Предлагат важни промени в ЕС

Обсъждат премахването на ветото на държавите
9 юни 2022 21:00, Росен Стойчев
40
Предлагат важни промени в ЕС
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейски представители се обявиха за промяна на договорите на ЕС, съобщи БНР.

Визират се няколко основни договора.

Още по темата
Основно става дума за правото на всяка отделна държава да налага вето върху дебатите в Европейския парламент.

Ги Верхофстат припомни, че на ЕС са били нужни три месеца, докато вземе решение за спиране на руските доставки. Той допълни, че Европа не е подготвена за утрешния ден, в който доминиращи ще са огромни държави.

Визира САЩ, Китай, Индия и опитите на Русия да се приравни с тях. Според него в такива условия ЕС може да просъществува, само ако не се базира на единодушие.

Даниел Фойнд обяви, че ветото често се използва за да се разклати стабилността на групата. Според него често това право се използва от определени държави, за да си гарантират повече придобивки при преговорите.

Надява се, че започва работа по промяната на това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: ЕСправоги верхофстат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е добре - Значи ние като кажем нещо никой не може да ни се противопоствя ?!
33
4
 
7
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Кьорфишеци са това . Никой няма да го приеме особено по малките страни. Ако пък стане първи излезли от тоя "солидарен" съюз са поляците и после унгарците . Аха са ни изиграли за РСМ и България излиза и не случайно защото руснаците са много гъвкави веднага ще ни забратушкат и застанат на наша страна срещу Македония само за случая де ... Коьрфишеци ти казвам!
32
4
 
22
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Какво има да чета? Няма как да има единодушие без диктатура - кратко и ясно. И когато едно са грабили и смукали ресурсите на недоразвити нации, други са се борили за собствената си свобода.. Какво е ЕС? Кой е основен играч - най-богатите. От къде им е това богатство? Къде сме ние в тая поквара?
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До (-_-) "Единодушието практически е невъзможно.. Значи отиваме към диктатура." Я прочети какво си написал.
30
2
 
11
 
! Отговори
Генерал Патън преди 1 година
ако имаме ЕдиноМислие, то Очевидно значи Единия от Нас е Спрял да Мисли!
29
5
 
13
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Единодушието практически е невъзможно.. Значи отиваме към диктатура. Не, че ЕС не е точно това, но искат по-чевръста диктатура.. Ми успех! Те англичаните вече се спасиха, а Швейцария и Норвегия дори не искат и да чуят за прокажения ви картел..
28
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незнам какво още трябва да се случи да разберете, че сте роби
27
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-зле от комунизма. Тогава поне сиренето беше истинско и хората бяха по-щастливи от кокошките, а гейовете се криеха, щото бой ядяха.
26
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
крайно време е, с единодушие не става.
25
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преподписване на договорите ЗА ЧЛЕНСТВО ще има ли? Един тарикат европейски депутат днес директно каза, че ЕС трябва да стане империя, ЗАЩОТО СВЕТЪТ СЕ Е ОРИЕНТИРАЛ КЪМ ИМПЕРСКО СЪЩЕСТВУВАНЕ. Това императори, това роби и робовладелци, свободни граждани и преторианци много ме вдъхнови като стратегическа цел и мечта за бъдещето на света. При всичките технологии и науки за контрол неоробството ще бъде кошмар. Време е Господ да ликвидира поредният си провален проект.
24
5
 
16
 
! Отговори
Рублейкин преди 1 година
България и без друго излиза от ЕС и НАТО, така че за Максуда това няма никакво значение...
23
6
 
7
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Това би бил един хубав ден за Европа.
22
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Вече е Отвъд Страшно Да, ама в Полша не събарят правителство насред военна и икономическа криза. И там има противопоставяне, но няма кремълски и анадолски подводници. Ще ядем мазната опашка и сме си я заслужили.
21
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обикновен фашизъм.
20
2
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Икак да разбирам това. Заличихме армията разтурихме,закрихме производства,,,,,за да може после някакъв си фащага-зоофил да ми каже ,махай се от дома си,че трябва ,или от цялата ни тертория за да си строят в,фланг, Няма да го бъде
19
1
 
10
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
До Анонимен----SS беше първата евроармия с доброволци от цяла Европа.
18
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само така, бой до дупка, бедните държави по правило са проcти, щото ако не бяха пpoсти нямаше да за бедни. По тая причина нямат право на мнение. Само така ЕС ще дръпне напред.
17
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъй,тъй...фашагите почват да изплуват като мас във вода на повърхността и да показват уродливоста си.Визирал дъръ бъръ и опитите на Русия да се приравни.Ами Русия си е огромна държава и факта, че не я припознавате като такава и следоватлено ви липсва елементарно уважение към нея е една от причините за войната в Украйна. Първо,Русия е най-голямата ядрена сила,най-голямата по територия държава,основен износител на ресурси и храни...Русия не ви е гето от което да смучете само ресурси.
16
26
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
Байдън взе писалката и подписа ленд-лиза за Украйна от името на САЩ, тоест от името на всички щати точно за пет минути. ЕС три месеца се споразумява с изнудвачи като Орбан. Ако искаме да сме световна сила, време е за федерализация на ЕС.
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам ЕС да се преименува на ЕСЕС (SS за който не разбра).