Първанов: Дано сестрите са си у дома на следващия християнски празник

Рождество Христово е един от най-красивите празници, на него се молим за здраве и късмет, вяра и любов, за онези, които са в беда, заяви президентът
25 дек 2006 14:11,
Първанов: Дано сестрите са си у дома на следващия християнски празник
Президентът присъства на Рождественска литургия в църквата "Св. Неделя". Снимка: Булфото

Надявам се следващия голям християнски празник българските медицински сестри да посрещнат в България, заяви днес президентът Георги Първанов, който присъства на Рождественска литургия в църквата "Св. Неделя".

Рождество Христово е един от най-красивите празници, на него се молим за здраве и късмет, вяра и любов, за онези, които са в беда, каза Първанов.

По време на литургията беше отправена молитва и за осъдените на смърт българските медицински сестри в Либия, а президентът изрази надежда, че тази молитва ще им даде кураж.

Но това далеч не е достатъчно, нужни са много, много усилия, за да постигнем това, от което се нуждаят и те, и от което се нуждае българското общество, допълни още Първанов.

Литургията в храма "Св.Неделя" бе отслужена от Знеполския епископ Николай. На нея присъства и патриарх Максим, който благослови събралото се множество.

Празнични служби по случай Рождество Христово бяха отслужени и в храм-паметника "Александър Невски", църквата "Св. София", както и в различни храмове в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание