Митов: Готов съм да поема поста външен министър

Разочарован съм от ПП-ДБ, следват логиката на Радев, добави той
Обновена: 18 апр 2024 11:36 | 18 апр 2024 11:16, Стела Стоянова
183
Митов: Готов съм да поема поста външен министър
Снимка БГНЕС

"Готов съм да поема поста на външен министър, но имам едно голямо разочарование от ПП-ДБ. Логиката на техните изказвания до момента следва изцяло логиката на президента Радев - не можело зам.-председател на партия да бъде министър. С промените в Конституцията, по настояване на ПП-ДБ, служебният кабинет вече зависи напълно от парламента. Премиерът трябва да търси подкрепа именно тук”, коментира предложеният за служебен външен министър Даниел Митов.

"Г-н Главчев се обади първо на мен. Аз съм се консултирал с председателя на партията, няма да взема решение, без да изговоря това с него. Получих пълна подкрепа от г-н Борисов", уточни Митов, цитиран от "Дарик"

По думите му Главчев не е могъл да се сработи със Стефан Димитров и е търсил възможност да гарантира ясна външна политика.

"Ако президентът се съгласи, ние ще кажем, че ГЕРБ носят отговорността във външно министерство. Това ще е тест за неговата геополитическа и външнополитическа ориентация", подчерта Митов.

Депутатът коментира още, че ако се забави назначаването на външен министър, ще се забави подготовката на изборите в чужбина.

В понеделник министър-председателят Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет. В предложението до президента Румен Радев премиерът предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от Образование
Една легенда се завръща: "Яйцето" в СУ живее нов живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
9
 
! Отговори
Барселона преди 4 седмици
Митов.има ли за нещо да не си готов...само и само да си в услуга на ГЕРБ...не на БГ..
74
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това момченце,не му се отвори тогава парашута,да стане " министър председател", и сега Поема Всичко Що му се предложи като пост в държавата! Ниско е паднал пони ми се!-:)
73
0
 
10
 
! Отговори
История преди 4 седмици
Този служебен кабинет изобщо не е на ГЕРБ...безпартиен е...следете събитията...гарантирано от цирк ГЕРБ...
72
0
 
5
 
! Отговори
Авеее Къдрокоске им преди 4 седмици
Абеее Къдрокоске , кого има в предвид Борисов като говори за ярки комунистически личности? Я ни светни като какви се подвизаваха маман и папА в СССР? Кога и къде научи руски език? Не ще да е било в България?
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И без това от 1944 година с помощта на "освободителите"си е вече тяхната държава. Народът да се спасява както може.
70
0
 
8
 
! Отговори
Ректора преди 4 седмици
От толкова поемане така си се разширил.че недай си боже катастрофираш,катаджиите не могат да сварят да ти съберат изпражненията от седалката..
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен, к.53 Не зная дали мин.Василев е казал този крилат израз, но много преди него известният талантлив футболист Л.Пенев в отговор на критиките към него отговори: Тези, които ме критикуват, да духат супата. А Пенев беше нападател в един от испанските грандове. Митов е зам.председател на ГЕРБ. В служебни кабинети лица на високи постове в партии не се допускат. Но Митов, който е зажъднял за висок държавен пост,който да продължи и в редовния кабинет казва, че е готов за министър на МВнР!
68
0
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 4 седмици
Винаги готов! Рапорт заден, рапорт приет!
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Само най-доброто за България! Крем де ла креме!
66
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Толкова много е забатачено управлението на държавата, че от тук нататък трябва да се избират най-добрите. Митов е такъв. От най-добрите, най-способните, експерт в своята област. Какво толкова ще му мисли Радев?
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
къдравата сю е готова да направи всичко което вожда му *** пожелае
64
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Митов се жертва за България, готов бил. Ей какви герои сме имали. За постове и слугинаж всеки от ГЕРБДПСППДБ са готови. За какво са ги лапали тези грантове, за да ги заработят като дойде времето.
63
9
 
3
 
! Отговори
анонимен до 54 преди 4 седмици
Я се сетете колко партийни лица имаше в предишни служебни кабинети- Р.Гечев, в.В Лечева, С. Станишев и др. Така.че президентът не е прав .
62
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не се и съмнявам, ти си дупедавец от класа, щом тиквата ти нареди, може и бъбреците на майка си да продадеш.
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Готов ли си да го поемеш целия Митов, готов ли си :)))
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
поправките в конституцията са такива, каквито герб-дпс са разрешили, а те не искат качествени промени, риба се лови най-лесно в мътни води
59
3
 
9
 
! Отговори
123 преди 4 седмици
Да благодарим за пореден път на този дето обича да си полягва на всякакви скутове" творейки" малоумия под формата поправка в Конституцията! Да благодарим на Киро, кокоро и Сие, които дойдоха и така ликвидираха модела Борисов, че след 9 месечно управление заедно с него и ДПС съсипаха и основния ни закон и сега на практика нямаме и Конституция!
58
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Наглец!
57
2
 
10
 
! Отговори
До Закон и Ред преди 4 седмици
всичко може, все пак мафията е на власт
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Предателя ще си остане завинаги предател!Тоя предаде ДБ и се продаде на Бойко за 30 сребърника за постове. Халал да му са.