жилищни сгради - тва са отломки от украински с300" - Тук руснаците казват, че са осуетили нощната атака. Това не означава, че са ги гръмнали и разрушили. Най-вероятно са им въздействали с РЕБ-системи, ATACMS са се отклонили от курса и са паднали в морето преди още да достигнат брега.
94
6
 
9
 
! Отговори
До 95 преди 4 седмици
Ами украинците и без да имат флот са отправили на дъното или повредили бая руски кораби, което само по себе си не говори добре за братушките. Относно украинските фашисти - спри да гледаш рашън тв. Всеки, който е стъпвал в Украйна, ще ти каже, че там такива няма. Виж за Русия не сме сигурни.
93
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 96: Така е! Украинците не смятат, че Русия им е братски народ. добре сме си свършили работата. И затова сме световния хегемон. Хахахахахахахахахахахах. Дайте ми още пуканки моля!!
92
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"американците ви баламосват със стари оръжия и вие си вервате" - ATACMS ли е старо оръжие? ATACMS е аналог на руския "Искандер", но с по-лоши характеристики от "Искандер".
91
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Американец 94 Украинците не мислят, че руснаците са им "братски" народ.
90
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до 92 Че за кво са им военни кораби на братушките в Черно море, като украинските фашисти нямат военен флот?
89
3
 
4
 
! Отговори
Американец преди 4 седмици
Ама как ги насъскахме братските славянски народи един срещу друг :))) Голям кеф! Няма по-сладко щастие от това!!!! Хахахахахахахахахахахахахахах. Дайте ми още пуканки, моля.
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 91 Ако са живи и задържани, това автоматично опровергава, че са убити. Ти забравяш за какво спориш - за това, че една лъжа може да бъде опровергана с доказателства. Взе да говориш за "пропагандата" за "убитите" украинци, на което ти се отговори, че руснаците са я опровергали. Така тяхното твърдение има потвърждение, не защото украинците са казали или не нещо, а защото руанците могат да го ДОКАЖАТ по един или друг начин. По същата логика - сега няма ДОКАЗАТЕЛСТВА за твърденията.
87
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аха, повЕрвахме ви! Вие и танковете Леопард бяхте ги унищожили на бойното поле още преди да бъдат доставени на Украйна. Обаче за своите самолети, кораби, нефтени рафинерии удобно мълчите. Колко кораба са останали в Черноморския ви флот и защо го преместихте от Севастопол в Новоросийск?
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 86 "Какви доказателства" Руснаците показаха, че държат въпросните войници, такива доказателства.
85
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 седмици
До Анонимен86 шаши, от нощес спирал ли си се? толко ли са дигнали надника? можеш и без ток, кви са тия зверски напъни по време на свети празници?
84
3
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 седмици
Когато започне истинският рокендрол, че има наведнъж поне 150 дрона, MALD, HARM, и в следващата вълна още толкова, но примесени и с ATACMS. До тогава тези ПВО батареи, дето сега се хвалят, че ги бройкат от въздуха AWACS, MQ4 Triton i RC 135 Rivet Joint и сателити за оптическо наблюдение, за да ги затрият с по-евтини средства.
83
0
 
1
 
! Отговори
читалище заря преди 4 седмици
нещо не разбирам, пускат ракети по киев, има разрушени жилищни сгради - тва са отломки от украински с300. пускат ракети по крим, работи с300, няма нанесени щети. по одеса ли са стреляли нощес, по варна ли...
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до 84 Какви доказателства бе, самсуняк краварски от руснаците? Самите украинци казаха че смъртта на персоналът на острова и черния ангел с изтребителя са измислица, маааалоумен кравар!
81
4
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 седмици
бойната глава на последния атакмс дето беха свалили се оказа по каталожен номер скоростна кутия за мерцедес спринтер. де да видиме, преди девети май е нормално да свалят двайсетина ракети, и да подпалят две дузини хаймарси, на фона на растящите заявки за американски ракетни установки. в крайна сметка няма само индия да са набутани с неработещо пво, братска страна са, от брикс
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 79 "и руснаците не отричаха" Нали точно това направиха , ОТРЕКОХА и то го направиха С ДОКАЗАТЕЛСТВА. Ти не можеш да следиш нито "моята" нито някаква друга логика, затова и всичките ти примери които се опитваш да даваш са пълна катастрофа. Такива като теб, ако ти кажат руските фашисти, че слънцето ще изгрее от Запад, и това ще повярваш. Най-много да обясниш, че Запад не е Запад, ами е Изток, без значение какво показва компаса.