Дуда: Преговорите с Путин са като разговор с Хитлер

Полският президент упрекна лидерите на Франция и Германия
9 юни 2022 15:08, Йоана Цонева
120
Дуда: Преговорите с Путин са като разговор с Хитлер
Снимка: БГНЕС

Полският президент Анджей Дуда упрекна лидерите на Франция и Германия за телефонните им разговори с руския президент Владимир Путин, като заяви, че това е все едно да разговаряш с Адолф Хитлер по време на Втората световна война, пише германският вестник Bild.

Германският канцлер Олаф Шолц и френският президент Макрон проведоха телефонни разговори с Путин, откакто Русия започна опустошителна инвазия в Украйна, като Макрон по-специално предизвика гнева на Украйна, като заяви, че Русия не трябва да бъде "унижавана", за да се запазят шансовете за дипломатическо решение.

В интервю за Bild, публикувано за първи път в канала му в YouTube късно в сряда, Дуда заяви, че подобни дискусии само легитимират незаконната война в Украйна.

"Някой говорил ли е по този начин с Адолф Хитлер по време на Втората световна война?" Дуда заяви. "Някой казвал ли е, че Адолф Хитлер трябва да запази лицето си? Че трябва да действаме по такъв начин, че да не е унизително за Адолф Хитлер? Не съм чувал такива гласове."

Още по темата
Конфликтът в Украйна, описван от Москва като "специална военна операция" за потушаване на предполагаеми заплахи за нейната сигурност, изравни със земята градове, уби хиляди цивилни и принуди над 7 млн. души да напуснат страната, предава "Ройтерс".

Украйна и западните ѝ съюзници твърдят, че Русия води непровокирана война, за да заграби територия.

В съвместен телефонен разговор с Путин на 28 май Шолц и Макрон го призоваха да освободи 2500-те украински бойци, пленени в стоманодобивния завод "Азовстал" в Мариупол, и да разговаря директно с украинския президент Володимир Зеленски, съобщиха от Елисейския дворец на Макрон.

Италия и Унгария призоваха Европейския съюз да призове изрично за прекратяване на огъня в Украйна и за мирни преговори с Русия, като се поставиха в противоречие с други държави членки като Полша, решени да заемат твърда позиция спрямо Москва

Миналия месец Зеленски се възмути от предложенията на някои представители на Запада Киев да се откаже от територии и да направи отстъпки, за да се сложи край на войната, като заяви, че идеята напомня опитите за успокояване на нацистка Германия през 1938 г. в навечерието на Втората световна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
14
 
! Отговори
Гого гого преди 1 година
Дуда ли си слива ли си не та знам ама си в грешка - разговорите с Байдън са като разговор с Хитлер - Путин само си спас9ява страната от опитите на ФАЩ да е ликвидира.
68
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цял живот се чудех защо Хитлер след като напада СССР не спрян например пред Киев. Едва сега разбирам че украинците които са нацисти са го пуснали преспокойно през Украйна че да му бере грижата Русия която го спира при Сталинград и на курската дъга и обръща хода на войната с много жертви. Повечето републики помагат и за това и до днес честват Победата над хитлериска германия. Слава на бялата и на червената армия.
67
0
 
7
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Анонимен 70: Чети ти историята за да не ставаш смешен. "руския цар Хмелницки"? Чети Уикипедия: Богдан Хмелницки е украински казашки хетман на запорожките казаци в Украйна, които след успешно оглавено от него въстание се откъсват от Жеч Посполита, образуват в продължение на 20-ина години през 1630-те до 1650-те години държавно формирование, известно като Войско Запорожке, което впоследствие е присъединено към Руското царство. ........................................ Не че има връзка с темата.
66
4
 
15
 
! Отговори
Щази преди 1 година
Поредният "велик" репортер! - "Незаконна война", що за простотия, че коя война е законна и как точно се узаконяват военните действия, щото явно САЩ са водили само законни войни.
65
6
 
8
 
! Отговори
Какво предлага Дуда? преди 1 година
Война до последният украинец? Както казва нашата поговорка "На чужд гръб и сто тояги са малко". И за какво да воюват. За всеки непредубеден човек е ясно че руското население на Донбад и Луганск не иска да живее в една държава с Киев. Твърде дълго ги обстрелваха и убиваха. Иска или не, Украйна губи Донбас и Луганск. А ако продължава войната ще загуби повече.
64
6
 
16
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 1 година
Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас и Луганск ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас и Луганск, отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Сега Заленски е отворил уста като хипопотам иска оръжие вместо мир. А така ще има още жертви и разрушения.
63
12
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 70 преди 1 година
Русофилите са женени за идеята, че Русия е цвете немирисано и нищо лошо никога и никому не е сторила, а ако е сторила то е изпросено. Няма значение какви доводи имаш, какви факти показваш или каквото и да било друго. Ако има дадеш факти които не им харесват си агент на ЦРУ или самия Сатана. Ако им дадеш устни доводи ти казват че си с промит мозък от "запада", ако се аргументираш с достоверни източници то тези източници са "фейк нюз". Само Рассиская Газета е достоверен източник и Руско външно мин
62
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оппа, айде Руските *** малко да почетат историята и тогава да пишат глупости -че Украйна винаги била част от Руската империя.Била е ама друг път. Вие сте като Путин -все едно дявола чете Евангелието. До 1654 година , че и до 1667 година са си част от конфедеративната държава на Полша и Литва. След това след богати подкупи от руския цар Хмелницки се решава на Переяславския договор, но с условие, че се запазва самоуправлението-съд, закони, избори. Нещо което руския цар приема и после неговите
61
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя какво дудне? Дори само заради биолабораториите Укрия заслужаваше да изяде тоягата да не говорим за хилядите избити етнически руснаци в ДНР и ЛНР от 2014 насам.
60
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските пилоти да се обучат на ф-35 и да унищожат с ракети и бомби от голяма дистанция и голяма височина врага.
59
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е Хитлер с бензиностанция.
58
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
48 а цезар как се произнася? Това даже го имаше като смешка в Астерикс. Англосферата изкривява всичко, има исторически личности, които трябва да се произнасят така както са, а не така както го е казала бритни спиърс или някой друг известен на деня. Специално поляците не говорят правилно поради факта че са католици и използват латиницат и ди го знаят. Изкуствените укри пък казват също като тях вместо Никола - Микола.
57
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия няма да отстъпи нищо на Полша нито на САЩ каквото и да правят.
56
18
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Ще познаете руските *** по това, че очернят всички държави, които са против Русия, и хвалят единствено тези, които са с Русия.
55
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поляците май са решили на всяка цена да унищожат Украйна и да вземат едно парче от нея, май това им е мерака. Заради техните напъни и тези на САЩ сега нещата са така както са. На тях все руснаците и германците са им нещо криви.
54
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хитлер е прегазил Полша за една седмица. САЩ и Великобритания не се намесват. Не защитават нито дори Франция и нея завзел без проблеми. И Чехия и Австрия, а Украина нарочно го пуска на Русия където главанак си счупва главата.Червената армия го побеждава при Курск Сталинградската битка Москва и Ленинград.
53
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дуда няма интерес от преговори.Той иска да приобщи територията на западна Украйна към Полша.Вече може поляци да участват в управлението на Украйна.Трябва още време да промие мозъците на украинците и да ги убеди как най-добре да станат поляци.
52
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна като Държава я създадоха след разпадането СССР инсче в гофините такава държава няма така Рудия е наричала покрайните си -украйне Винаги е била част от Руската Империя Алексадър 2-ри 3-ти Николай -2ри все е била тяхна имало там едно княжество Киевска -Рус това е Украйна
51
6
 
12
 
! Отговори
Anti-Idiot преди 1 година
Дуда-та е абсолютно прав! Полша никога не е била в позиция да преговаря ;-)
50
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полша разделя славяните на добри и лоши от сто години. Това е нейната едничка роля.Предателска