Андрей Ковачев: Пендаровски е инициатор на черните списъци

В Скопие, ако заявиш, че си българин, е проблем
19 май 2023 13:08, Стела Стоянова
38
Андрей Ковачев: Пендаровски е инициатор на черните списъци
Снимка БГНЕС

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски е инициатор на "черните списъци" за влизане в страната.. Това каза пред bTV евродепутатът Андрей Ковачев.

По думите му тези списъци включвали и евродепутати.

Според Ковачев ако кажеш, че Гоце Делчев се е определял като българин, няма да можеш да влезеш в Македония.

По думите му темата за отношенията ни със съседката ни е много дълга, а началото и е още от 90-те години, след като България подкрепила създаването на Северна Македония след разпада на Югославия.

"Ние бяхме толкова въодушевени, че не сметнахме за необходимо да изясним нашите проблеми извън територията на България. Смятахме, че по братски ще успеем да преодолеем наслагваните с няколко десетилетия, омраза и фалшификации и по този начин сами да надмогнем проблемите", подчерта Ковачев.

Още по темата
"Категорично България не се държи със Северна Македония, така както Русия с Украйна, истината е обратна", заяви евродепутатът.

"Човешките права са ключови за ЕС. В Скопие, ако заявиш, че си българин, е проблем. Тази страна е кандидат-член за Европейския съюз. Призовавам Народното събрание да приеме спешно промените в закона за българско гражданство", каза той.

По думите му историческата комисия е абсолютно блокирана и не работи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
8
 
! Отговори
Спрете се преди 1 година
Моля Ви спрете да ни занимавате с този измислен народ с още по-измислена история! Ама гърците ме радват как за нула време ги накараха да си сменят и измисленото име на държавицата.Тъжно ми е за българите, които имат такова самосъзнание, но живеят в западната ни съседка. Тъжно ми е и за хората, които пътуват на екскурзия до тази територия, която не заслужава дори да изписвам името и!
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука има една пенсия дето постоянно спами по въпроса за Северна Македония. Старче и твоето време ще изтече някой ден и живота ти ще е бил напразен. С лъжи нищо няма да постигнеш.
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Благоевград Българския съд не може да регистрира македонски сдружения тъй като Бюрмите се отказаха от името Македония защото то принадлежи на Гърция като част от тяхната история и култура. Севрномакедонците са българи, а не македонци, те никога не са живели в държава Македония и нямат право да се наричат македонци.
4
7
 
7
 
! Отговори
втора 1913 преди 1 година
Много наивни и глупави се оказаха българските политици, подведени от слабите ни историци.Неистовото квичене за права на българите в РСМ ще доведе до бумеранг срещу нашата държава и съответно РСМ ще постави въпроса в ЕС за права на измислената македонска общност тук.Защо Радев и сие се подведоха Бог знае.Дали пак не е някакъв хитър план срещу ЕС кой знае.Но резултата е ясен.РСМ,която за 20 г беше в добри отношения с нас и ни уважаваше отново е в Сръбска орбита,загубена за 100г. два пъти от нас.
3
10
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
За да имаме лице и за да ни приемат сериозно в света трябва.1. Да признаем,че имаме вина за депортирането на евреите е окупирана Македония.2.да изпълним решенията на ЕСПЧ.3. Да заявим ясно,че нямаме други условия към Македония и няма да предявяваме нови, освен спазване на законите на ЕС и вп. На българите в конституцията им.4. Докато в България управлява путиновата клика,с Доган,крадев ,Боко и Славчо,това няма да стане, защото Путин не ни позволява. Нищо ,че сме независими и честни патриоти
2
8
 
6
 
! Отговори
Благоевград преди 1 година
От 1990 г.до днес България е осъдена в Съда в Страсбург цели 17 пъти за погазване и нарушаване Човешките права и Свободи на етническите македонци и македонки в България.Българският съд да регистрира македонските Сдружения в България.България да даде Свобода и Човешки права на македонците в България В противен случай България ще понесе санкции от ЕС.
1
2
 
0
 
! Отговори
пришълецът преди 1 година
Със сигурност ако шейтанска отр*пка е проблем:))