Гешев ще говори в Страсбург за "Барселонагейт" и кюлчетата

ВСС гледа оставката му в негово отсъствие
12 юни 2023 16:45, Стела Стоянова
47
Гешев ще говори в Страсбург за "Барселонагейт" и кюлчетата
Снимка БГНЕС

За делата "Барселонагейт" и за снимките на Бойко Борисов със златните кюлчета, за които бившият премиер казва, че са аранжирани, ще говори в Страсбург главният прокурор Иван Гешев. Това съобщиха от държавното обвинение.

По "Барселонагейт" се разследва пране на пари, като предмет на делото е къща в Барселона. Имотът струвал 4 млн. евро. Проверяват се средствата, с които е закупен.

Още по темата
Ето и цялото съобщение на прокуратурата:

Главният прокурор на Република България Иван Гешев ще бъде на работно посещение в Европейския парламент в гр. Страсбург, Франция, на 13 и 14 юни 2023 г. Повод за визитата е покана към главния прокурор за участие в извънредно заседание на Мониторинговата група за демокрация, върховенство на закона и основни права към LIBE (DRFMG) на Европейския парламент.

По искане на европейските депутати главният прокурор Иван Гешев ще представи постигнатия от ПРБ напредък при разследване на случаи на корупцията по „високите етажи“ на властта, както и по конкретни казуси, обект на интерес от Мониторинговата група - т.нар. дела „Барселонагейт“ и „Златните кюлчета“.

Участие в заседанието е предвидено да вземат и представители на GRECO - Групата на държавите, борещи се срещу корупцията, при Съвета на Европа, която следи практиките по противодействие и разкриване на корупционни престъпления по „високите етажи“ на властта.

На 14 юни 2023 г. са планирани работни срещи на главния прокурор Иван Гешев с членове на Европейския парламент.

Припомняме, че днес по-рано Гешев напусна заседанието на ВСС, където се обсъждаше искането за оставката му, с мотива, че лети към Страсбург. Той обясни пред магстратите, че от изявлението му там ще стане ясно защо присъствието му там е било наложително. В петък той отложи и изявлението си по БНТ, за да бъде след посещението му в Страсбург.

Междувременно пленумът на ВСС гледа искането за оставката му в негово отсъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
1
 
! Отговори
Трябва преди 10 месеца
да се изчисти "политическия ***" във ВСС.
40
2
 
4
 
! Отговори
Браво преди 10 месеца
Гешев удари за последно яко мафията
39
2
 
1
 
! Отговори
Нина преди 10 месеца
Ха,ха,ха ,Гешев и той реши да става политик на гърба на Борисов,нали вече така е модерно.Чакаме името на партията ти.
38
5
 
1
 
! Отговори
sd преди 10 месеца
като какъв ще говори в страсбург?
37
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
КЪДЕ БЕШЕ ГЕШЕН ДО СЕГА? НЕ СИ ЛИ Е ДАВАЛ СМЕТКА, ЧЕ Е ИЗПОЛЗВАН ОТ БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ КАТО ИЗТРИВАЛКА И В ДАДЕН МОМЕНТ /СЕГА/ ЩЕ БЪДЕ ИЗРИТАН КАТО МЪРЛЯВ КОТАРАК. ЯВНО БОРИСОВ ГО Е НАКАРАЛ ДА ПОДПИШЕ ДОКУМЕНТ ЗА КОНФЕДИАЛНОСТ И ТОЙ МЪЛЧА. МНОГО Е КЪСНО НЕЗАВИСИМО, ЧЕ ПИЛЦИТЕ СЕ БРОЯТ НАЕСЕН.
36
12
 
4
 
! Отговори
Гл. пр. в България!? преди 10 месеца
Срам и духовна нищета! Гешев се принизява до манталитета на Елена Милиончева, която не пропуска възможност да клевети България и да пази Русия/СССР!!В представените доказателства по казуса няма нито един доказан факт, само празни приказки или алабализми!
35
2
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
И сега какво излиза?..-Че Тиквата невинен като пеленаче,обаче със зъби и нокти драска да не му падне имунитета?!..Защо бе?..Нали е невинен,от какво го е страх ?...И въпрос към Тиквените мажоретки:..-Какво ще стане,ако на Мутрьо имунитета падне?..Ще спре да функционира държавата?..Че тояминдил не е нито министър,нито некакъв фактор в някое "ведомство",нито нищо!..Той е един заек,който се е заврял в дупкаа си и подкустря безмозъчните Гербоматросовци да му пазят дъто..
34
1
 
6
 
! Отговори
Дяволъ преди 10 месеца
Стоплих казаня, чакам го.
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гешев ще има срещи с европейски депутати в лицето на..... Елена Йончева.
32
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От това, че Гешев говори само за кюлчета и "барселонагейт" можете да си направите извода, че това е театър. Всички знаем, че Бойко не е чист като светена вода и да ни баламосват, че само едни кюлчета и една манекенка в Барселона са му греховете е направо обидно. Гешев като човек подпомогнат от тези среди със сигурност знае много повече. И очевидно нищо няма да каже. Ще ни будалкат с кюлчетата известно време, след това Бойко ще бъде оправдан и изпран.
31
6
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 10 месеца
Вчера прочетох изнесените от Биволъ и Bird документи по т.нар. "Барселонагейт". Не видях никъде доказателства, че парите за къщата са дадени от Борисов. А аргументите на прокурора са смехотворни. Защото къщата е закупена от фирма на бащата на Валентин Златев, но, видите ли, Златев и Борисов били в приятелски отношения??? Представям си как ще реагира на това съдийския състав - с гръмогласен смях.
30
3
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 10 месеца
Оправете си текста. На снимките с кюлчетата Борисов го НЯМА. И, разбира се, от снимки няма как да се разбере дали е злато или жълта тенекия.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гешев няма да говори пред целия ЕП, а само пред една част, които са ляво ориентирани.
28
4
 
12
 
! Отговори
Закъснял преди 10 месеца
До вчера защо мълчеше ????????? Заради бездействието тИ толкова години сме на тоя хал. Затова трябва да си ходиш. А сега и при Арменския поп да ходиш е все тая.
27
5
 
6
 
! Отговори
ОВчу преди 10 месеца
Малко му беше на Гешев резила в Бг, та реши да прескочи и до Страсбург! Тоест, "като шъ е г.арга, да е р.ошава"! -))))
26
1
 
10
 
! Отговори
Найсе преди 10 месеца
да обвини и Брюксел и да се свършва :)
25
7
 
7
 
! Отговори
Къро, Гаро, Маро преди 10 месеца
гът-наха да пасят пожарогасителя Мутра та да не им се провали коалицията на Козяк. Сега и Гешев ли ще гътнете?
24
2
 
10
 
! Отговори
Оригамов преди 10 месеца
Но първо трябва да уточни защо тези дела не са били придвижвани реално. И кой реално е бил осъден докато гешефта е 10 години в главна прокуратура. Засега е известен само случа с кемтицата на младост, за която остана 90% съмнение че е била сготвена.
23
3
 
10
 
! Отговори
СЪДИЯ ИМОВА преди 10 месеца
ДОКРАЙ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЧИСТИ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ОТ ПОЛИТИКО-ИКОНОМИЧЕСКАТА ОЛИГАРХИЯ ХАХАХАХАЗАТОВА ГЕШЕВ ПРЕЧИ
22
6
 
5
 
! Отговори
Вариант! преди 10 месеца
Прави силно впечатление, че всички онези които във форумите нападат Гешев, са представители на Радев. Ще стане обаче много интересно, когато Гешев разкрие в Брюксел истинския лик на комунистическата мафия у нас и пето-колонниците го уволнят, а после ще им се наложи да го реабилитират. Ако това не се случи, то след войната Военният трибунал непременно ще реабилитира Гешев.