Евросъюзът осъди България заради мръсния въздух

София, Пловдив, Варна с превишени нива на прахови частици
5 апр 2017 11:52,
134
Евросъюзът осъди България заради мръсния въздух
Снимка: архив, Булфото

Съдът на Европейския съюз в Люксембург постанови днес съдебно решение по заведеното от Европейската комисия дело срещу България за неспазване на задълженията по директивата за качеството на въздуха. Това съобщиха от Съда на ЕС.

Съдът е решил, че България не е изпълнила задълженията си, произтичащи от правото на ЕС.

Решението на Съда гласи, че с постоянното неспазване от 2007 г. до 2014 г., включително както на годишните, така и на дневните пределно допустими стойности, приложими за концентрациите на прахови частици в София, Пловдив, Варна и зоните Северна, Югозападна и Югоизточна, нашата страна не е изпълнила задълженията си за приложение на съответната директива.    

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В коментар номер 3 с минусите могат да се преброят малоградските-егоисти със стари дизели.
8
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
проблемът със замърсяването идва от това, че в големите градове се мъкнат много хора от селата и малките градове за да си търсят късмета. И всеки *** идва с колата си. Та при толкова селяци, всеки с кола, как да няма замърсяване, запрашаване, газове, шум, мръсотия и каквото щеш още???
7
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До zeusПовече от два милиона е броят на пенсионерите в България... това не ви ли говори, че хората не умират на по 30 години?
6
2
 
31
 
! Отговори
zeus преди 7 години
До Анонимен 4Два милиона млади хора избягаха от България, а децата им се раждат в чужбина, съвсем скоро тук ще има само пенсионери, римляни и политици!
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя евросъюз да дойде да ни управлява -не да ни съди ! да ги видя те как ще се оправят с мафията поробила българския народ .
4
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 2Тая глупост с краткия живот на българина е един от най-нелепите митове, които незнайно защо простолюдието повтаря като някаква мантра. Погледнете броя на пенсионерите, после погледнете броя на младите, после собтсвените си роднини и възрастта до която са доживели. После излезте навън и вижте как ще се разминете с преобладаващо възрастни хора и много малко млади.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На управляващите пука ли им? Изобщо. Москов, с подкрепата на ГЕРБ, се интересуваше да си направят обществената поръчка за отпечатъците в болниците. Много важно, че хората се задушавали от мръсния въздух. Данчето Фандъкова откога трябваше да наложи изикскване за катализатори на старите автомобили, дето ги внасяме от чужбина именно защото замърсяват и на Запад нямат право да се движат. Особено старите дизели.
2
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Животът в България е изключително рисково начинание. Необходимо е изключително внимание, способност за всякакви мимикрии и много късмет за доживяване на някаква по-напреднала възраст. Друг е въпросът колко си струва.
1
1
 
27
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Вземете напишете и факта, че заради замърсяването у нас са умрели 15 000 души!