Кремъл привика и френския посланик

Вероятният повод са думите на Макрон за войски в Украйна
61
Кремъл привика и френския посланик
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският посланик в Москва също бе извикан днес в руското Министерство на външните работи, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Ведомството не посочи причина за дипломатическия демарш.

Посланик Пиер Леви остана в сградата малко повече от половин час. На излизане той не отговори на зададените му от журналистите въпроси.

В началото на този месец френският президент Еманюел Макрон повтори идеята си за евентуално разполагане на западни войски в Украйна, ако Русия постигне пробив на фронта и Киев поиска да бъдат изпратени военни.

По-рано днес британският посланик в Москва Найджъл Кейси също бе извикан в руското външно министерство. Той не направи изявление за медиите.

Още по темата
Причината за извикването на британския посланик първоначално не бе посочена, отбелязва ТАСС, но припомня, че на 2 май министърът на външните работи на Великобритания Дейвид Камерън заяви, че Украйна има право да нанася удари с британско оръжие по цели на руска територия.

Впоследствие руското външно министерство коментира, че Камерън на практика е признал, че Великобритания вече де факто е страна в конфликта. В отговор на нападения на руска територия може да бъдат вземани под прицел британски военни обекти както в Украйна, така и извън нея, се предупреждава в изявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Русия
Още от Русия
След големите наводнения в Русия: Водата се оттича, радиацията - не?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Чери00 преди 1 седмица
Руснаците напредват бавно, но безопасно С ПО 8-10 КМ. НА ДЕН, освобождавайки по едно или две села на ден и укрепвайки позициите си от стратегически интерес.Така че колкото и да се пените тук неможете да направите нищо, ама НИЩО!
46
2
 
2
 
! Отговори
хихихихи преди 1 седмица
Ми ще го привикат я.То нали кремълци не смеят да излезнат от дупките в който са се скрили и само привикват.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В момента по човечеството се изтрелват доста епидемии - ковид, направен в лаборатория, коклюш дощъл от Англия и тн на приключване сме. Търгашите олигарси няма да има на кого какво да продават
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Соросоиднияя имплант във френската политика Микрон ще приключи с катастрофа на изборете също като великите антибългари от ППДБ- некорумпирани, честни и почтени но и Макрон и те не са на ниското ниво на френския и българския народ че да бъдат оценени по достойнство хахаха
43
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Историята на руската пропаганда са толкова късокраки, че трябва да се върнем само малко наззад. Русия няма да нападне Украйна - след 1 седмица я нападна. Руската СВО ще бъде 3 дни - вече 3та година Руската икономика е като немската от 43 година. Европа ще седи на студено и тъмно защото ще им спрем газа - Европа мина към зелена енергия, а в Русия продължава енергийна криза.Тези истории и форуми са само за ***, озлобени дребни душици.
42
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 110г упадък на РусияГлупости, англичани и французи идват да живеят в Русия заради терора на бежанците от Африка и Близкия Изток.
41
6
 
8
 
! Отговори
Петър преди 1 седмица
Русия направо да изтреля 1000 ядрени бобипо Европа ,1000 по Австралия по 250 по Япония и Южнакорея и 3500 по ФАЩ и да се приключва с човечеството .
40
27
 
6
 
! Отговори
110г упадък на Русия преди 1 седмица
110 г. УПАДЪК НА РУСИЯ ! За последните 110 години повече от 20 000 000 образовани руснаци са напуснали Русия и са обогатили със способностите си Западната Цивилизация. Защото Западната Цивилизация цени Човека, който се Самоусъвършенства !
39
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Григорий Распутин с енергийно лечение през 1906 г. спасява Алексей Николаевич, сина на Николай II. Распутин не иска въвличане на Русия в Първата Световна война. Затова чуждестранен агент подкупва руски дворяни и заедно убиват Распутин в края на 1916г. Германия си отмъщава като финансира участието на Ленин в подкупването на руските висши военни за предаването на властта в ръцете на болшевиките. Следва разрухата в селското стопанство, Голодомора, Стихийната индустриализация, Сталинските репресии.
38
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мисля,че беше 2018г,когато Русия изпита тактическа бойна ракета,която прелетя 10К киолметра и"удари"точно набелязаната цел.Тогава западни анализатори,коментираха,че Русия вече има превъзходство в стратегическите оръжия.Точно по него време,до колкото си спомням,4-ти военен флота на САЩ,по заповед на тогавашния Президент,с "томахоук"удариха в Сирия,с близо 49 ракети по Сирия и поразиха общо само 4 целия.
37
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Още нещо да поясня,за да не оставя впечатление,че съм страна в спора.Брспорно и е вярно,чеСАЩ включвайки се във ВСВ,помага и наСССР,но не и безвъзмездно.Но на Англия помага внай-трудният им момент по време на ВСВ.ЗаСССР помоща наСАЩ не е решаваща за изхода на войната докато за Англия,помоща им е от жизнено значение, понеже е предотвратила окупацията и.Но не само тяхната а и на всички английски колоний за ресурс.Така Германия,дефакто оставаща без ресурси,тръгва срещу СССРс цел да набави ресурси
36
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 22 - Направо ме впечатли, голЕм си спец по руските оръжия. И за Путин не бях чувал, че е умрял. Ама, както казва народът, на тая кълка леж!
35
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БЕЗ ПАНИКА МОЛЯ, НАТО СИ ЗНАЕ РАБОТАТА ! А ГАЗ И ПЕТРОЛ ВСЕ ПО МАЛКО ЩЕ ПРОДАВА РУСИЯ ! И ДЕНГИ КАТО СВЪРШАТ, КРЕМЪЛ ЩЕ ЗАПРИЛИЧА НА ГЪЛЪБЧЕТО НА МИРА !
34
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Ха-ха-ха-ха-ха-ха. Викнаха го, за да му обяснят защо 1500 фрачужина дадоха фира 4 минути след като се включиха в СВО на територията на украйна.
33
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сега Обаче САЩ едва ли ще"откликнат"на зов за помощ,знаейки,че ще си имат"работа"с мощен съперник в лицето на"Чината"и срещу половината Свят.Дружките им в Азия само обещават,но си гледа свойте си интреси.А и Светът вече не е това което беше след падането на СССР.И в Русия цари Капитализъм.И Чината вече е двуглав (икономически и военен)Змей,гладен за ресурси с капиталистически уклон,въпреки червени си цвят.Та не се знае дали разума на капитала ще надделее над лакумията.Ха дано.
32
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пак по време на ВСВ,англичаните използват кодираща машина за да шифроват съобщенията си.За само няколко седмици немците разбива кодовете на машината и започва да им изпращат фалшиви въобщения.Тогава Чърчил схваща ,че срещу Англия "действа"умен противник и реашава да"помоли"САЩ за помощ,като се срещат на кораб в Океана за да уговори условията за помоща.Така САЩ решават да се включат във войната и срещу Германия.Ако САЩ не са се включили,след седмица Англия е щяла да капитолира.
31
6
 
25
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 1 седмица
Защо викат френския посланик за обяснения какво става във Франция. Трябвало е да привикат посланика на Мароко.
30
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Що рафинерии и черноморски флот и си отидоха с натовско оръжие тия още си повтарят блъфовете ама вече никой не ги евава за пет капейки
29
35
 
5
 
! Отговори
Партийният преди 1 седмица
Петнадесед дена е програмата максимум на Пентагона да омотае Русия , предупредил съм ви да не кажете после ама той Партийния нищо не ни каза .
28
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много ми е интересно да гледам как САЩ бутат в устата на вълка малките пудели Франция и Великобритания,но те пък официално не разрешават на урките да използват техните оръжия по Русия...та въпросът е кой ще го засму.че първи франсетата или наглите британци, явно губенето на войната от САЩ,въпреки всичката пропаганда,ги прави много нервни....