Великденското завръщане: Тежък трафик по магистралите с леки инциденти

Няколко леки катастрофи има на АМ "Тракия"
50
Великденското завръщане: Тежък трафик по магистралите с леки инциденти
Снимка: БГНЕС

Много сериозен е трафикът по автомагистрала "Струма". Днес е последният почивен ден от няколкото поредни по Великден и 1 май.

От МВР обясниха, че трафикът към София е много тежък, но това е очаквано. Към момента няма тежки пътни инциденти, добавиха от ведомството.

Серия от инциденти са станали на магистрала "Тракия" в последните часове, като движението е много натоварено.

Има няколко блъснати коли и други, които са аварирали, за радост щетите са само по автомобилите.

Трафикът по границата ни

Трафикът е интензивен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) за леки автомобили, на вход, по границата с Румъния. Информацията е актуална към 18:00 ч.

Трафикът е интензивен на на ГКПП "Видин" и ГКПП "Кардам" за товарни автомобил, на изход. Румънските гранични власти няма да пропускат камиони над 7,5 тона през ГКПП "Дуранкулак"/"Вама веке" през празничните дни, включително и днес до 22 часа.  

Изключително интензивен е трафикът за леки автомобили на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе, съобщиха за БТА от граничния пункт.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа" за леки автомобили, на вход. През граничните пунктове "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

По границата с Република Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: трафикпътуване
Още от Страната
МВР спипа девет души зад волана, употребили дрога
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В България на море не се ходи, само на планина. Аз при маляките няма да отида, но има Турция, Италия, Испания и Португалия.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе било като Приморско в Италия. Може, но поне там няма румънци и руснаци. Тук на морето навсякъде има такова, и освен това идват най-противната долна класа западни туристи. Предполагам дори със жабарите и средната класа австрийци в Северна Италия е по-добре да си. В Гърция пък твърде много ***.
44
0
 
3
 
! Отговори
Шегобиец преди 1 седмица
Важното е, че всички са спазвали правилата за движение по първокласните ни пътища и добрите катаджии са им помагали :)
43
0
 
4
 
! Отговори
Ася преди 1 седмица
Eдно време ор(к)дите и таборите с черкези, башибозуци и джелати на Осман паша и Фъзлъ паша са нахлували така. Трябва да си хабуриген за да да живеш у София.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Eдно време ор(к)дите и таборите с черкез, башибозук и джеати на Осман паша и Фъзлъ паша са нахлували така. Трябва да си хабуриген за да да живеш у София.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При бай в Тошо не се празнуваше Великден, затова нямаше задръствания. А на прокълнатия 9 ти септември, не можеше да пръднеш от маршируващи славещи партията, главочи. Най голямото зло на света е комунизма.
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пълно с русолюбци тука, сериозно трябва да се разчисти от матрьошки тоя народ. България с Европа
39
3
 
4
 
! Отговори
СЕЛЯНДУРИТЕ преди 1 седмица
СЕ ЗАВРЪЩАТ
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Селяни имаше и в София за жалост, един с Порше реши да изпреварва в паркинга на Кауфланда и почти сгази хора и щеше да ме удари ако не бях спрял и едно такси изпреварваше на непрекъсната линия докато карам с 50, това 2 от 3 излизания.
37
5
 
6
 
! Отговори
До 20 преди 1 седмица
Едно време при бай ти Тошо в комунизмът никъде не се излизаше по празници бе будала, бяхме като в концлагер, а за западна държава ако не си на виден комYндYр наследник никога не можеше да си извадиш виза, сега си СВОБОДЕН човек и можеш да посещаваш всяка държава от ЕС когато решиш ! Нямаше задръствания защото на 10 - 15 семейства се падаше по един автомобил, а и нямахме магистрали тогава защото нямаше и трафик ! Като жалиш за Тошово време има необитаеми пещери и се връщай там !
36
1
 
8
 
! Отговори
Аре преди 1 седмица
стига мрънкахте. Ако не сте били поне прочетете за задръстванията по френските магистрали през летните отпуски по 700 км. /1 август Париж/. Да сте останали още един ден. Или да сте станали рано.
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Доволното завръщане на селянина от градски тип.
34
1
 
7
 
! Отговори
SlackWare преди 1 седмица
На всичкото отгоре, други двама феномени си мислят, че дистанцията която ти спазваш е просто място което си им оставил да се наместят между теб и автомбила отпред..Пълни ***.. Не знам кой и как им дава книжки на тези хора.. За това е пълно с леки инциденти от които страдат нормални хора, поради трафика който става заради тях. А и станах свидетел на катастрофа.. *** явно е решил, че е с хилядолетния сокол от междузвездни войни и беше отнел предимство на моторист.. Мислете хора!!!
33
0
 
7
 
! Отговори
SlackWare преди 1 седмица
Учудващо ниска култура на БГ гъзарите зад волана.. Всяка година си казвам, че това ще е последното ми пътуване по празниците. Караш с 130 по магистралата, стоиш в лявата лента защото и двете ленти са с колона автомобили. Спазваш някаква дистанция, но зад теб е багажника ти гледа феномен който си мисли, че с кола над 1 тон маса, и при 130 км в час скорост ще може да спре за секунди, ако недай си боже нещо се случи.
32
1
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
Колкото и да не ти се вярва, машините изкараха на яве катастрофално ниската избирателна активност и изкараха реалните резултати. За това сега всички политици циврят срещу тях, защото без тях правят фалшификации и си легитимират властта, а когато избирателната активност е ниска се повдига въпроса дали НС е легитимно както и правителство излъчено от него.
31
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Teхасо Що? Смрадливите ти братушки за равен ли те имат?
30
5
 
4
 
! Отговори
Teхасо до Радослав преди 1 седмица
Колкото щеш да гласуваш на избори - ФАЙДА няма! Процентите за кого-колко се гласят другаде. Дни преди последния вот, шефът на инф. обслужване ходи на инструктаж отвъд океана. Както навремето ЦЦ. Бг отдавна няма нищо общо със СУВЕРЕНИТЕТ. Просто бедна крайна колония, която господарите се опитват да пришият като придатък към УKP.AЙHA. AHГЛОСАКСОНЦИТЕ никога не са и НЯМА да ни мислят доброто и никога няма да ни считат за равнопоставен партньор!
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 8идат избори след малдивите требе да надуе кавала на некой политик бе старши
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мда добра идея е столица на България да стане друг град ' да кажем Плевен или Стара Загора или Търново - нали и без това е бил столица.Така автоматично София ще олекне с едни 50-100 хиляди души.Тази безумна централизация в един град е сбъркана работа.
27
0
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
До 25: а защо си фантазираш,че някога съм гласувал за крадливият дърт комунист Бойка калдаръм кадъна? И би ли ми казал аз какво мога да направя, за да се децентрализира държавата? Аз каквото се изисква го правя, плащам данъци и гласувам на избори! До там стигат моите права!