Нови над 650 случая на морбили в Румъния

Ваксинираните до момента са 180 000 души
26 юни 2024 11:46, Инна Ангелова
13
Нови над 650 случая на морбили в Румъния
Снимка: Pixabay

Последната седмица в Румъния са регистрирани нови 657 случая на морбили, съобщава Националният институт за обществено здраве, цитиран от Аджерпрес.

От началото на годината до сега са регистрирани 18 смъртни случаи.

Най-много заболели от дребна шарка са регистрирани в окръзите Брашов (2096 души) и Муреш (1235 души), както и в столицата Букурещ (1696), допълва БТА.

В началото на декември 2023 година страната обяви епидемия от морбили на национално равнище, за да направи възможна ваксинацията на деца на възраст между девет и 11 месеца, както и на неваксинираните, на фона на тревожно нарастване на случаите на заразяване и големия брой хоспитализации.

Поставените ваксини до момента са около 180 хиляди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от ЕС
Борисов към Мицкоски: Сега вече не може да разчитате на нашата подкрепа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
е как ще са врели некипели - ей го преди няколко месеца илон Мъск свърза човек с чип, чипове се правя и слага и по други разработки, 5 джито пържи мозъка ако си близо, редуцирането на населението с войни е факт, както с болести, да не отварям дума и за "кръглата" земя - та кой е конспиратора ся - а - май твойта работа е конспиратора вика дръжте конспиратора
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Бил Гейтс, eдното няма общо с другото - да, печеливш бизнес са, спор няма! Но чиповете, свързването към 5-g, редуцирането на населението (Европа трябваше вече да е пустоШ) и всички други безумия дето избълвахте, са абсолютни врели - некипели, а за съжаление много народ е толкова глyпав, че наистина вярва в тях
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Муахаха, e то има и такива луди конспита, дето си мислят че земята е плоска, и че във ваксините има чипове, и че ги свързват към 5-g, и пр. нелепости дето дори не е нужно да се коментират... А относно пералнята ти, знам че ти е трудно, но пробвай да помислиш тя дали има магнитно поле, дали има аналогична маса като земята, че да има земно притегляне, и пр.
9
1
 
1
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 дни
Факсините са най-печелившият ми бизнес! за Всеки Инвестиран Милиард, съм НаПравил 20 Милиарда - Печалба - това е, щото с Урси си пишиме ЕсЕмЕс-и!!
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Земята не е кръгла - плоска е - това всеки нормален антиваксър го знае
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
няма да са дадем да на ваксате с компотите - стига с тез опити с нелепи новини
6
1
 
2
 
! Отговори
Муахаха преди 2 дни
е то има и хора, дори са Мнозинство, които си мислят, че Земята е Кръгла и се върти с 1000 километра в Час, нищо че Автоматичната им Пералня като се Върти с 1000 оборота, това е така наречената Центробежна Сила, за това се казва и Центрофугиране, Всичката вода излита...
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
какво съвпадение!!! В същия ден, когато руската армия обвинява правителството на САЩ, че е преместила своите биолаборатории в АфрикаСЗО НАСТОЯВА ЗА ДЕЙСТВИЯ ЗА БОРБА С РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА СМЪРТОНОСЕН АФРИКАНСКИ ВИРУССветовната здравна организация (СЗО) предупреждава, че разпространението на маймунска шарка в Африка трябва да бъде разгледано спешно, особено след като опасен щам е открит в Демократична република Конго.
4
2
 
7
 
! Отговори
Невиждане ярост преди 2 дни
Е,и? Ще къртим пейки ли, какво сега? Или сертификати ще въвеждаме пак. Никога повече този филм. Никога повече тази дискриминация. Никога!
3
1
 
5
 
! Отговори
КОВИДПаПаГалБезМозък преди 2 дни
аз едно си Знам - Факсините са - БезОпасни и Ефективни!
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Айде конспита, ще ни ваксинират, ще ни чипират, ще ни затворят, ще ни свържат с 5-g... Какво става, защо не пишете? Или вече безумията ви (от които нищо не се сбъдна) ви станаха безинтересни
1
2
 
6
 
! Отговори
НаПълно НеВаксиниран преди 2 дни
да Ваксинират още 180 000 и Случайте със Сигурност ще се Качат! то Факсината е Заразата!!