Вучич се закани: Ще разоръжим напълно Сърбия

Ще има нови мерки след масовите убийства през последните 48 часа
5 май 2023 14:12, Елка Василева
53
Вучич се закани: Ще разоръжим напълно Сърбия
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Сърбия Александър Вучич  изрази съболезнования на семействата на убитите в масовата стрелба край Младеновац и обяви, че държавата ще предприеме нови мерки, съобщи РТС.

Още по темата
Втори път за последните 48 часа трябва да се обърнем към народа, изразявам съболезнования за престъпно убитите тази нощ хора. Всяка  дума е трудна, излишна и същевременно недостатъчна. Това е нападение срещу цялата наша страна, заяви президентът Вучич в обръщение от президентството заедно с членове на сръбското правителство.

Ще назначим 1200 полицаи в следващите шест месеца и ще прехвърлим още 1000 служители в училищата. През следващата година ще осигурим винаги във всяко училище да има полицай. Искаме да осигурим спокойствие на нашите деца и родителите, заяви Вучич, цитиран от сръбските медии.

Президентът обяви, че ще последва разоръжаване на Сърбия и ще бъдат направени такива проверки, след които Сърбия ще остане с 30 000-40 000 единици оръжие.

 Вучич заяви, че стрелбата тази нощ е била терористична атака, при която специалните части са  имали за задача да арестуват или неутрализират терорист.

"Злодеят беше арестуван и никога повече няма да види бял свят. Няма да излезе от затвора", заяви сръбският президент. Той обяви, че правителството ще приеме заключение, с което нарежда на МВР спешно да подготви промени в закона за боеприпасите, който ще затегне условията за носене на оръжие.

"Ще разоръжим напълно Сърбия. Наказанията за притежание на незаконни оръжия ще бъдат много високи, така че нека да видим как може да направите нещо като това, което се случи вчера", каза Вучич. Той добави, че ще бъдат затегнати и условията за използване на ловно оръжие.

Сръбският президент обяви, че днес ще се състои заседание на Бюрото за координация на службите за сигурност.

(БТА, Светла Митева)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Наказанията за притежание на незаконни оръжия ще бъдат много високи, така че нека да видим как може да направите нещо като това, което се случи вчера", каза Вучич" - понеже този човек видимо много се е притеснявал от законите и много се е старал да ги спазва. Сигурно ако му бяхте казали по-отрано че не може да има незаконно оръжие,ь щеше да се притесни и да се откаже.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Създаваш "проблем" - даваш "решение" на проблема. Мдаа. На някого много му пречи, че сърбите имат оръжия. Бедни ми сръбски съседи, какво ли пак са ви замислили...
42
2
 
2
 
! Отговори
toti преди 1 година
Чии са тези оръжая ,да се види,дали не са контрабадно вкарани от Русия и кой взел комисионите !!
41
0
 
1
 
! Отговори
Църна маца преди 1 година
И сичкото психо-бабит с многовековен балкански манталитет само си го примести пищова при тези тежки думи... щот много се уплаши.
40
0
 
4
 
! Отговори
във училищата преди 1 година
Някакви дедковци по на над 65 г -те самите мадежи ще го обезоръжат ! И Вучич си ги говори на ангро Полицая на единия вход седи и дреме идва кукото гърми го от един метър влиза вътре и пак същата или влиза от другия вход или пък на двора или вади пистолета във час ! Нещата трябва да се спрът още преди да се стигне индивида да обмисля наказателната операция ! Тестове да се правят и ако има разковани дъски ,да се види има ли във домовете им оръжие и така нататъка !-доста работа е !
39
1
 
2
 
! Отговори
Бандита винаги има преди 1 година
Единия син на военен другия на лекар ( най вероятно богат )-- и двамата не са обикновени хора ,а хора на власта ! Не знам как ще оставиш Бизнесмените и паралите без оръжие ,нали ще почнат да ги обират всеки ден --те са примамливи ! Рази сводници как да си пазят мадамите ,дилърите как да се пазят от другата банда--- е вие ще им направите живота невъзможен ,със мачетета и брадви да се саморазправят ,това пък ептен грозно 21 век сме !
38
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
яяя милиционери рузки сър- ще назначава във всяко училище милиционер! По номерата им ще ги познаете!
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТИ ДОСЕГА Я ВЪОРЪЖАВАШЕ...
36
1
 
6
 
! Отговори
Бандита винаги има преди 1 година
Тези от конекторските фирми рязко ще намалеят ако знаят че повечето хора имат оръжие по домовете си ! Щото по закон нямаш право да ходиш по на хората къщите и да ги гледате лошо и заплашвате --- оти човека има право на защита !
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
копейка, абе нали сърбия беше по- добре от българия? гледаме...
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вучич съчувствам ти братле, но вие пропагандирате само насилие, а сърбите не се славят като големи побойници :) В смисъл само мафия и мутри показвате по вашата телевизия, нормално е некой да изперка :)))
33
0
 
6
 
! Отговори
Бандита винаги има преди 1 година
Оръжие имат всички властимащи ,бизнезмени ,военни и разбира се полицай ! Техните деца винаги могат да го докопат ! Ако направят закона да е хванат ли те със незаконно оръжие затвор 20 г -- този който го носи ще си е направил сметката и веднага ще опатка полицаите които го заплашват ! А ако затвора е една година просто ще го даде и ще каже току що го намерих ! Многото затвор не спира бандита НО го кара да бъде радикален ,тръгне ли горко им на тези дето са отпред-- ДА направят 20 г за наркотици
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мда вместо да се решат проблемите водещи до такива случай, просто ще се отнемат оръжията. Утре като някой психопат изколи 10 човека с кухненски нож или ги премаже с кола и тях ще забранят.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закани се на страната си?? Той и Борисов така рече всички отиваме към дъното!
30
0
 
17
 
! Отговори
SS преди 1 година
Ние пък искаме либерализация на закона за оръжията! Защото един етнос стана много нагъл и крадлив напоследък!!!!
29
4
 
3
 
! Отговори
българина преди 1 година
споко Вуче, сега ЕС ще ви се сопне, че ще нарушите нечии хангстерски права? а защо не вкарате смъртно наказание напук забганата.!а ЕС.
28
2
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Вучич е много жалък демагог, мнооого...
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да си връщат оръжието . По няколко причини . Много от тях не са регистрирани . Корупцията е силно развита , че не е никак трудно да се измами за върнато оръжие. Друг е въпроса , че нямат доверие в тия институции . Върне ли се оръжието , може да се окаже че не е отразено. И да продължават да му го търсят
26
1
 
6
 
! Отговори
Петър Попара Църни преди 1 година
Ах твоето...фашистичку!
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вучич може да свърши като предшественика си !