За 23% от македонците България е най-голямата заплаха

34% от анкетираните избират Сърбия като най-важен сътрудник
18 апр 2024 17:30, Нели Христова
82
За 23% от македонците България е най-голямата заплаха
Снимка: БГНЕС

"23% от македонците сочат, че България е най-голямата заплаха за РСМ, а 34% сочат Сърбия като най-важния съюзник на страната".

Това показва проучване на Международния републикански институт (МРИ).

34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5%.

23% от македонските граждани смятат, че България е най-голямата заплаха, на второ място е Русия с 12%, на трето е Косово с 10%, следвана от Албания с 9% и САЩ с 8%.

Проучването на МРИ е проведено през февруари и март 2024 г. с интервюта лице в лице на 7138 възрастни респонденти в шестте страни от Западните Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от Балкани
Мицкоски: Глас за Пендаровски е глас, че Гоце Делчев е бил българин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Малко по надоле някой питаше кой народ са наследници на траките тей като гледам требе да са Казанлъшките ***. На македонците до 50 години генетично ще са наследници на албанците.
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
...дай и ние да ударим по масата...Да ама...с какво ще удариш по масата-с несъществуващата армия,с неполучените все още Ф-16 или с ръждясалите таралясници от съветско време?! Ааа,да-с черешовото топче!
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много *** за тях!
62
1
 
5
 
! Отговори
Успокойте преди 1 седмица
македонците, че като гледам - България е заплаха основно за самата нея напоследък... Пък на тези 23% мога само да благодаря за вярата в държавата ни.
61
3
 
9
 
! Отговори
Христо преди 1 седмица
Най голямата заплаха за Северна Македония са самите северно македонци.
60
8
 
3
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 седмица
Мисля че не трябва да нападаме СМР , докато не измрат последните наследници на СДС - Жельо Желев умря , но преди това Продаде Родината си .
59
4
 
8
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 1 седмица
80 процента от македонците не знаят че Тито е умрял а 69 процента не знаят че Социалитическа Федеративна република Югославия не съществува
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
друго е важното същите 23 % са и русофили комунисти и путинисти да се има предвит какво е руския мир
57
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отдавна трябваше да скъсаме дипломацията с тия,защото постоянно ни ръгат у гърбину.Няма полза от "сътрудничество" с нях.Да се пишат албанци и кой откъде е.
56
5
 
8
 
! Отговори
анонимен64264 преди 1 седмица
какви съюзници могат да ни бъдат тези утепляци бе ,за тия самой бой нищо друго същото важи и за гнусните укри,ние сме принудени все да се съобразяваме с някакви си ***,дайте да удариме и ние веднъц по масата
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Защо не напишете Защото ОТГОРЕ не им разрешават!!! Началниците им искат постоянно да се сее омраза между две съседни, съюзнически държави! ЗАТОВА!!!
54
3
 
13
 
! Отговори
Запознат преди 1 седмица
Само 23 % ?? Това наистина е добра новина! В тези проценти влизат тамошното МВРО, и разни маргинални, кресливи, но много добре финансирани партийки с русофилски и сърбомански уклон!!!
53
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
23% са македонските русофили, сърбофили!
52
2
 
4
 
! Отговори
Продажни преди 1 седмица
Миссирки
51
3
 
12
 
! Отговори
Защо не напишете преди 1 седмица
обратното, а именно: за 77% от македонците България не е заплаха. А, продажни ***?
50
4
 
6
 
! Отговори
ИЗЧЕЗНАЛА ИСТОРИЯ?!? преди 1 седмица
А кой народ е наследник на ТРАКИТЕ? Как така траките са изчезнал народ? Как така изчезват стотици хиляди хора наведнъж?! Да не са си направили масово харакири? Или римляните са им пуснали цар бомба? Или истината се крие другаде? Отговорете си на тези въпроси. Питайте Chat GPT къде са изчезнали траките и кой народ им е наследник.
49
1
 
1
 
! Отговори
Да бе преди 1 седмица
До Чоката Не България, а това, че не изпълняват това, което са подписали!
48
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Познавам много македонци, които обожават България. Тези 23% са малцинство, повечето македонци ни считат за братя, както и ние тях.
47
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Баровец Голем праз - ходенето на Запад е едно нищо. Нали сега ходиш на Запад и какво? Това, че можеш да ходиш в тоя помиярник с какво ти променя робския живот тука??? Това, което се случва в Македония е в резултат на десетилетия жесток терор и пропаганда там, упражняван от сърбите и после от титовистите. Цялата власт там винаги е била в ръцете на сърбомани и сърби, а престъпленията им са останали безнаказани до ден днешен.
46
4
 
9
 
! Отговори
Кои са траките? преди 1 седмица
Траките не са изчезнали. Траките са част от коренните българи.. Това го знае всеки историк, но не иска да си го признава.