Нова ало измама: Пари за фондация във Франция

Възрастна жена се хвана в капана и изгоря с над 3500 лева
19
Нова ало измама: Пари за фондация във Франция
Снимка: Pixabay

62-годишна жена от Шумен е съобщила в полицията за измама чрез мобилно приложение. Разказала, че в края на октомври с нея се свързали непознати, които тя блокирала. След това била потърсена от друг номер.

Този път непознатите се представили за служители на фондация във Франция, която подпомагала възрастни хора в България. Обяснили ѝ, че са събрани пари от дарения от много хора, които представителите в нашата страна трябвало да разпределят.

Обещали ѝ 300 000 евро. Необходимо било само и единствено да плати около 300 лева за подготовка на документи.

Започнала комуникация по едно от мобилните приложения. Жената превела сумата на посочена сметка. След известно време ѝ поискали да преведе сума за митническа такса, след това за глоба. До 11 януари на две сметки шуменката превела малко над 3500 лева. След последния превод за „транспортни разходи“ подала сигнал в полицията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: париизмама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
3
 
! Отговори
Черно море преди 3 месеца
Каква провинция? Тя цялата България си е една бедна и изостанала провинция на ЕС .А не се напъвайте толкова, господа от мръсната и опушена столица София.
12
2
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 3 месеца
Човекът коментира интелекта на живущите, а не красотата на града. И е повече от прав. Защо в провинцията са ниски заплатите, при условие, че 99% от квалифицирания труд се полага дистанционно днес? Защото масово са обслужваща класа. С редки изключения. Манталитет. Така са възпитани от родителите си ТКЗС-ари. Какво правят провинциалистите в София? Обслужват кореняците. Разбира се- изключения колкото щеш. Но масовият провинциалист е стряскащо неграмотен.
11
1
 
0
 
! Отговори
Турист преди 3 месеца
До Анонимен Абе , чешит аз не живея в София. Къде го прочете бе, *** ?
10
3
 
1
 
! Отговори
Веско преди 3 месеца
До Анонимен 10 . . . . . Ама софиянци сте си виновни за това бе! Концентрирахте цялата власт и пари в едно голямо село, после другит били виновни, чр не искали да си стоят бедни в провинцията.
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не е нова, поне от 20 години е...само че е осъвременена с ползуване на талафон
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не се знае как са и капали лигите, мълчала си е и си е викала на акъла " ше видите вий кат пипна парата"
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българите винаги са били глупави но едно време нямаха пари и не ставаха такива неща. Сега всеки има кеш а който няма ей го къде е бързият кредит, на една ръка разстояние. Кеф то Максо БеГе, кеф ти изи кредит или пък някоя друга залъгалка за балъци. Вземаш и бягаш. А после РИВЕШ. И те така. Един мъдър човек преди много години ми повтаряше, Дай на глупав човек пари или власт и му гледай сеира. Ей го Боко-Банкя, направо се оака!!
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Турист (6) София СТАНА грозна откакто провинциалисти като теб я полазиха и осмърдяха!!! От 1990 насам София няма нищо общо с градът в който съм се родил. А след 2009та когато Банкянски я заграби направо замириса!!!Нямаш си идея какъв прекрасен град беше преди 1989.
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Глупостта е по рождение и е за цял живот. Няма измъкване. 90% от българите са безнадеждно глупави. Тоя народец е обречен да загине. А малкото разумни да бягат с 200 от тая прокълната земя.
4
5
 
4
 
! Отговори
Турист преди 3 месеца
До Анонимен 3. Да те светна само, че София е най грозната столица на Европа. Едно Скопие по -добре се представя. А ти си крякай за прованс,глупчо.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тъкмо тоя номер го разправях в статията за африканските измамници. И тая се е сетила само че е прибавила историята с блокиране на номера за да не изглежда особено глупава. Кой ще ти събира пари няколкостотин хиляди евро без изобщо да те познава и да ти ги даде понеже си много убав бе ? Вие нормални ли сте да се хващате на подобни неща ?
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мале, мале... Родителите ми на по 82 се смеят на подобни глупотевини и инвестират като млади ИТ спецове във фондове, злато, акции, критовалути, а тази млада жена да се хване... В прованса е така... Акъл не вирее...
1
0
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
на 62 години и толкова глу-па-ва