Борисов щя да натисне ПП-ДБ и кабинетът ще е изцяло негов

Случилото се у нас било невероятно - спечелилата изборите партия дала властта
66
Борисов щя да натисне ПП-ДБ и кабинетът ще е изцяло негов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съвсем скоро ще стане ясно ще имаме ли нов кабинет - на принципа на ротацията и с мандат на ГЕРБ. Преговорите ще започнат утре.

"Случи се нещо, което беше безпрецедентно в България. Практически беше готова тази ротация, тя щеше да стане и в един момент едни хора решиха да се пазарят за това да може "Ники да лети", за една позиция. Всичко почна не от меморандума. Често го цитираме него, но всичко започна от външното министерство. Изведнъж решиха да искат той да бъде външен министър, за да може "Ники да лети" и оттам започна цялата тази сага", заяви политическият и международен анализатор Кристиян Шкварек в студиото на "Денят ON AIR".

"Има шанс и да не се разберат, противно на всеобщото разпространено мнение, което подлежи на желязната логика, че когато има много пари и когато баницата е много тлъста, то тогава би следвало да се разберат. Не трябва да имаме съмнение, че този, който ще извие китката на партньора отсреща, ще бъде Бойко Борисов, защото неговата китка е по-здрава, той е в позиция и аргументите му, от политическа гледна точка, са доста по-трудно оборими, отколкото аргументите на "Продължаваме промяната", каза политологът Слави Василев пред Bulgaria ON AIR.

Според Шкварек, дори на световно ниво тази подялба на кабинета се случва за пръв път в историята.

"В България се случи нещо, което според мен, аз съм историк, но не съм изследвал дали се е случило някъде въобще в друга електорална демокрация, въобще в историята. Една политическа партия да спечели изборите, в ясна конкуренция, срещу основен свой противник, след което, след тези спечелени избори да каже: Давам пълната власт, 95% от министрите на моя основен конкурент, на втората политическа партия, която е загубила изборите", подчерта той.

Шкварек е категоричен, че при Европейски избори, които не са 2 в 1 с предсрочни парламентарни такива, крахът на ПП-ДБ ще бъде голям.

"Европейските избори са избори, които винаги са съревнование на тесните ядра и партийните структури, каквито ПП-ДБ изобщо нямат в провинцията. Традиционно европейските избори в цяла Европа са избори, в които има не само ниска избирателна активност, но и много по-лесно евроскептичното избуява повече", коментира анализаторът.

"Със сигурност, дали ще има избори, дали няма да има, Борисов ще излезе сух от водата. Този човек е майстор на късия разказ и той ще успее така да натисне "Продължаваме промяната", правителството да бъде изцяло негово", заяви Василев.

По думите на политолога формирането на партия, начело с президента Радев, би заплашило останалите политически сили.

"Нова политическа партия няма да видим в толкова кратък хоризонт. Факт е, че има огромен вакуум авторитетът на Румен Радев да излезе на терен. Всички го знаем. Изреди се цялото Народно събрание да коментира предполагаемия проект "3 март", който в крайна сметка не видя бял ден, защото всички усещат, че ако Радев скочи, ще има голяма битка", коментира Василев.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: борисовправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И Шиши и Боко така са ги хванали за топките от посолството, че само могат да се правят на мъже през техните медии, иначе ще правят каквото им се каже.
53
0
 
1
 
! Отговори
Възмутен преди 2 месеца
Тиквата взима политиката много на лична основа! Това не му е бащиния! "Негов" щял да бъде кабинета?! Много собственически и нарцистично! Да е на ГЕРБ - да, ама "Негов"???? Явно има нужда от психолог този човек!
52
0
 
1
 
! Отговори
Г557дт преди 2 месеца
Борисов плещи само глупости! Няма в.ъзка с мозъка си!
51
0
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 2 месеца
От ГЕРБ само Мария Габриел става за политик, другите са накакви измислени политици-послушковци и смешници, а пък Борисов е най-неадекватния от всички.
50
0
 
3
 
! Отговори
Ушеф преди 2 месеца
За Тиквата само Цветя и Жито ...........Руснаците ще си го оправят........
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шкварек е вече част от политолого-социологическия планктон, но не може да се отрече, че притежава онзи налудничав поглед, който издава диктаторското му мислене. Май се готви да заеме мястото на Костадин, който вече е доста изхабен , а и се нагуши яко и отблъсна хората с опортюнизма си и измислената си русофилия.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С напълно компрометиран шеф тази партия няма как да управлява. А това че събира гласовете на немалка част от избирателите е показал за аморалното състояние на обществото. Има една категория хора в страната, която се възхищава на мутри,крадци и мошеници, защото са същите като тях!
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До да Ценностите на янките изобщо не ме интересуват- но когато някой се крие зад тях а прави инфлация от 17% е те това вече ми бърка в джоба директно и си казвам за тия дето говорят едно а вършат друго никога.
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От всичките изброени барабар с Шкварек вярвам само на Борисов- на никой друг. Защо ли ето затова- април 2020/2021г- инфлация- 2%, май 2021г/май 2022г- 16.7%- в най тежката световна ковид епидемия инфлацията е само 2%, а после дойдоха ония на юмрука и направиха е те това горното и цена на дизела 3.90Лв- справка- НСИ каклкулатор инфлация и ФУЕЛО.
45
2
 
0
 
! Отговори
да преди 2 месеца
много зеленчовци има у нас, като зеленски, хора с промито съзнание, юрнали се към фалшивите ценности на янките, забравят думите на дядо вазов - русия е нашата опора...много има да страдаш, народе!!!!
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щял да натисне той... Погледнете го в лицето, този човек е сериозно болен и със сигурност вече пие пълна шепа с лекарства, но агонията няма да продължи още дълго. Очаквайте "скръбна вест" не след дълго. Питайте който искате читав медик, показвайки му тази снимка.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аре стига бе в един цирк играете ,няма си знаете номерата!
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шкварек най-вероятно е платен от Русия полски "политолог" . Говори като русофил и симпатизира на Герб и Радев, а а ППДБ дава песимистични прогнози. Мнозина не осъзнават, че дойдат ли Герб на власт, дори в рамките на ротационното правителство, БГ не я чака нищо добро. Или най-малкото гигантски застой. Защото всички фундаментални реформи се инициираха досега от ПП.
41
2
 
3
 
! Отговори
Георги преди 2 месеца
Тия хубаво се карат за властта но усещам че се надига голямо гражданско недоволство смесено с много патриотизъм. Започнаха да внасят мигранти, говорят за война срещу Русия. Не знам.. ако в Европа станат по-сериозни размирици в България ще има нов народен съд. Много се надявам българския инат да живне и да си спасим народа
40
3
 
1
 
! Отговори
кореняк преди 2 месеца
ПРАВ Е !
39
1
 
4
 
! Отговори
ЗАЩО??? преди 2 месеца
ЗАЩО протест пред МВР се прави В НЕДЕЛЯ-ВЕЧЕР, когато няма никой? Неработен ден, вътре само охраната, медиите ще положат усилия да го заглушат! Дайте да се разберем в РАБОТЕН ДЕН да блокираме ключово място! Нали ще са тогава и консултациите при Президента - може да ги посрещнем на влизане! По-разумно е протестът да е тогава - да дойдат виновниците от герб, ппдблгбт+ и дпс, които играят театър с караници, а всъщност УНИЩОЖАВАТ СКОРОСТНО БЪЛГАРИЯ!
38
7
 
3
 
! Отговори
Някои преди 2 месеца
...непрекъснато се напъват да забравят, че ГЕРБ са първа политическа сила, и българският избирател им е гласувал най-голямо доверие да управляват! Прав е Борисов... да им даде на тях външен министър, а те да се отдръпват от всички останали министерства, където са се настанили! Това е истинска ротация ! Нали те не се борили за министерски постове, според Кики Лъжата!
37
2
 
7
 
! Отговори
РАЗПРОСТРАНЕТЕ!!! преди 2 месеца
Тумба ИМИГРАНТИ БИ ДЕЦА НА ВИТОШКА-на центъра на София? В неделя (10.03) от 18:30 пред МВР има протест! Да, странно защо в неделя-вечер пред празна сграда вместо в понеделник сутрин например да се блокира центъра! Но за момента е така! Тумбата задърпва момиче, нейн приятел опитва да я защити и над 10 мигранта скачат на 3-*** в центъра на столицата! Това е заради споразумението за въздушно-капковия шенген с подписите на Габриел и Денков! герб-сдс,пп-дб и дпс ни натресоха това!
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много мазен му стана курбана на този.... чудя се от къде намира наглост всеки път?!?
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този ходи по видиата да ни внушава, че Мария Габриел ще една фасада, а той ще "отсича"! Жалка работа!! Още в БГ се представя за някой, когато в ЕС, никой не го бръсне за с....а!